စီးတီးမတ္မွာ ေရခဲေခ်ာင္းလုပ္တာေလးေတြ႔လို႔ ၀ယ္ခဲ႔တယ္...။ အိမ္မွာရွိတဲ႔ ေဖ်ာ္ရည္ေတြ ေကာ္ဖီေတြနဲ႔အရင္စမ္းလုပ္ၾကည့္တာေလးကုိ လာၾကြားတာပါ..။ လီမြန္ေဖ်ာ္ရည္ ရယ္ဒီမိတ္ထုတ္ေလးက ၁၈၀၀/- တန္ဆိုင္က၀ယ္ခဲ႔တာ အထဲမွာ တခါသံုးအထုပ္ေလးေတြ သံုးထုပ္တြဲ ငါးတြဲပါတယ္...။
ေကာ္ဖီ+လီမြန္ ေရခဲေခ်ာင္း
အုန္းစိမ္းေက်ာက္ေက်ာ
အုန္းစိ္မ္းဂ်ယ္လီေလးကို April လထုတ္ Food Magazine ဖတ္ျပီးကတည္းက လုပ္စားခ်င္ေနတာ အုန္းသီးႏုႏု ဇြန္းျခစ္က ဒီမွာရွားတယ္... အုန္းစိမ္းလွည္းေတြလာေရာင္းရင္လည္း ႏုတယ္ဆိုတာ အသားကေတာ္ေတာ္မာေနတယ္...။ ခုလည္း ရံုးက ညီမေလးေတြကို အုန္းစိမ္းရရင္ ၀ယ္ေပးထားပါ ေက်ာက္ေက်ာလုပ္ေကၽြးမယ္ေျပာလို႔ တစ္ရက္မွာ လမ္းထိပ္က တစ္ေထာင္ဖုိးသံုးလံုး အုန္းစိမ္းကို၀ယ္ခ်လာလိုက္တာ ဇြန္းျခစ္မဟုတ္ဘဲ အသားေတြကမာေနျပီ...။ ဒါနဲ႔မထူးဘူး ၀ယ္လာလက္စနဲ႔ေတာ့လုပ္လိုက္ပါ့မယ္လို႔ အုန္သီးသံုးလံုးကရတဲ႔ အရည္နဲ႔ အဖတ္ကို ခြဲျပီးယူသြားလိုက္တယ္..။ အိမ္ေရာက္ေတာ့ ထုံးစံအတိုင္းေပ့ါကိုယ္က ၀ါသနာပါေတာ့ အေမာေျဖဖို႔ဘာဖို႔ကို သိပ္သတိမရေတာ့ဘူး အိတ္ခ်ျပီးတာနဲ႔ မီးဖိုထဲတန္း၀င္လိုက္တာ...။ အုန္းရည္သံုးလံုးက ေက်ာက္ေက်ာလုပ္ဖို႔ ခြက္နဲ႔ခ်ိန္လိုက္ေတာ့ တစ္လီတာထက္နဲနဲပဲပိုတယ္...။ သၾကားကို recipe ထဲကထက္ ငါးဇြန္းေလွ်ာ့ထည့္ထားတယ္ ..။ အုန္းရည္ကလည္းခ်ိဳျပီးသားေလ...။ အုန္းရည္ထဲကို သၾကားဆယ္ဇြန္း ဆားလက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္၀က္ ေက်ာက္ေက်ာအမွ်င္ 350 g ပါတာ တစ္၀က္တိတိကို ေက်ာက္ေက်ာေရာ သၾကားပါေပ်ာ္တဲ႔အထိဆယ္မိနစ္ေလာက္က်ိဳေပးရပါတယ္...။ အဆက္မျပတ္ေမႊျပီးရလာတဲ႔ ေက်ာက္ေက်ာရည္ကို.. အုန္းသီးဖတ္ေတြျဖန္႔ခင္းထားတဲ႔ကိုယ္ထည့္မယ့္ ခြက္(သို႔)ဗန္းထဲကို ေလာင္းထည့္ အေအးခံျပီး ေရခဲေသတၱာထဲ မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ နာရီ၀က္ထားျပီး စားလို႔ရပါျပီ...။
အုန္းရည္နံ႔ေလးေမႊးတဲ႔ အုန္းသီးေက်ာက္ေက်ာေလး
ထန္းသီးေက်ာက္ေက်ာ
ဖန္သားေရာင္စံုပန္းကန္ေလးေတြမလွဘူးလား.. Ruby Mart က၀ယ္ထားတာ
အုန္းသီးစိ္မ္းႏုႏုေလးေတြမရလို႔ ထန္းသီးေလးေတြ႔တုန္း လုပ္ၾကည့္မယ္ဆိုုျပီး တစ္ေထာင္ဖိုး၀ယ္ခဲ႔တာ တစ္ဗန္းစာ ကြက္တိရတယ္...။ ထန္းသီးဖတ္ေလးေတြ ေသးေသးစိပ္ထားတာကို ဗန္းထဲျဖန္႔ခင္းထားတယ္...။ ေရတစ္လီတာ+တယ္လီဖုန္းေက်ာက္ေက်ာအထုပ္တစ္၀က္+သၾကား ဆယ္ဇြန္း ။ အခ်ိဳေပါ့လုပ္ထားတာပါ...။
ဖန္သားေရာင္စံုပန္းကန္ေလးေတြမလွဘူးလား.. Ruby Mart က၀ယ္ထားတာ
ေက်ာက္ေက်ာရည္မေလာင္းခင္ ထန္းသီးႏုႏုေလးေတြကို
စိတ္လက္ရွည္စြာအခြံခြာျပီးပါးပါးလွီး ဗန္းထဲျဖန္႔ခင္းထားတာ
အုန္းသီးစိ္မ္းႏုႏုေလးေတြမရလို႔ ထန္းသီးေလးေတြ႔တုန္း လုပ္ၾကည့္မယ္ဆိုုျပီး တစ္ေထာင္ဖိုး၀ယ္ခဲ႔တာ တစ္ဗန္းစာ ကြက္တိရတယ္...။ ထန္းသီးဖတ္ေလးေတြ ေသးေသးစိပ္ထားတာကို ဗန္းထဲျဖန္႔ခင္းထားတယ္...။ ေရတစ္လီတာ+တယ္လီဖုန္းေက်ာက္ေက်ာအထုပ္တစ္၀က္+သၾကား ဆယ္ဇြန္း ။ အခ်ိဳေပါ့လုပ္ထားတာပါ...။
ေက်ာက္ေက်ာလုပ္နည္းေလးေတြအတြက္ အိမ္ရွင္မ ညီမႏွစ္ေယာက္ကိုေက်းဇဴးတင္ပါတယ္
Credit to sis Evy (Evy's Food lover) and Wut Yee Food House..
မိုးေငြ႔
9 comments:
စားလို႔ ရမ္းေကာင္းတာပဲ အမ
ေက်းဇူးပဲ :PPPPPPPPPP
မိုးေငြ ့ဦးသြားၿပီ...
ဒီတပတ္ေက်ာက္ေက်ာစားခ်င္လို ့ဝယ္လာတယ္။
ေက်ာက္ေက်ာတထုပ္ေရဘယ္ေလာက္ထဲ့ရမွန္းမသိလို ့။
အခ်က္ေတြသြားရွာအုံးမယ္။
ေက်းေက်း...မိုးေငြ ့ဟာစားေကာင္းမဲ့ပုံေလး...
္သြားျပီး သြားျပီး . . ထန္းသီးေတြေရာ . . အုန္းသီးေတြေရာ . . အုန္းရည္ေတြေရာ . . . အင္းးး
စားျပီးလို႔ကေတာ့ ေခါင္းေႀကာ ထိုးတက္လိုက္မယ္ျဖစ္ျခင္း . . အိပ္ေတာင္ငိုက္လာျပီးကြယ္ . . . း))))))
ခင္မင္စြာျဖင့္
ဗညားရွိန္
စားခ်င္စရာေလးေနာ္ အမမိုးေငြ႕ .. :)
စားခ်င္တာ....:D
Areal Thu
ခေလးေတြၾကိဳက္မွာေတာ႔... ေဆာ႔ရင္းနဲ႔လုပ္စားလို႔ရတာေလးေတြ...
အုန္းစိမ္းေက်ာက္ေက်ာစားခ်င္တယ္။ ေမႊးေနတာဘဲဆိုေတာ့ သေရက်တယ္။
ထန္းသီးလဲ အရမ္းၾကိဳက္တယ္။ ဒီမွာရွိဘူး။
အဲ... မိုးေငြ႔က ဒါေတြလဲလုပ္တတ္တာပါလား မထင္ရဘူး မထင္ရဘူး ေက်ာ့ေက်ာ့ေလးပဲ ျမင္ေနက်ဆိုေတာ့ အံ့ေရာ... ကိုယ္ပိုင္စီးပြားေရးလုပ္ငန္းေထာင္လို႔ရၿပီ :)
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
ဆင့္ပါးစပ္ႏွမ္းပက္ကြယ္...တို႔မ်ားက အလွမစားတတ္ဘဲ ကရင္ေတြလို အ၀ပဲ ႏွိပ္တတ္ေတာ့ ခက္သကိုး...စားေတာ့ စားခ်င္စရာေလးေတြခ်ည္းပဲကလား ...
Post a Comment