Wednesday, 15 May 2013

ေဘဘီအီၾကာေကြး.....

 
 
အီၾကာေကြးပူပူေလးကို ေကာ္ဖီပူပူေလးနဲ႔သံုးေဆာင္ပါ


အီၾကာေကြးကို ကိုယ့္ဘာသာေၾကာ္စားၾကည့္ခ်င္ေနတာၾကာျပီ...။ မုန္႔နယ္တဲ႔ အခ်ိဳးအစားမသိတာနဲ႔ေလ..။ အီၾကာေကြးမ်ား ဆိုင္မွာေၾကာ္ျပီးသား ၀ယ္စားလိုက္ျပီးတာပဲလို႔ ေျပာလို႔ရေပမယ့္ ဆိုင္မွာက ဒီဆီဒီဆီကိုပဲ အထပ္ထပ္အခါခါေၾကာ္လြန္းလို႔ ဆီေတြက တူးျပီး မဲေနျပီ...။ ဆီအတူးေတြနဲ႔ေၾကာ္ထားတဲ႔အစားစာေတြ က်န္းမာေရးထိိခိုက္တယ္...။ ကိုယ္တို႔အိမ္နားမွာ ေကာ္ျပန္႔လိတ္ ငါးဖယ္ တိုဖူး ၾကက္အူ အဲဒါမ်ိဳးေလးေတြ ဒုတ္ထိုးျပီး ေၾကာ္ေရာင္းတဲ႔အသည္ရွိတယ္..။ သူသံုးတဲ႔ဆီက တခါမွအသစ္မလည္လို႔ အဲဒီအေၾကာ္ဆိုင္ကို ဆီမဲလို႔နာမည္ေပးၾကတယ္...။

ဒီအီၾကာေကြးေၾကာ္နည္းေလးကို ညီမ၀တ္ရည္္ Wutyee Food House ရဲ႔ နည္းေလးနဲ႔ေၾကာ္ၾကည့္ထားတာ။ APRIL လထုတ္ Food Magazine မွာ ပါပါတယ္...။ ၀တ္ရည္ရဲ႔ recipe ကို ဒီမွာ အေသးစိပ္ၾကည့္လို႔ရပါတယ္..။


အျမႈပ္ထလာတဲ႔အထိ ငါးမိနစ္ေလာက္ထားရတဲ႔ ေရ+သၾကား+ဆား+baking soda+yeast


 အီၾကာေကြးဒိုးႏွပ္ျပီးရင္ေတာ့ လက္သီးထိုးတာ ေတာ္ေတာ္ကၽြမ္းသြားျပီ



 အခန္းအပူခ်ိန္မွာ Film Wrap န႔ဲအုပ္ျပီး 4နာရီထားရမယ္...

ဒီေနရာမွာ ေျပာစရာေလးနည္းနည္းရွိတယ္... ကို္ယ္ၾကံဳရတဲ႔အေတြ႔အၾကံဳေလးေပါ့...။ တကယ္သူ႔ recipe က ေလးနာရီပဲထားခိုင္းတာ...။ ကိုယ္က မနက္စာအတြက္ ေစာေစာမထခ်င္တာနဲ႔ ည အိပ္ခါနီး ဆယ့္တစ္နာရီမွာ မုန္႔ႏွပ္ထားလိုက္တယ္...။ တကယ္ဆို အ၀တ္စိုနဲ႔အုပ္မွပိုအဆင္ေျပမယ့္ဟာ (မုန္႔ကထပ္ပြလာမွာေလ) ကိုယ္က Film Wrap နဲ႔ပတ္ထားလိုက္ေတာ့ မိုးလည္းလင္းေရာ Film Wrap ေတြအျပင္ကို မုန္႔ေတြက ေပါက္ျပဲထြက္က်ေနတာ..။ ျပီးေတာ့ ႏွပ္တဲ႔အခ်ိိန္ကလည္း ၾကာသြားတယ္။ မုန္႔က နဲနဲ ခ်ဥ္နံ႔ေပါက္ေနတယ္...။ အဲလိုေပါ့...။ တကယ္သူ႔ အခိ်န္အတိုင္းတိတိက်က်လုပ္တာ ပိုေကာင္းတယ္...။ မုန္႔ပ်က္မယ့္ေဘးက ကင္းတာေပါ့ေနာ့..။


ေတာ္ပါေသးတယ္ မုန္႔ေတာ့ပ်က္မသြားပါဘူး...။ ရလာတဲ႔ ဂ်ံဳဒိုးကိုေလးပိုင္းခြဲျပီး ဂ်ံဳမႈန္႔ျဖဴးထားတဲ႔ သစ္သားေပၚမွာ ဒလိွမ္႔နဲ႔ တစ္စင္တီမီတာအထူလွိမ္႔ျပီး cutter မရွိရင္ ဓါးနဲ႔ အပိုင္းကေလးေတြျဖတ္ တစ္၀က္ပိုင္းျပီး ႏွစ္ခုထပ္ တူေလးနဲ႔ရာေပး ဆြဲဆန႔္ျပီး ဆီပူပူမွာ ေၾကာ္လို႔ရျပီ...။ မုန္႔တစ္ခုနဲ႔တစ္ခုထပ္ရာမွာ ေၾကာ္ရင္မကြာသြားေအာင္ ေရေလးနဲနဲတို႔ေပးရင္ပိုေကာင္းပါတယ္...။ ကိုယ္ပထမဦးဆံုးေၾကာ္တဲ႔ အီၾကာေကြးမွာ မုန္႔ဖုတ္ဆိုဒါ အခ်ိဳးမျပည့္လို႔လား ေရမ်ား သြားလို႔လားေတာ့မသိဘူး မုန္႔က နဲနဲေပ်ာ့ျပီးေစးေနတယ္ ..။ အီၾကာေကြးဆိုတာ မြမြရြရြေလးမွ စားေကာင္းတာမဟုတ္လား...။


ဒီလိုနဲ႔ အရသာေကာင္းမြန္ေသာ... သန္႔ရွင္းလတ္ဆတ္ က်န္းမာေရးႏွင့္ညီညႊတ္ေသာ  ေနၾကာဆီနဲ႔ေၾကာ္ထားေသာ ေဘဘီအီၾကာေကြးေလးေတြ ရျပီေပါ့ကြယ္။ ေနၾကာဆီက ေသြးတိုးဆီးခ်ိဳသမားမ်ားအတြက္ သင့္ေလ်ာ္ပါတယ္...။


မိုးေငြ႔

4 comments:

ေမာင္သီဟ said...

ေကာ္ဖီခါးခါးေလးနဲ႔ဆုိ လုိက္မလားသိဖူး
ေကာ္ဖီနဲ႔ တြဲမစားဖူးလုိ႔ေလ း)
အီၾကာေကြးကုိ နုိ႔ဆီနဲ႔တုိ႔စားရတာကုိေတာ႔အေတာ္ႀကိဳ႕က္တာ း()

Yoemyaykya said...

မေရာက္ၿဖစ္တာ ေတာ္ေတာ္ႀကာေနၿပီ မမ။ မေရာက္ဆုိ ကြန္နက္ရွင္လဲ မေကာင္းလို႕ေလ။ အီႀကာေကြးပုပုေလးေတြ စားခ်င္စိတ္ေတာင္ေပါက္လာပီ။ ဘယ္လိုလဲ မမေရာ ဆုိင္ဖြင့္ဖို႕ အေကာင္အထည္ေဖာ္ေတာ့ေလ။

ျမတ္ပန္းႏြယ္ (Myat Pan Nwe) said...

ဘေလာ႔ေတြဖက္ မလွည္႔ျဖစ္တာ သိပ္ၾကာသြားလို႔ ဒီေန႔ေတာ႔ သတိတရနဲ႔ အားလံုးဆီ လိုက္လည္ျဖစ္ပါတယ္။

ေဘဘီအီၾကာေကြးေလးကို ၾကည္႔ၿပီး မိုးေအးေအးေလးမွာ အီၾကာေကြးေလးရယ္ လက္ဖက္ရည္က်ဆိမ္႔ပူပူေလးရယ္ ေသာက္ရရင္ သိပ္ကိုေကာင္းမွာပဲလို႔ ေတြးေနမိတယ္။

ခင္တဲ႔
ျမတ္

အမ္တီအန္ said...

ကိုယ္တိုင္လုပ္စားတာ ေကာင္းပါ့ ညီမရယ္...
အီၾကာေကါးကိ လက္ဖက္ရည္ခ်ဳိခ်ဳိေလးနဲ႔ ေသာက္ရတာ သေဘာက်တယ္..

(စကားမစပ္.. ဆရာႀကီး၁ႏွစ္ျပည့္ပြဲလုပ္မယ္ၾကားတယ္။ တခုခု ထူးရင္ ဖုန္းလွမ္းခ်ိတ္လိုက္မယ္ေနာ္)