အမဲသားလံုးနဲ႔ပုစြန္ အိန္ဂ်ယ္ဆံခ်ည္မွ်င္ေခါက္ဆြဲေၾကာ္..
( နာမည္ေပးတာ အရမ္းရွည္သြားသလားမသိဘူး )
Angel Hair Spaghetti တစ္ထုပ္မွာ 500 g ပါတယ္... (စီးတီးမတ္မွာ၀ယ္လို႔ရပါတယ္)
ေလးေယာက္စာအတြက္ အထုပ္တစ္၀က္ 250g ကိုဆားနဲ႔သံလြင္ဆီထည့္ထားတဲ႔ ေရဆူဆူမွာ ငါးမိနစ္ကေန ခုႏွစ္မိနစ္ေလာက္ျပဳတ္ရပါတယ္...။ အိန္ဂ်ယ္ဟဲက ခါတိုင္းျပဳတ္တဲ႔ နန္းၾကီးမွ်င္မဟုတ္ဘဲ နန္းေသးလို႔ေခၚရမယ္ အမွ်င္လံုးေလးေတြက ေသးေသးနဲ႔ ျပဳတ္ရတာလဲျမန္ စားလို႔လည္းေကာင္းတယ္။
ျပဳတ္ျပီးရလာတဲ႔ အိန္ဂ်ယ္ဟဲေတြကို ဇကာနဲ႔စစ္ျပီး အငံမပါတဲ႔ ေထာပတ္တစ္လက္မတံုး တစ္တံုးနဲ႔နယ္ထားမယ္။
အသားလံုးလုပ္ဖို႔ ႏို႔ခြက္တစ္၀က္ထဲကို ေခ်ထားတဲ႔ ေပါင္မုန္႔ၾကမ္း အေသးတစ္လံုးထည့္စိမ္ထားမယ္...။ ၾကိတ္ျပီးသားအမဲသား 150g ကို ႏို႔စိ္မ္ထားတဲ႔ ေပါင္မုန္႔ၾကမ္း၊ parsley(အီတလီစာမွာသံုးတဲ႔အရြက္ တရုတ္နံနံနဲ႔တူတယ္ အနံ႔ေတာ့မတူဘူး) ပုံေအာက္ကပံုမွာျပထားတဲ႔တစ္စည္းရဲ႔ သံုးပံုတစ္ပံုကို ႏုတ္ႏုတ္စင္း၊ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေလွာ္ျပီး ခ်က္ခ်င္းေထာင္းထားတဲ႔ ငရုတ္ေကာင္း လက္ဖက္ရည္ဇြန္းႏွစ္ဇြန္း၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္း နဲ႔ ဆားနဲနဲထည့္နယ္ျပီး ခဏႏွပ္ထားမယ္...။
အသားလံုးေတြကို ေရဆူဆူအိုးထဲ လက္နဲ႔ျဖစ္ျဖစ္ ထမင္းစားတဲ႔ဇြန္းနဲ႔ျဖစ္ျဖစ္ အလံုးေလးေတြလုပ္ျပီး သံုးမိနစ္ေလာက္ျပဳတ္ေပးပါ...။
သံလြင္ဆီ ဟင္းခတ္ဇြန္ၾကီးတစ္ဇြန္းကိုအပူေပးျပီး ၾကက္သြန္နီအရြယ္ေတာ္လံုးတစ္လံုးနဲ႔ အျဖဴႏွစ္မႊာ ေသးေသးစင္းထားတာကို ထည့္ေၾကာ္မယ္..။ တစ္မိနစ္ေလာက္ေမႊျပီးရင္ ခ်ယ္ရီခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးေတြကို ဆယ့္ငါးလံုးေလာက္ထည့္ျပီး မီးေျဖးေျဖးနဲ႔ အိုးကင္္းပူတိုက္မယ္...။ ခ်ယ္ရီေလးေတြ ေရႊညိဳေရာင္ေလးျဖစ္ျပီး ႏြမ္းလာရင္ persleyရြက္နဲ႔ origano အမႈန္႔နယ္ထားတဲ႔ ပုစြန္ဆယ္ေကာင္ကိုထည့္ေၾကာ္ပါမယ္.. ျပီးတာနဲ႔ ျပဳတ္ထားတဲ႔ အမဲသားလံုးပါတခါတည္း ထည့္ေၾကာ္မယ္.. ။ မီးျပင္းျပင္းမသံုးတာမို႔ စိတ္ရွည္ရွည္နဲ႔ အသားလံုးေလးေတြကိုအေရာင္ေျပာင္းလာတဲ႔ အထိေၾကာ္ျပီးရင္ အိန္ဂ်ယ္ဟဲအမွ်င္ကိုထည့္ ဆားနဲ႔ ၾကက္သားမႈန္႔ေလးထည့္ အေပါ့အငံျမည္းျပီးရင္ Parmesan cheese အမႈန္႔ေလးျဖဴးျပီး ဆိမ႔္ေမႊးတဲ႔ အရသာရွိတဲ႔ အိန္ဂ်ယ္ဆံခ်ည္မွ်င္ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ေလး တစ္ပြဲရျပီေပါ့...။
ပ်ားရည္စားပြဲတင္ဇြန္းတစ္ဇြန္း သံပုယိုသီး(Lemon) တစ္စိပ္ ဆားလက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္၀က္ကို အရင္ခြက္ထဲ ထည့္ေမႊျပီး ရယ္ဒီမိတ္ဂရိတ္ဖရုသီးအရည္ကို ခြက္တစ္၀က္ထည့္ ေရခဲအျပည့္ထည့္ေမႊျပီးရင္ ခ်ဳိခ်ဥ္ခါး Honey Lemon ေအးေအးေလးတစ္ခြက္ရျပီေပါ့...
မိုးေငြ႔
1 comment:
စါး-------------စားခ်င္တယ္
Post a Comment