ခ်ိဳဆိမ္႔ေမႊးၾကက္ဥဖရုံသီးေပါင္း
ေခ်ထားတဲ႔ေရႊဖရံုႏွစ္ေတြကို ၾကက္ဥနဲ႔ေရာျပီး ေပါင္းမယ့္ခြက္ေအာက္ခံမွာ ေညာင္ေစက်ေအာင္က်ိဳထားတဲ႔ ၾကံသကာခံျပီး ၾကက္ဥႏွစ္ကိုေလာင္းထည့္ထားတာ
ေရႊဖရံုသီး(အေစးသီးကိုေရြး၀ယ္ပါ) 450g သို႔မဟုတ္ တစ္ျခမ္းကို ႏွစ္စိပ္ျပန္စိပ္ထားတာ မိုက္ခရုိေ၀့ဖ္ထဲ 8မိနစ္ေလာက္လွည့္လိုက္ပါ...။ ေပါင္းအိုးထဲထည့္ေပါင္းရင္ အခ်ိန္ၾကာပါတယ္။
ရလာတဲ႔ ေရႊဖရံုသီးအႏွစ္ကို ေယာက္မနဲ႔(သို႔) potato mash နဲ႕ေက်ေအာင္ေျချပီး ေကာက္ညွင္းမႈန္႔ တစ္ခြက္ခြဲထည့္ ေညာင္ေစးက်ေအာင္က်ိဳထားတဲ႔ ၾကံသကာထည့္ ဆားနဲနဲထည့္ျပီး နယ္
ဒါက လံုး၀ေခ်ာမြတ္သြားေအာင္ (ကိတ္မုန္႔နယ္တဲ႔အခါ Fold လုပ္ျပီးနယ္တဲ႔နည္းနဲ႔) နယ္ထားတဲ႔ မုန္႔သား
မကပ္တဲ႔အိုးမွာ မုန္႔ကိုအျပား၀ိုင္းေလးလုပ္ျပီး နမ္းအျဖဴအနက္ေရာထားတဲ႔ ပန္းကန္ထဲမွာ ႏွစ္ဖက္ကပ္ျပီး မီးေျမ့ေျမ့မွာ တစ္ဖက္ကိုသံုးမိနစ္ဆီေၾကာ္ေပးပါ...။ ဖရံုသီးအရသာနဲ႔နမ္းနဲ႔ ဆိမ့္ဆိမ့္ကေလးစားလို႔ေကာင္းတယ္...။
1 comment:
အန္တီတင့္ရဲ႕ လင့္ခ္အသစ္ ေျပာင္းခ်ိတ္ေပးေစလိုပါတယ္ http://www.auntytint.blogspot.com
Post a Comment