Monday, 15 July 2013

ကၽြႏ္ုပ္၏မနက္စာမ်ားႏွင့္ ဆြမ္းဟင္းမ်ား

  Parmesan cheese+ ၾကက္သြန္ျမိတ္နဲ႔ လုပ္ထားတဲ႔ အဂၤလိပ္ အငံဘိန္းမုန္႔ကို ပ်ားရည္ဆမ္း ေကာ္ဖီပူပူနဲ႔ေသာက္..



သူတို႔အေခၚ Angeleno plum မက္မန္းခ်ိဳသီးဘိန္းမုန္႔ နဲ႔ေကာ္ဖီဆိမ္႔ခါး






 
 ၾကက္ဥ+ဂ်ံဳ+ႏြားႏို႔+သၾကား+ဆားနဲနဲ+ဆိုဒါ နဲ႔မုန္႔ႏွစ္ရည္ အေပၚမွာ ထည့္ေၾကာ္မယ့္ မက္မန္းခ်ိဳသီး စီးတီးမတ္မွာ ကီလိုနဲ႔၀ယ္ႏိုင္ပါတယ္...။ ရွမ္းျပည္မွာေနတုန္းကေတာ့ က်ိဳင္းတံုကလာတဲ႔ မက္မန္းခ်ိဳသီးေတြစားဖူးတယ္ အရမ္းစားေကာင္းတယ္ ..



 မကပ္တဲ႔ ဒယ္ျပားမွာ ေထာပတ္ေလးနဲနဲသုပ္ျပီး ေၾကာ္ပါတယ္...။ မုန္႔သားမ်က္ႏွာျပင္မွာ အေပါက္ကေလးေတြျဖစ္လာျပီဆို ပလပ္စတစ္ေဂၚျပား သို႔ သစ္သားေယာင္းမနဲ႔ တစ္ဖက္လွန္ေပးျပီးေၾကာ္ပါတယ္




 
 အမဲသားခရမ္းခ်ဥ္သီးဟင္းအႏွစ္ အီတလီေခါက္ဆြဲသုပ္ကို Parmesan cheese အမႈန္႔ေလးျဖဴးစားပါတယ္






 ေပါင္မုန္႔ၾကက္ဥေၾကာ္နဲ႔ simply coral coffee
ေကာ္ဖီလက္ဖက္ရည္တစ္ဇြန္းခြဲ+ႏို႔မႈန္႔တစ္ဇြန္း+ႏို႔ဆီတစ္ဇြန္း
အခ်ိဳးနဲ႔ေဖ်ာ္ထားတဲ႔ ခါးဆိမ္႔ေကာ္ဖီ



  ၾကာသပေတးဆြမ္းပတ္ ၀က္သားလံုးေၾကာ္+ပန္းေဂၚဖီစိမ္းေၾကာ္+ၾကက္ေမာက္သီး



 ၾကက္သားမုန္ညင္းခ်ဥ္ေၾကာ္+ခရမ္းသီးၾကက္ဥေအာမလက္+ပဲၾကာ္ဇံသုပ္+မင္းကြပ္သီး



ပုစြန္အာလူးခ်က္+ပဲနီေလးဟင္းခ်ဳိ+ပူတင္းေပါင္မုန္႔+သေဘာၤသီး



ၾကက္သားလံုးခရမ္းသီးႏွပ္+ဖရံုပြင့္ေၾကာ္+ပဲညႊန္႔ဟင္းခါး+သရက္သီး



ေရဦး၀က္အူေခ်ာင္း+ဗူးသီးေၾကာ္ခ်က္+မုန္ညင္းျဖဴပဲလိတ္ေၾကာ္+Pucci cake+နာနတ္သီး


ၾကက္ကုန္းေဘာင္ေခါက္ဆြဲေၾကာ္+ဘဲကင္ရိုးကင္မ္ခ်ီဟင္းခ်ိဳ
+ခရမ္းခ်ဥ္သီးၾကက္သြန္ခ်ဥ္+သရက္သီး+အခ်ိဳရည္ဗူး


မိုးေငြ႔

1 comment:

မီးမီးငယ် said...

ဆြမ္းေလာင္းဖို ့ခ်က္ထားတာေလးေတြ၊
အားလုံးေကာင္းတယ္...။
သာဓုသာဓုသာဓု..။
အာရွကိုသတိရတာ၊အဲလိုမ်ဳိးေပါ့...
မနက္မနက္ဆြမ္းေလာင္းရတဲ့၊
အရသာခံစားခ်က္မ်ဳိး၊
ဘယ္ဟာနဲ့မွမလဲႏိုင္ဘူး...။