Wednesday, 10 July 2013

ကင္မ္ခ်ီ


 ကိုယ္တိုင္လုပ္ကင္မ္ခ်ီေလးနဲ႔ ၾကက္ဥထမင္းေၾကာ္ မနက္စာရံုးထမင္းဗူး...


ပထမဦးဆံုးအခ်ဥ္တည္ျခင္းပါ...။ အဖြားလုပ္ခဲ႔တဲ႔ မုန္ညင္းခ်ဥ္(ရွမ္းခ်ဥ္)  ဂ်ဴးျမစ္ခ်ဥ္ေတြလုပ္နည္းကို သိေပမယ့္ တစ္ခါမွစမ္းမလုပ္ဖူးေသးပါဘူး...။ ကင္မ္ခ်ီလုပ္တာလြယ္မွန္းသိေပမယ့္ ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္မလုပ္ဖူးေသးလို႔ လုပ္နည္းေလးကို စိတ္၀င္စားစရာမာမာရဲ႔၀ါသနာမ်ား ဆီကသြားယူထားတာ...။ သူလုပ္တာေလးက ပုစြန္ေျခာက္လည္းပါေတာ့ စားေကာင္းမယ့္ပံုပဲလို႔..။ အဲဒါနဲ႔ စမ္းလုပ္ၾကည့္တာ တကယ္ေကာင္းပါတယ္...။ မမာရဲ႔ recipe ကိုႏွစ္ဆလုပ္ထားတာပါ...။ မမာက မုန္ညင္းထုပ္တစ္ျခမ္း ကိုယ္က တစ္ထုပ္...။ သူ႔နည္းေလးကို ဒီမွာသြားၾကည့္လို႔ရပါတယ္...။


အေရာင္အတြက္ကို ကိုရီးယားငရုတ္သီးအႏွစ္မထည့္ဘဲ အိမ္မွာရွိတဲ႔ ငရုတ္သီးအေရာင္မႈန္႔ ကိုပဲသံုးထားပါတယ္...။ မုန္လာဥနီပါေတာ့ အေရာင္က သူ႔အလိုလိုကိုလွေနေရာ...။


ဆားရည္သံုးနာရီစိမ္ထားရတဲ႔ လက္တစ္ဆစ္လွီးထားျပီးသား မုန္ညင္းျဖဴတစ္ထုပ္နဲ႔ ဥနီတစ္လံုး




အစာပလာအကုန္ထည့္ျပီး ကိုရီးရမ္းအန္တီေတြလို႔ အားပါးတရနယ္ပါေလ့... .ႏွစ္ဆယ့္ေလးနာရီအခန္းအပူခ်ိန္မွာထားျပီးစရင္ ေရခဲသတၱာထဲသိ္မ္းျပီးစားလို႔ရပါျပီ။
ေနာက္တစ္ခါက် တီတင့္လုပ္တဲ ႔နည္းေလးလုပ္ၾကည့္ဦးမယ္...။

မိုးေငြ႔

1 comment:

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ဒီမွာေတာ႕ အြန္လိုင္းကေန မွာလို႕ရေနတာနဲ႕ အဲလိုမွာျဖစ္တာမို႕ ကိုယ္တိုင္မလုပ္စားျဖစ္ဘူး
ဒါေပမဲ႔ လုပ္ၾကည္႕ခ်င္တယ္။
ကိုယ္တိုင္လုပ္တာ ပိုစားေကာင္းမယ္ထင္တယ္ေနာ္
အဆာပလာ စိတ္ၾကိဳက္ထည္႕ရလို႕ေလ း)