Monday, 29 July 2013

သက္သတ္လြတ္ပဲျပားေပါင္းတန္ပူရာေၾကာ္






၀ါဆိုလျပည္ေန႔ကစားျဖစ္တဲ႔ သက္သတ္လြတ္ ဆူကာညြန္႔ဟင္းရည္ ကိုက္လန္ေၾကာ္ နဲ႔ ပဲျပားေပါင္းနဲ႔ဆူကာရြက္ တန္ပူရာေၾကာ္ပါ...။ ပဲျပားေပါင္းေၾကာ္က ခ်ိဳ၀တ္ရည္ဆီက နည္းေလးသြားယူထားတာ...။ သူ႔ recipe ထဲမွာေတာ့ ပုစြန္ပါတယ္...။





 ပဲျပားႏွစ္တံုးကိုေျချပီး ၾကက္ဥႏွစ္လံုး ေျပာင္းမႈန္႔ႏွစ္ဇြန္း ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔္လက္ဖက္ရည္တစ္ဇြန္း ဆားလက္ဖက္ရည္တစ္ဇြန္း ဥနီအေသးတစ္လံုး ၾကက္သြန္ီတစ္ဥ အျဖဴသံုးမႊာႏုတ္ႏုတ္စင္းထားတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျမိတ္ တစ္စည္းေသးေသးလွီးထား တာကို အားလံုးေမႊလိုက္ပါတယ္...။






ပန္းကန္ျပားထဲေလးေတာင့္ပံုအတံုးေလးလုပ္ျပီး ေရေႏြးဆူဆူအိုးမွာ မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ေပါင္းေပးပါတယ္...။ ပဲျပားေပါင္းရျပီဆို ခဏအေအးခံျပီး လိုခ်င္သလို အတံုးေလးေတြတံုးျပီး ေကာ္မႈန္႔ကပ္ ဆီဆူဆူမွာေၾကာ္ ေရႊ၀ါေရာင္သန္းလာတဲ႔အထိေၾကာ္ ပဲငံျပာရည္အၾကည္နဲ႔ ငရုတ္သီးၾကက္သြန္ခ်ဥ္နဲ႔တို႔စားစား ငရုတ္သီးေဆာ့နဲ႔ပဲစားစား လႊတ္ေကာင္းပါတယ္...။ ဟင္းရည္ထဲထည့္ မျပဳတ္ေတာ့တဲ႔ ဆူကာရြက္အရင့္ေတြကုိလည္း မုန္႔ႏွစ္ရည္ေလးနဲ႔ တန္ပူုရာၾကြပ္ၾကြပ္ေလးေၾကာ္စားတာ ေကာင္းမွေကာင္းပဲ...။ အခုဟင္းေတြကေတာ့ အဆီအႏွစ္မပါ တရုတ္ဟင္းေတြေပါ့...။
 

မိုးေငြ႔


4 comments:

Yoemyaykya said...

အေနာ္ဒီေန႕ သတ္သတ္လြတ္စားမွန္းမမဘယ္လိုသိ။ ကဲ ပဲၿပားေႀကာ္စားသြားပီ။

Aunty Tint said...

၀ါတြင္း သက္သြတ္လြတ္စားတာနဲ႔ အေတာ္ပဲ မိုးေငြ႔ေရ။
တစ္ခါတစ္ေလ သက္သတ္လြတ္စားရတာ သား ငါးစားရတာထက္ ပိုၿမိန္တယ္ း)
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္

စံပယ္ခ်ိဳ said...

သြားေရ(သေရ)ေတြက်ျပီးျပန္ခဲ႔ပါတယ္

ညီလင္းသစ္ said...

ထမင္းျဖဴျဖဴမွာ ဆူကာညြန္႔ ဟင္းခ်ိဳေလးဆမ္း၊ ကိုက္လန္ေၾကာ္ ေလးနဲ႔ စားၿမိန္လိုက္မယ့္ ျဖစ္ျခင္း.....၊ း) ညီမမိုးဆီ လာတိုင္း ႏွလံုးသားမွာ ထိရင္ထိ.. မထိရင္ အစာအိမ္မွာ ထိၿပီး ျပန္သြားရတာ ခ်ည္းပဲ....။ း))

(ကြန္နက္႐ွင္ မေကာင္းဘူး ေအာ္ေနၾကသံေတြၾကားမွာ ပို႔စ္တင္ မပ်က္တဲ့ ညီမကို တကယ္ပဲ ခ်ီးက်ဴးပါတယ္ဗ်ာ...)