၀က္သားခ်ဥ္ေခ်ာင္းေလးကို ၾကက္ဥနဲ႔ပင္စိမ္းေလးနဲ႔ေၾကာ္မယ္....။ က်မတို႔ငယ္ငယ္က တာခ်ီလိတ္ဟိုဘက္ကမ္း မယ္ဆိုင္မွာေရာင္းတဲ႔ ဗီယက္နမ္လုပ္ ၀က္သားခ်ဥ္ဆိုခုလို ပလပ္စတစ္နဲ႔မဟုတ္ဘူး...။ ဖက္နဲ႔ထုပ္ထားတာ... လက္ေခ်ာင္းေလာက္ေလးေတြ... ဒီတိုင္းကိုက္စားလို႔ရတယ္....။ အမွန္ေတာ့အခ်ဥ္တည္ျပီးသြားျပီ ဆိုေတာ့အသားက က်က္ေနပါျပီ...။ ၾကက္ဥထည့္ေၾကာ္ရတာကေတာ့ အခ်ဥ္ေလးကိုနည္းနည္း ထိန္းေပးသြားတဲ႔ သေဘာပါပဲ...။ စားေကာင္းတယ္ ...ေၾကာ္စားၾကည့္ပါ...။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၁) ၀က္သားခ်ဥ္
၂)ၾကက္ဥတစ္လံုး
၃)ၾကက္သြန္ျဖဴႏွစ္မႊာ
၄)ဆီထမင္းစားဇြန္းသံုးဇြန္း
၅)နႏြင္းအနည္းငယ္
၆)ပင္စိမ္းရြက္တစ္စည္း
ဒယ္ထဲကိုဆီထည့္ ဆီပူလာရင္ အျပားရိုက္ထားတဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ျပီး နႏြင္းနည္းနည္းပါရံုေလးထည့္ ၾကက္သြန္ေရႊ၀ါေရာင္သန္းလာရင္ လီွးထားတဲ႔ ၀က္သားခ်ဥ္ကိုထည့္ေၾကာ္ပါ... သိပ္မေမႊပါနဲ႔ အသားေတြေၾကကုန္မွာစိုးလို႔ပါ...။ အသားနဲနဲေျခာက္လာရင္ေတာ့ ၾကက္ဥထည့္လိုက္ပါ ခ်ခါနီးပင္စိမ္းအုပ္လိုက္ ဒါဆို... အခ်ဥ္အရသာနဲ႔ ၾကက္ဥအဆိမ့္အရသာႏွစ္မိ်ဳးကိုရတဲ႔ ဟင္းပြဲေလးတစ္ပြဲရပါျပီ...။
မိုးေငြ႔
2 comments:
ဟင့္....တို႔ ၀က္သားခ်ဥ္ဟင္းေလး မၾကိဳက္ၾကဘူးထင္တယ္ လာေတာင္မျမည္းၾကည့္ၾက၀ူးးး
Don't worry.My eldest son n i like pork pickle.We usually eat with juu root,fried garlic n small chili.Long time no eat n we miss it.We haven't had fried one.I ate urs all.Delicious.........TKS :)Gyidaw
Post a Comment