Friday, 10 December 2010

ၾကက္သားမွ်စ္ခ်ဥ္ေၾကာ္ႏွင့္ ေရႊဖရံုသီးဟင္းခ်ိဳ












ၾကက္သားမွ်စ္ခ်ဥ္ေၾကာ္အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းေတြကေတာ့

၁)ၾကိတ္ျပီးသားၾကက္သား(၁၀၀)ဂရမ္
၂)မွ်စ္ခ်ဥ္တစ္ထုပ္
၃)ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွစ္မႊာ
၄)ဆီထမင္းစားဇြန္းႏွစ္ဇြန္း
၅)ၾကက္သားမႈန္႔နဲ႔ ဆားနည္းနည္း

ၾကိတ္ထားတဲ႔ၾကက္သားကို ထံုးစံအတိုင္း ေျပာင္းမႈန္႔ ငရုတ္ေကာင္း ၾကက္သားမႈန္႔ ဆီနဲ႔နယ္ျပီး ႏွပ္ထား။ ငရုတ္ၾကမ္းနဲ႔လုပ္ထားတဲ႔မွ်စ္ခ်ဥ္ကို အရည္ငွဲ႔ပစ္ျပီး အေခ်ာင္းေလးေတြလီွးထား။ ၾကက္သြန္ျဖဴအျပားရိုက္ထား။
ဒယ္အိုးကိုမီးဖိုေပၚတင္ ဆီထည့္ ဆီပူလာရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီသတ္ ၾကက္သားထည့္ ေမႊးလာတဲ႔အထိ စိတ္ရွည္ရွည္နဲ႔အဆက္မျပတ္ေမႊေပး... ျပီးရင္ လီွးထားတဲ႔မွ်စ္ထည့္လိုက္ ၾကက္သားမႈန္႔နည္းနည္းျဖဴးလိုက္ မွ်စ္ခ်ဥ္ကအငံဓါတ္ပါျပီးသားမို႔ ဆားကိုသတိထားထည့္ပါ..။


ေရႊဖရံုသီးဟင္းခ်ိဳမွာပါ၀င္မယ့္ပစၥည္းေတြ

၁)ေရႊဖရံုသီး တစ္စိတ္
၂)ၾကက္သြန္ျဖဴႏွစ္မႊာ
၃)ၾကက္သားမႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းႏွစ္ဇြန္း
၄)ဆီလက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
၅)နႏြက္းမႈန္႔အေရာင္လွရံုေလး
၆)ဆားနဲ႔ သၾကား လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္းစီ

ဟင္းရည္အုိးထဲ ဆီထည့္ ၾကက္သြန္ျဖဴေလးဆီသတ္ နႏြင္းမႈန္႔နည္းနည္းထည့္ ျပီးရင္ အတံုးကေလးေတြ လီွးထားတဲ႔ ေရႊဖရံုသီးထည့္ ေရေႏြးလိုသေလာက္ထည့္ျပီး ဆူလာရင္ ဆား သၾကားနဲ႔ ၾကက္သားမႈန္႔ခတ္လိုက္...။ ေရႊဖရံုသီးႏူးလာရင္ အိုးခ်လိ္ု႔ရျပီ...။ ခ်ဥ္စပ္မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္းအတြက္ ဟင္းရည္ အခ်ိဳေလးနဲ႔ ေျဖလိုက္တာ...။


မိုးေငြ႔

6 comments:

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

မမိုးေရ
တိုက္ဆိုင္တယ္ အိမ္မွာလည္းဒီေန႔ မွ်စ္ခ်ဥ္ေၾကာ္တယ္
ေရႊဖရံုသီးဟင္းခ်ိဳေလး ပါဆယ္ဆြဲသြားတယ္ေနာ္
အိမ္ေရာက္မွ စားေတာ႔မယ္.. း)

အျဖဴေရာင္နတ္သမီး said...

ၿမွစ္ခ်ဥ္စားခ်င္တယ္...
ၿပန္လာရင္ေကၽြးအံုးေနာ္..မမိုး

မိုးစက္အိမ္ said...

မွ်စ္ေၾကာ္တစ္ပြဲေပးပါ ေအာက္ကအသားလံုးေခါက္ဆြဲ
ေလးပါ ခ်ေပးပါ ဆိုင္ရွင္မုိးၾကီး ခင္ဗ်ား . . .

ခ်စ္ၾကည္ေအး said...

တခါတေလ အသားေတြ မစားခ်င္တဲ့အခါ အဲလိုမ်ိဳးေလးေတြ ခ်က္စားတတ္တယ္....ႀကိဳက္စ္ :)

ေရႊရတုမွတ္တမ္း said...

မွ်စ္ကို စားေတာ္ပဲနဲ႔ေၾကာ္တာၾကိဳက္တယ္..

သက္ေဝ said...

စားခ်င္စရာ...
ေရႊဖရံုသီးနဲ႔ မွ်စ္ခ်ဥ္တဲ့...
ဒါေပမယ့္ ေလွခါးစာေတြခ်ည္းပဲေနာ္...
ၾကည့္လုပ္ပါ ညီမရယ္... း))