Thursday, 9 December 2010

ရိုးစင္းတဲ႔ ျမန္မာစာ ပဲျပဳတ္ထမင္းေၾကာ္

ျမန္မာစာကို တရုတ္စတိုင္လ္တူနဲ႔စားမယ္


ပဲျပဳတ္ထမင္းေၾကာ္.... ျမန္မာစာေလး....။ သက္သတ္လြတ္စားလို႔ မနက္စာကုိ လမ္းေလွ်ာက္အျပန္ ပဲျပဳတ္၀ယ္ခဲ႔တယ္ ႏွစ္ရာဖုိး....။ ၾကက္သြန္နီးပါးပါးလွီးကို ဆီးသတ္ျပီး နႏြင္းထည့္တာနည္းသြားလို႔ထင္တယ္ အေရာင္မိွန္ေနတယ္...။ ထမင္းၾကမ္းကို ေျချပီးထည့္ ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ေလးခတ္ ထမင္းအေရာင္ညီသြားရင္ ပဲျပဳတ္ေလးထည့္ ပဲလံုးေလးေတြ မေၾကေအာင္ သတိထားေမႊေပး အိုးပူနည္းနည္းတိုက္ျပီး စားလို႔ရျပီ.. ။ ပဲျပဳတ္ထမင္းေၾကာ္ကို တြဲဖက္စားသံုးတာကေတာ့ ရွမ္းျပည္က လက္ေဆာင္ရထားတဲ႔ ဂ်ဴးျမစ္ခ်ဥ္နဲ႔ ၾကက္သြန္ခ်ဥ္။ ၾကက္သြန္ခ်ဥ္က ကုိယ့္ဘာသာကိုယ္လုပ္လိုက္တာ..။ ၾကက္သြန္မထူမပါးလီွးေရေဆးျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလွွီး ဆားေလးျဖဴး သံပုရာသီးေလး ညွစ္လိုက္။ ရျပီ...။

ဒါမ်ိဳး ရိုးစင္းတဲ႔ ထမင္းေၾကာ္ေလးကို မစားရတာၾကာျပီျဖစ္တဲ႔ ျပည္ပက သူငယ္ခ်င္းေတြအတြက္ တင္ေပးလိုက္ပါတယ္...။ ဟိုမွာက ပဲျပဳတ္မရ ဘာမရနဲ႔ ေၾကာ္နည္းေလး ေမ့သြားမွာစိုးလို႔ပါ...။ ၾကက္ဥ ဟပ္ဖရုိက္ေၾကာ္ေလးနဲ႔ဆိုပိုေကာင္းမယ္ သက္သတ္လြတ္မို႔မထည့္တာပါ..။


မိုးေငြ႔

7 comments:

SHWE ZIN U said...

အင္း ဒီမွာေတာ႔ မရိုးႏိုင္တဲ႔ နံနက္စာ ပါဘဲ အျမဲစားရတယ္

ခင္မင္စြာျဖင္႔
ေရႊစင္ဦး

လင်းခေတ်ဒီနို said...

မမမီးးးးးးးးးးးးးးးးးးး

ခ်ိတ္တိုရာပီေနာ္ . . . ငတ္ေနပါတယ္ခ်ိဳမွ ခ်ားခ်ရာႀကီးပဲ စြတ္တင္ေနေတာ့တာပဲ း))))

ခ်ာေရးပါဦးဗ်ိဳ႕းးးးးးး း)

ခင္မင္တဲ့
ဗညား

မိုးယံ said...

ပဲျပဳတ္ထမင္းေၾကာ္ ႀကိဳက္သူတစ္ေယာက္ ကိုယ့္ဇြန္းနဲ႕ ကိုယ္ လာစားသြားတယ္ တူနဲ႕ ဆိုၿပီးမွာကို မဟုတ္ဘူး...

ဧပရယ္လ္ပူး@ပူးေတ said...

မမိုးေငြ႔ ထမင္းေႀကာ္ေလးက စားခ်င္စရာေလး။ အေရာင္မနည္းဘူးမမရဲ႔။ ဒီအေရာင္ေလာက္ေလးပဲ ပူးေတက ႀကိဳက္တာ။ ႀကက္သြန္ခ်ဥ္ေလးနဲ႔ ဆိတ္သားေျခာက္မီးဖုတ္ေလးနဲ႔ ေကာ္ဖီပူေလးနဲ႔ဆို ရွယ္ပဲေနာ္..... အဲ ပူးေတေတာ့ ကြိဳင္ပဲ သတ္သတ္လြတ္သမားကို ဆိတ္သားေျခာက္ဖုတ္တဲ႔...:)

ပူးေတမွာ ပဲျပဳတ္တထုတ္ဝယ္ထားၿပီး မစားရေသးဘူး... စားခ်င္စိတ္လဲ မရွိေတာ့ပါဘူး.. ပဲျပဳတ္က မမတို႔လို လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ မဟုတ္ပဲ ဆိုင္မွာက ဘယ္ႏွစ္ရက္ေလာက္ခဲထားလဲ မသိ... ပူးေတအိမ္မွာခဲထားတာေတာင္ တပတ္ေက်ာ္ေနၿပီ... ရန္ကုန္က မနက္မိုးလင္းရင္ ေအာ္တဲ႔ ♫ ♫ေဟာဒီက ပဲျပဳတ္ ♫ ♫ ဆိုတဲ႔ အသံေလးေတြကို လြမ္းမိတယ္မမရယ္...

မမမိုးေငြ႔ေရ ပူးေတစက္ခ်ဳပ္ေနတယ္ဆိုတာ ပူးေတဝယ္ထားၿပီး ေအာက္ပိုင္းမျဖစ္ရေသးတဲ႔ ပူးေတနဲ႔ မစၥတာပီရဲ႔ ဂ်င္းေဘာင္းဘီေတြ စတိုင္ပန္ေတြကို ျဖတ္ၿပီး ျပန္ခ်ဳပ္ေနတာမို႔ မျပေတာ့ဘူးေနာ္... ဒီမွာက ဂ်င္းေဘာင္းဘီျဖတ္ရင္ တထည္ ၅ က်ပ္ ေလ... စတိုင္ပန္ဆို ရိုးရိုးစက္နဲ႔ခ်ုဳပ္ရင္ ၈ က်ပ္၊ လက္ခ်ဳပ္ဆို ၁၀/ ၁၂ က်ပ္မို႔ ကိုယ့္ကို ျပန္ခ်ဳပ္လိုက္တာ ႏွစ္ေယာက္ေပါင္း ေဒၚလာ ၂၀ ေလာက္သက္သာသြားတယ္မမေရ... ပူးေတရဲ႔ စတိုင္ပန္ တထည္ကေတာ့ လက္ခ်ဳပ္လဲ လက္ခ်ဳပ္ ေကာ္လဲကပ္ရမွာမို႔ ဆိုင္ပဲသြားမလား စဥ္းစားေနတာ... ေကာ္က္ပလိုက္ရင္ မီးပူက တျခားအဝတ္ေတြ တိုက္မယ္ဆို သိပ္မေကာင္းေတာ့ဘူးေလ... မီးပူ ေစ်းသက္သာေလးတလံုးေလာက္ဝယ္ၿပီးရင္ေတာ့ ကိုယ္တိုင္ေကာ္ကပ္ျဖစ္မလားပဲ....ဒီမွာက ပိတ္စေတြက ပိုေစ်းႀကီးတယ္မမ။ ဒါေႀကာင့္ပူးေတက alteration ပဲ လုပ္တာပါ။ စာထဲမွာ သိပ္မရွင္းဘူးျဖစ္သြားတာ...ေဆာရီးမမ။ ရန္ကုန္မွာေတာ့ သူငယ္ခ်င္းေတြက ပူးေတခ်ဳပ္တဲ႔ သံုးလႊာစကပ္ထမီ ဝတ္ၿပီးရင္ တျခားသူေတြ ခ်ဳပ္တာ မဝတ္တတ္ေတာ့ဘူးတဲ႔... :P ေကာင္းလြန္းလို႔တဲ႔ေလ (စိတ္ညစ္ဖို႔ေကာင္းတာ ဟုတ္ဖူးေနာ္) :)

ခင္မင္စြာျဖင့္
ပူးေတ

သက္ေဝ said...

စပါကတီထက္ ထမင္းေၾကာ္ကို ပိုၾကိဳက္လို႔ ဒီမွာ အားေပးသြားတယ္.. ၾကက္သြန္ခ်ဥ္ေလးက စားခ်င္စရာတကယ္ေကာင္း... း))

ေမာင္သီဟ said...

ထမင္းေၾကာ္ ဟူးး ည ၁၂ခြဲ ဗုိက္ဆာေနတာ ဒြတ္ခပဲ

kokoseinygn said...

ရိုးစင္းတဲ႔ၿမန္မာစာ ဆိုေပမယ္႔
ဘယ္ေတာ႔မွမေမ႔ႏိုင္ပါဘူးဗ်ာ