ကိုယ္တို႔အိမ္နားက ေညာင္တုန္းလမ္းထဲမွာ ကခ်င္ဆိုင္တစ္ဆိုင္လာဖြင့္တယ္..ဆိုင္နာမည္က “ခါနန္” တဲ႔..။ ကခ်င္ရိုးရာဟင္းေတြကို အဓိကထားေရာင္းပါတယ္..။ ေစ်းႏႈန္းအသင့္သင့္နဲ႔ ဆိုင္ေလးက ေသးေသးက်င္းက်င္းကေလးပါပဲ...။ အမဲသားဟင္းအမယ္ေလးေတြစံုတယ္...။ အဲဆိုင္မွာ သံုးခါေလာက္စားဖူးတယ္...။ ကိုယ့္ရဲ႔ေဖးဘရိတ္မီႏူးက ကခ်င္အမဲသားေခါက္ဆြဲ အမဲစြပ္ အမဲအူၾကမ္းသုတ္ မုန္ညင္းကိုပိန္းဥနဲ႔ဟင္းရည္လုပ္ထားတာ ၾကက္ေျခာက္စပ္ေၾကာ္ အဲဒါေတြပဲ...။
အခုအဲဆိုင္က စားဖူးခဲ႔တဲ႔ အမဲအူၾကမ္းသုတ္ကို သေဘာက်လို႔ အိမ္မွာျပန္လုပ္စားၾကည့္တာ...။ ဆိုင္မွာေတာ့ ခုကိုယ္ပံုမွာသုပ္ထားတဲ႔ ပြဲေလာက္ကို တစ္ပြဲႏွစ္ေထာင့္ငါးယူပါတယ္...။ အမဲပုဆိုးၾကမ္းကို ေစ်းထဲက ငါးရာဖုိး၀ယ္တာ လက္ႏွစ္၀ါးစာေလာက္ရပါတယ္...။ မနက္ည ႏွစ္ပြဲစာရပါတယ္..။ အမဲအူၾကမ္းကို ဆိုင္မွာအရည္နဲ႔ေသာက္တာမ်ိဳးေတာ့တစ္ခါလားမသိဘူး ရွမ္းလမ္းဖက္မွာ၀ယ္စားဖူးတယ္...။ ၀ယ္လာတဲ႔အူၾကမ္းကို ေသခ်ာသန္႔စင္ျပီး ဆား စပါးလင္နဲ႔ ခပ္ၾကာၾကာျပဳတ္ေပးရပါတယ္...။ ေပါင္္းအိုးနဲ႔ဆိုရင္ေတာ့ ျမန္မွာေပါ့ေနာ္...။ အဲလိုျပဳတ္ျပီးႏူးျပီဆို ကိုယ္လိုခ်င္တ႔ဲအရြယ္အစားလွီးျပီး ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီး စပါးလင္ပါးပါးလွီး ေျမပဲေလွာ္မညက္တညက္ေထာင္း ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ ငရုတ္သီးစိမ္း ငရုတ္သီးေၾကာ္ နံနံပင္ သံပရာသီး ငံျပာရည္ ဟင္းခတ္မႈန္႔တို႔ထည့္ျပီး ေသခ်ာေလးနယ္လိုက္ရင္ သံပုရာန႔ံေလးေမႊးေနတဲ႔ ခ်ဥ္ငံစပ္ အမဲအူၾကမ္းသုပ္ေလးတစ္ပြဲရျပီ...။ ေကာက္ညင္းေမႊးအခါးရည္ပူပူေလးနဲ႔သိပ္လိုက္ဖက္ပါတယ္..။
မိုးေငြ႔
1 comment:
ဒါႀကီးကို ဒီအတိုင္းစားလို႔ သိပ္အဆင္မေျပ... း)
Post a Comment