ၾကာသပေတးဆြမ္းဟင္း ၾကက္အခ်င္းနဲ႔ဥပင္စိမ္းခ်က္+ပန္းေဂၚဖီေၾကာ္+ဗူးညႊန္႔ဟင္းခါး
+ေတာင္ၾကီးပဲပုပ္+နဂါးေမာက္သီး+ငွက္ေပ်ာသီး+ဂႏၶမာပန္း
ၾကက္အခ်င္းနဲ႔ဥက တစ္ေထာင္ေစ်းတဲ႔...။ အဲဒါအစိတ္သား၀ယ္ခဲ႔တယ္ ၁၅၀၀က်ပ္ဖိုး...။ အခ်င္းကုိေသခ်ာသန္႔စင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရဆူဆူမွာ ေဖ်ာလိုက္တယ္...။ အခ်င္းေတြကို လက္တစ္ဆစ္အရြယ္ျဖတ္လိုက္ျပီး ဆားဆႏြင္းနယ္ထားလိုက္တယ္...။ အႏွစ္အတြက္ စပါးလင္းတစ္ခု ၾကက္သြန္ျဖဴ သံုးမႊား အနီႏွစ္လံုး ဂ်င္းလက္တစ္ဆစ္ကို ဆံုမွာေထာင္းလိုက္တယ္...။ ဆီဟင္းခတ္ဇြန္းၾကီးႏွစ္ဇြန္းကိုအပူေပးျပီးရင္ အႏွစ္ေတြကိုဆီထည့္သတ္ သစ္ဂ်ပို ကရေ၀း ဇီယာ မုံညင္း နံနံေစ့ နႏြင္း ေလးညွင္း စတဲ႔ ဟင္းခတ္အမ်ိဳးစံုပါတဲ႔ မဆလာမုန္႔ကို ၾကက္သြန္ေတြႏြမ္းလာရင္္ တစ္ဇြန္းေလာက္ထည့္ေမႊေပးပါ...။ အႏွစ္ေလးေမႊးရင္ ၾကက္အခ်င္းနဲ႔ဥကိုထည့္လိုက္ပါ...။ ဆီျပန္လာရင္ ေရေႏြးေလးထည့္ျပီး ႏွပ္ထားပါ...။ ေရကုန္တာနဲ႔ ပင္စိမ္းလက္တစ္ဆုပ္စာ အုပ္ျပီးနဲနဲေမႊေပးတာနဲ႔ အိုးခ်လို႔ရပါျပီ...။ ပင္စိမ္းနဲ႔စပါးနံ႔ေလးေမႊးေနတဲ႔ ၾကက္အခ်င္းတိုင္ဆီျပန္ေလး တစ္ခြက္ရပါျပီရွင့္...း)
ၾကာသပေတးဆြမ္းဟင္း ၾကက္စင္းေကာပင္စိမ္းအုပ္+မွ်စ္ေၾကာ္+ဗူးသီးကာလသားအရည္ေသာက္ +ဂ်ဴးျမစ္ေၾကာ္+ေဘဘီလိေမၼာ္+ဂႏၶာပန္း
ၾကက္ၾကိတ္သား ၂၀၀ ဂရမ္ကို ဟင္းခတ္မႈန္႔ ဆား ငရုတ္ေကာင္း ေျပာင္းမႈန္႔နယ္ထားပါ...။ ၾကက္သြန္နီတစ္ဥပါးပါးလွီး ၾကက္သြန္ျဖဴႏွစ္မႊာႏုတ္ႏုတ္စင္း ဂ်င္းလက္တစ္ဆစ္ ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားတာကို ဆီပူထဲထည့္ေၾကာ္ ႏြမ္းလာရင္ ၾကက္သားထည့္ေၾကာ္ သၾကားတစ္ဇြန္းထည့္ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ထည့္ အသားေျခာက္ျပီးေမႊးလာရင္ ငရုတ္ေတာင့္ပြတစ္ေတာင့္ ခပ္ေစာင္းေစာင္းလွီးထားနဲ႔ ပင္စိမ္းရြတ္အုပ္ ႏွစ္ခါ သံုးခါေလာက္ေမႊျပီးရင္ ရျပီ...။ ဗူူးသီးကေတာ့ ၾကက္သားမပါဘဲ ၾကက္ကာလသားခ်က္နည္းေလး အတိုင္းကို စပါးလင္နဲ႔အရည္ေသာက္ေလးခ်က္ထားတာပါ..။
မိုးေငြ႔
4 comments:
ဆြမ္းဟင္းေတြကိုတကယ္ေစတနာပါပါနဲ႔ခ်က္ထားမွန္းအရမ္းသိသာတယ္..စားခ်င္စရာေလး..(ေအာ္ငရဲၾကီးေတာ့မွာပဲ :P)
၁။ အာယု = အသက္ရွည္ျခင္း
၂။ ၀ဏၰ = အဆင္းလွျခင္း
၃။ သုခ = ခ်မ္းသာၾကီးျခင္း
၄။ ဗလ = ခြန္အားၾကီးျခင္း
၅။ ပရိဘာန = ဥာဏ္ပညာၾကီးျခင္းဆိုတဲ့ဆြမ္းအက်ိဳး၅ပါးနဲ႔ျပည့္စံုပါေစ
အမျပဳသမွ်ကုသိုလ္ေတြကုိ သမီးသာဓုေခၚပါတယ္
သာဓုသာဓုသာဓု ^_^
သာဓုသာဓုသာဓု ဒကာမေလး မိုးေငြ႕
ဟီးဟီး မမစတာေနာ္။
လုပ္တတ္လုိက္တာေနာ္ ယခမအတုိင္းပဲဟီးဟီး
ေယာက္ခမ မဟုတ္ပါဘူး မာမီပါ သားမက္ေတြနဲ႔ေရာမပစ္ပါနဲ႔
Post a Comment