အေမ့လက္ရာေခါက္ဆြဲေက်ာ္..... ဒီေန႔ရံုးပိတ္ရက္....။ ဘာခ်က္စားၾကရင္ေကာင္းမလဲတဲ႔...။ ဘာမွ မယ္မယ္ရရခ်က္မေနေတာ့နဲ႔ အလြယ္နည္းေလးေတြပဲ တစ္ခုခုလုပ္စားမယ္ေပါ့...။ ဒါနဲ႔ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္စားဖို႔ အိမ္မွာရွိတဲ႔ သံုးေယာက္က မဲတူသြားတာနဲ႔ ေစ်းကို အသားနဲ႔အရြက္ေတြသြား၀ယ္လိုက္တယ္...။
ေၾကာ္နည္းေလးကလြယ္ပါ့....။ ေခါက္ဆြဲကေတာ့ ငွက္ႏွစ္ေကာင္တံဆိပ္ ယိုးဒယားဂ်ံဳေခါက္ဆြဲကို ေရဆူဆူမွာျပဳတ္တယ္...။ ဒီေခါက္ဆြဲက အငံပါျပီးသားမို႔ ေၾကာ္တဲ႔အခါ ဆားထည့္စရာမလိုေတာ့ဘူး....။ ေခါက္ဆြဲႏူးရင္ ေရေအးေဆးျပီး ဇကာနဲ႔စစ္ထားမယ္...။ ၾကက္ဥႏွစ္လံုးကို ၾကက္သားမႈန္႔နဲနဲထည့္ျပီး ေခါက္ထားပါ...။ ၀က္သားကိုလဲ ႏုတ္ႏုတ္စင္းထား...။ မုန္ညင္းျဖဴရြက္ကို အေနေတာ္ေလးလွီးျပီး ေရေဆးစစ္ထား...။ ေခါက္ဆြဲေရစစ္သြားရင္ ဆီအနဲငယ္ ပဲငံျပာရည္နဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ျဖဴးျပီးနယ္ထားမယ္...။ အေစာက ၾကက္ဥကို ဆီပူဒယ္ထဲအခ်ပ္လိုက္ျဖစ္ေအာင္ေၾကာ္မယ္...။ ၾကက္ဥရရင္ ပန္းကန္ထဲထည့္ထား ေအးရင္ ကပ္ေၾကးနဲ႔ အရြယ္ေတာ္ေလးညွပ္ထားမယ္ကြယ္...။ ဒယ္ထဲကို ဆီထည့္ ပူလာရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ေၾကာ္ အသားစင္ထားတာ ထည့္ေၾကာ္... ၾကက္မႈန္႔ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ထည့္ျပီး ဆက္ေမႊေပးပါ...အသားရရင္ မီးေလွ်ာ့ျပီး ေခါက္ဆြဲထည့္မယ္ ၾကက္ဥေၾကာ္ထည့္မယ္... သမေအာင္ေမႊျပီး တစ္မိနစ္ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ဆို ရျပီ...။
စားခါနီး ၾကက္သြန္မိွတ္နဲ႔ တရုတ္နံနံၾကိဳက္ရင္ အေပၚကျဖဴးျပီးစားႏိုင္တယ္...။ တြဲဖက္စားရမယ့္အခ်ဥ္ကေတာ့ ၾကိဳက္ရာ ၾကက္သြန္ခ်ဥ္ မုန္ညင္းခ်ဥ္ဖတ္ စသျဖင့္တြဲစားႏိုင္ပါတယ္...။ အေမကိုယ္တိုင္ေၾကာ္တာ...။ က်မကေတာ့ ဒီေန႔ဘာမွမလုပ္ဘူး နားတယ္...။ လိုင္းမေကာင္းတဲ႔ အင္တာနက္ကိုကလိတယ္...။ သူမ်ားအိမ္လိုက္လည္တယ္ ေကာ္မန္႔ေတြေပးတယ္.
ေၾကာ္နည္းေလးကလြယ္ပါ့....။ ေခါက္ဆြဲကေတာ့ ငွက္ႏွစ္ေကာင္တံဆိပ္ ယိုးဒယားဂ်ံဳေခါက္ဆြဲကို ေရဆူဆူမွာျပဳတ္တယ္...။ ဒီေခါက္ဆြဲက အငံပါျပီးသားမို႔ ေၾကာ္တဲ႔အခါ ဆားထည့္စရာမလိုေတာ့ဘူး....။ ေခါက္ဆြဲႏူးရင္ ေရေအးေဆးျပီး ဇကာနဲ႔စစ္ထားမယ္...။ ၾကက္ဥႏွစ္လံုးကို ၾကက္သားမႈန္႔နဲနဲထည့္ျပီး ေခါက္ထားပါ...။ ၀က္သားကိုလဲ ႏုတ္ႏုတ္စင္းထား...။ မုန္ညင္းျဖဴရြက္ကို အေနေတာ္ေလးလွီးျပီး ေရေဆးစစ္ထား...။ ေခါက္ဆြဲေရစစ္သြားရင္ ဆီအနဲငယ္ ပဲငံျပာရည္နဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ျဖဴးျပီးနယ္ထားမယ္...။ အေစာက ၾကက္ဥကို ဆီပူဒယ္ထဲအခ်ပ္လိုက္ျဖစ္ေအာင္ေၾကာ္မယ္...။ ၾကက္ဥရရင္ ပန္းကန္ထဲထည့္ထား ေအးရင္ ကပ္ေၾကးနဲ႔ အရြယ္ေတာ္ေလးညွပ္ထားမယ္ကြယ္...။ ဒယ္ထဲကို ဆီထည့္ ပူလာရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ေၾကာ္ အသားစင္ထားတာ ထည့္ေၾကာ္... ၾကက္မႈန္႔ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ထည့္ျပီး ဆက္ေမႊေပးပါ...အသားရရင္ မီးေလွ်ာ့ျပီး ေခါက္ဆြဲထည့္မယ္ ၾကက္ဥေၾကာ္ထည့္မယ္... သမေအာင္ေမႊျပီး တစ္မိနစ္ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ဆို ရျပီ...။
စားခါနီး ၾကက္သြန္မိွတ္နဲ႔ တရုတ္နံနံၾကိဳက္ရင္ အေပၚကျဖဴးျပီးစားႏိုင္တယ္...။ တြဲဖက္စားရမယ့္အခ်ဥ္ကေတာ့ ၾကိဳက္ရာ ၾကက္သြန္ခ်ဥ္ မုန္ညင္းခ်ဥ္ဖတ္ စသျဖင့္တြဲစားႏိုင္ပါတယ္...။ အေမကိုယ္တိုင္ေၾကာ္တာ...။ က်မကေတာ့ ဒီေန႔ဘာမွမလုပ္ဘူး နားတယ္...။ လိုင္းမေကာင္းတဲ႔ အင္တာနက္ကိုကလိတယ္...။ သူမ်ားအိမ္လိုက္လည္တယ္ ေကာ္မန္႔ေတြေပးတယ္.
8 comments:
ဒီကလည္း သူမ်ားအိမ္က အစားအေသာက္ေတြ လိုက္ငမ္းတယ္..
ေကာ္မန္႕ေတြ လို္က္ေပးတယ္..
သြားရည္က်တယ္.. :)
ကၽြန္ေတာ္လည္းလာဂလုတယ္
စိတ္ထဲလည္းေဒါခြိးတယ္ တကယ္ဂလုေနမို႔လို႔
ဆံပင္ေတြေခါင္းလုံးျဖဴခ်င္ေနတယ္
၈နွစ္နီးပါး ေခါက္ဆြဲနဲ႔ႏွစ္ပါးသြားကခဲ႔ရလို႔
း)
ေမာင္ဘႀကိဳင္
ေခါက္ဆြဲေတာ့ ေတာ္ပါဘီ မမိုးရယ္.....၊စားရလြန္းလို႔ ညီး
တြားဘီ.....:(
ျမန္မာျပည္မွာျပန္ေနတဲ့အခါ အိမ္ကေန ပို႕စ္တင္ခ်င္တယ္။ ကၽြန္ေတာ္ေရာ၊ ပါရမီျဖည့္ဖက္ေလးပါ ေရးေနတာကိုး။ ဒါေပမဲ့ျဖစ္ပါ့မလားမသိဘူး။ အခုမိုးေငြ႕ေရးတာဖတ္ၿပီးတစ္ခါတစ္ခါ စိတ္ေတာ့ပ်က္မိတယ္။ အေမေၾကာ္တဲ့ေခါက္ဆြဲေၾကာ္နဲ႕ႏွပ္ၿပီးဇိမ္က်ေနတာ ေကာင္းပါ့ဗ်ာ။ အားက်လိုက္တာ။ ေခါက္ဆြဲက အသားေတြ အမ်ားႀကီးဗ်ေနာ္။
စားခ်င္စရာေလး.....အားက်ထွာမမရာ..:)
လည္လည္ေရာက္လာတာအေတာ္ပဲ
ဗုိက္ဆာေနတဲ့အခ်ိန္ မိုးေငြ႔ရဲ႕ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ေလး ရင္ထဲကေနအားေပးသြားတယ္ကြယ္။
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစေနာ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
အမ်ိဴးမ်ိဴးလုပ္သမွ်
သြားေရ က်ရတဲ႕ဘ၀ း)
Post a Comment