ရံုးဆင္းေတာ့ တရုတ္တန္းပတ္ရင္း သံေစ်းနားမွာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၀ယ္ရင္းနဲ႔ ေဂြးသီးအစိမ္းေတြ ဗန္းလိုက္ပဲေတြ႔လိုက္တာ ေလးလံုးေလာက္၀ယ္ခဲ႔လိုက္တယ္....။ အိမ္ေရာက္ေတာ့ ထမင္းစားေသာက္ျပီး အိမ္မွာရွိေနတဲ႔ ဒညင္းသီးဆယ္လံုးကိုမီးဖိိုေပၚတင္ထားရင္း ေဂြးသီးေလးလံုးကိုေရေဆးျပီး အခြံစႏႊာလိုက္တယ္...။ ဆံုထဲထည့္ေထာင္းရင္ အရည္ထြက္မစိုးလို႔ သေဘာၤသီးျခစ္နဲ႔ အမွ်င္လိုက္္ျခစ္ျပီး ေသးေသးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ ျပန္စင္းလိုက္တယ္....။ ၾကက္သြန္နီေလးလံုးကို ပါးပါးလီွး ၾကက္ျဖဴဥတစ္လံုး ေလးလံုးေလာက္ကို ညက္ညက္ေထာင္းထား၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးသံုးလံုး ပါးပါးလီွးထား၊ ပုဇြန္ေျခာက္လက္တစ္ဆုပ္ နီးနီးကို ေထာင္းထားတယ္....။ ဆီပူအိုးထဲကို ၾကက္သြန္နီအရင္ထည့္ေၾကာ္ပါတယ္.... နီေရာင္သန္းခါနီးက် အျဖဴထည့္ေၾကာ္ နႏြင္းမႈန္႔နည္းနည္းနဲ႔ ငရုတ္သီးအေရာင္ထည့္ေၾကာ္... ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို လိတ္တဲ႔အထိေၾကာ္ျပီးရင္ ပုဇြန္ေျခာက္ထည့္ ေဂြးသီးထည့္ျပီး ေမႊပါေလေရာ့....။ ျပီးမွ ငါးပိလက္ဖက္ရည္ဇြန္းႏွစ္ေကာ္စာကို ေရေႏြးေဖ်ာ္ျပီးထည့္.... အခ်ိဳ အငံ အေပါ့ အကုန္ထည့္ျပီး....ဆီျပန္လာရင္ အိုေကျပီ....။ ငါးပိန႔ံေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ ေဂြးသီး ငါးပိေၾကာ္တစ္ခြက္ရျပီေပါ့ကြယ္....။ ေအာ္....ေမ့လို႔ ေမ့လို႔ ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ေလးေတြအုပ္လိုက္ပါဦး...။ ထမင္းနဲ႔နယ္စားတဲ႔အခါ ငရုတ္သီးေလးပါကိုက္ရေတာ့ ပိုေကာင္းေပါ့...။
ရင္ခြဲထားတဲ႔ ဒညင္းသီးျပဳတ္....။ ျမစ္ၾကီးနားဒညင္းထင္ပါ့....။ အနံ႔မနံဘူး ေစးျပီး ေတာ္ေတာ္ စားေကာင္းတယ္...။ တကယ္ေတာ့ ငပိခ်က္ဆို သခြားသီး မုန္ညင္းရြက္ျပဳတ္ စတာေတြနဲ႔ တို႔စားတာမ်ားတယ္ေလ...။ ဒီတစ္ခါေတာ့ ဒညင္းသီးအခ်ိန္ဆိုေတာ့ တြဲေပးလိုက္တာ....။
မိုးေငြ႔
8 comments:
ဘုရားေရ အနားမွာသာရွိလို႕ကေတာ႕ အကုန္စားပစ္မိမွာေသခ်ာတယ္
ေဂြးသီးငပိခ်က္ကလည္းေကာင္း
ဓညင္းသီးကလည္းၾကိဳက္မွၾကိဳက္ ဘာေျပာေကာင္းမလဲေနာ္ မထတမ္းစားမိမွာ ေသခ်ာတယ္
အုိ..အႀကိဳက္ပဲ..အႀကိဳက္ပဲ..။ like like like X infinity times :)))
အန္တီ့အိမ္မွာလည္း လြန္ခဲ့တဲ့ ႏွစ္ရက္ကပဲ ေဂြးသီးငပိခ်က္ ခ်က္စားခဲ့တယ္။ ထမင္းျဖဴနဲ႔ပဲ နယ္စားၿပီး ပဲေတာင့္ရွည္ စိမ္းစိမ္းေလးေရေႏြးေဖ်ာၿပီး တို႔စရာအျဖစ္ စားခဲ့တယ္ေလ။ ၿမိန္ရာဟင္းေကာင္းပဲေနာ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
ဒီဧည့္သည္ကို အဲဒီလိုဧည့္ခံရင္ေတာ့ ထမင္းတစ္အိုးလံုး ေျပာင္သြားလိမ့္မယ္ ညီမေရ.. ၿပီးေတာ့မွ မွားပါတယ္ မေအာ္နဲ႔ေနာ္.. :P
ေဂြးသီးငပိခ်က္ စားခ်င္တယ္၊ ဒညင္းသီးေတာ့ စားရဲဘူး...
စားခ်င္တာေတြ ခ်က္ၿပေနၾကတယ္ ဒီမမေတြ ေတာ္ေတာ္ဆိုးဆိုးပဲ...:)
အင္းးး..ဓညင္းသီးကမတည္႕သာမတည္႕တယ္..
ၾကိုက္တာေတာ႕အေသပဲ..
တစ္ထိုင္တည္းေတာင္...အလံုး ၃၀ ၄၀ ကုန္တယ္
အိမ္ကလူ၀မ္နင္ေပးလြန္းလို႕...း)
ခ်က္ထားတာ ခုမွေတြ ့တယ္။ စားျခင္စိတ္ျဖစ္လာလို ့ လုပ္နည္းေလး ဖတ္သြားတယ္။ ေက်းဇူးပဲ။
Post a Comment