Saturday, 28 December 2013

ဗီယက္နမ္အမဲသားေခါက္ဆြဲ.....

 ဗီယက္နမ္အမဲသားေခါက္ဆြဲျပဳတ္

အေမက ဗီယက္နမ္သူေပမယ့္ ေမြးကတည္းကရွမ္းျပည္မွာပဲေမြးလာခဲ႔ၾကေတာ့ တကယ့္ ဗီယက္နမ္္စာ စစ္စစ္ကို မခ်က္တတ္ၾကပါဘူး..။ ဘယ္လိုလူမ်ိဳး ဘယ္လိုဘာသာရဲ႔ ခ်က္နည္းမဆို စိတ္၀င္စားျပီးသားလည္းျဖစ္တယ္ ဗီယက္နမ္ေသြး ငါးမူးဖိုးပါသူ ဟင္းခ်က္၀ါသနာပါသူမို႔ ကိုယ့္အမ်ိဳးရဲ႕ခ်က္နည္းျပဳတ္နည္းေတြကို သိထား တတ္ထားသင့္တယ္လို႔ ယူဆတယ္ေလ...။  ေခါက္ဆြဲဆို ဘာလာလာအကုန္ၾကိဳက္သူမို႔လို႔ ဗီယက္နမ္အမဲေခါက္ဆြဲ ခ်က္နည္းေလးကို ဒီလင့္ေလးမွာ http://nasilemaklover.blogspot.com/ သြားေလ့လာထားျပီး ျပန္ခ်က္ၾကည့္တာပါ...။
 

 

လိုအပ္တာေတြက အမဲသားမိုးခိုသားလႊာျပီးသား 1 pack  ထီးမိႈသံုးပြင့္ ၾကက္သြန္နီအၾကီးတစ္ဥ စပါးလင္တစ္ခု ဂ်င္းတစ္တက္ သစ္ၾကားပိုးေခါက္တစ္လက္မခန္႔ ငရုတ္သီးေျခာက္တစ္ေတာင့္ နာနာပြင့္ႏွစ္ပြင့္ ေရွာက္ေကာသီးတစ္လံုး နဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းေစ့ ဆယ္ေစ့တို႔ပဲျဖစ္တယ္...။ အမဲသားကို ရွည္ရွည္ေလးလွီးျပီး အသားမႈန္႔ ပဲငံျပာရည္ၾကည္ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔အျဖဴ ေျပာင္းမႈန္႔ ႏွမ္းဆီနဲနဲ နဲ႔နယ္ႏွပ္ထားမယ္...။ ဂ်င္းနဲ႔ၾကက္သြန္နီကို မီးကင္ရပါမယ္...။ မိႈကိုေရစိ္မ္ျပီး ခပ္ပါးပါးလွီးထား..။


 ျပဳတ္မယ့္အိုးထဲကို ေရႏွစ္လီတာထည့္ပါ...။ မိႈနဲ႔အမဲသားကလြဲျပီး ၾကက္သြန္နီဂ်င္းမီးကင္ထားတာနဲ႔ က်န္အစထည့္ အစာပလာေတြကို ထည့္ျပဳတ္ပါမယ္...။ ေရပြက္ပြက္ဆူလာရင္္ မီးေလွ်ာ့ျပီးတည္ထားမယ္..။ ဆားနဲ႔ ငါးငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္းဆီထည့္မယ္...။ အမဲသားကို တျခားေရဆူအိုးတစ္အိုးမွာ ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေရေႏြးေဖ်ာထားမယ္...။ ျပဳတ္ရည္အိုးေမႊးလာျပီဆို အနယ္က်ေအာင္ မိနစ္30ေလာက္တည္ထားပါ...။ စားခါနီမွ ျပဳတ္ရည္ထဲ အမဲသားနဲ႔မိႈထည့္ ဆူေအာင္တည္ျပီးရင္ ကိုယ္ႏွစ္သက္ရာ ဆန္ေခါက္ဆြဲ ျဖစ္ျဖစ္ ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲနဲ႔ျဖစ္ျဖစ္ အရည္ဆမ္းျပီး စားသံုးလို႔ရပါျပီ...။

ေခါက္ဆြဲထဲထည့္စားရမယ့္ ပူစီနံ ပင္စိမ္းနဲ႔ နံနံ႔ရြက္ေတြ

စားခါနီး သံပုရာသီးေလးညွစ္ထည့္ အရြက္ကေလးေတြထည့္စား အနံ႔ေလးေမႊးေနတဲ႔ ဗီယက္နမ္ အမဲေခါက္ဆြဲေလးေပါ့... ။ ပဲပင္ေပါက္ပါထည့္စားလည္းရတယ္ ကိုယ္ကမ၀ယ္ထားလိုက္မိလို႔...။

2013 ရဲ႔ ေကာင္းေသာ ေနာက္ဆံုးေသာၾကာေန႔ေလးျဖစ္ပါေစ ..း)

မိုးေငြ႔


2 comments:

မီးမီးငယ် said...

ဇလုံႀကီးနဲ ့စားသြားတယ္..
:P

Oak Kar said...

ဗီယက္နမ္သူ? ... တာေလမွာၾကီးတဲ႔ မ်ိုးဆက္ .. စိတ္ဝင္စားစရာ ေကာင္းလိုက္တာ ...အေမ႔အေၾကာင္းေရးပါဦး ..