Thursday, 15 August 2013

ရွမ္းေခါက္ဆြဲေပါင္းလိတ္


 

19ဂ်ဴလိုင္ေလးရက္ပိတ္တုန္းကအိမ္မွာလုပ္စားျဖစ္တဲ႔ ေခါက္ဆြဲေပါင္းေလးပါ...။ ပို႔စ္တစ္ခါတင္ဖူးခဲ႔ပါတယ္ ဒီမွာပါ..။ တာခ်ီလိတ္ ေရႊတိဂံုဘုရားမွာေတာ့ ဒီေခါက္ဆြဲမ်ိဳးေရာင္းတဲ႔ဆိုင္ေတြအမ်ားၾကီးလို႔ေျပာတယ္..။ မျပန္တာႏွစ္ကဆယ္နဲ႔ခ်ီေနေတာ့ မသိေတာ့ဘူး...။




အစာပလာေတြကေတာ့ ပဲပင္ေပါက္ မုန္ညင္းခ်ဥ္ဖတ္ ၾကက္သြန္မွိတ္ ေျမပဲေလွာ္ေထာင္း ႏွမ္းေထာင္း ငရုတ္သီးေၾကာ္ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ ပဲငံျပာရည္ တို႔ပဲျဖစ္တယ္...။ ေခါက္ဆြဲဖတ္အတြက္ ဆန္မႈန္႔ကိုေရခပ္ကဲ်က်ဲေဖ်ာ္ထားျပီး ေပါင္းမယ့္ဗန္းကိုဆီသုတ္ျပီး ေယာက္ခ်ိဳတစ္ဇြန္းသာသာထည့္ မ်က္ႏွာျပင္ညီေအာင္ လႈပ္ျပီးညွိေပးပါ ျပီးရင္ ေရဆူဆူအိုးထဲထည့္ေပါင္း ႏွစ္မိနစ္ဆိုက်က္ပါျပီ..။


အိုးထဲက ထုတ္လာတဲ႔ ေခါက္ဆြဲအလြတ္ေပါင္းေပၚမွာ အစာပလာေတြစပ္ျပီး
ဆန္မႈန္႔ေဖ်ာ္ကိုနဲနဲေရာျပီး ဗန္းေပၚေလာင္းထည့္ရတယ္..







အစာပလာထည့္ျပီးမ်က္ႏွာျပင္ညွိျပီးရင္ ၾကက္သြန္မိတ္ ပဲပင္ေပါက္္တို႔ကို
အေပၚကျဖဴးျပီး ေနာက္ႏွစ္မိနစ္ ထပ္ေပါင္းပါတယ္..












ညေနက်ေတာ့ထမင္းလက္ဖက္သုပ္စားၾကတယ္ ၾကက္ဥျပဳတ္နဲ႔ပဲျပားေၾကာ္ရယ္...ပိုတဲ႔ေခါက္ဆြဲေပါင္းရယ္ ဆြဲလိုက္ၾကတယ္...။


မိုးေငြ႔


5 comments:

မိုးသက္ said...

bookmark ကို Rename ေပးထားတယ္..
ဗိုက္ဆာခ်ိန္ မလာရလို႔ :D

စံပယ္ခ်ိဳ said...

အရမ္းကုိစားခ်င္မိပါျပီေခြ်းမေလးေရ

ညီလင္းသစ္ said...

ညီမမိုးရဲ႕ လက္ရာေတြက ဆိုင္ေကာင္းေကာင္း ဖြင့္လို႔ရမွာ ေသခ်ာတယ္၊ ျမင္သူတိုင္း ဗိုက္ဆာေစမယ့္ ႐ွမ္းေခါက္ဆြဲေပါင္း ပါပဲဗ်ာ...။ း)

Iora said...

အဲလိုုလုုပ္တဲ့အုုိးၾကီးလိုုခ်င္ေနတာ။
အေပ်ာ္လုုပ္ၾကည့္ခ်င္လိုု ့။ း)
အုုိင္အိုုရာ

Aunty Tint said...

ရွမ္းမေလးရဲ႕ ရွမ္းေခါက္ဆြဲေပါင္းလိတ္ကို အိန္ဂ်ယ္ကို တမ္းတသံေလးေတြနဲ႔အတူ အားေပးသြားတယ္ေနာ္...
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္