Saturday, 10 August 2013

ၾကက္ဟင္းခါးသီးေၾကာ္.....

ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို ေၾကာ္ေနက ပုစြန္ေျခာက္နဲ႔မဟုတ္ဘဲ သက္သတ္လြတ္စားျဖစ္ေနေတာ့ ပုစြန္ေျခာက္မပါဘဲ ပ်င္းေတာ္သိမ္ရြက္ေလးနဲ႔ေၾကာ္ထားပါတယ္...



 



ၾကက္ဟင္းခါးသီးအၾကီးႏွစ္လံုးကိုထက္ပိုင္းပိုင္း အေစ့ထုတ္ျပီး ခပ္ထူထူေလးတံုးေပးပါ...။ ဆားေရကိုဆယ္မိနစ္ေလာက္စိမ္ျပီး ေရထပ္ေဆးျပီးစစ္ထားပါ...။ လိုအပ္တဲ႔ ဟင္းခတ္ေတြက ၾကက္သြန္နီအၾကီးတစ္လံုးပါးပါးလွီးရယ္ ၾကက္သြန္ျဖဴသံုးမႊာႏုတ္ႏုတ္စင္း ပ်င္းေတာ္သိမ္ရြက္ငါးရြက္နဲ႔ ငရုတ္နီသံုးေတာင့္ပါ..။





ဆီဟင္းခတ္ဇြန္းႏွစ္ဇြန္းပူလာရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴနီကိုႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ... နႏြင္းလက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္၀က္ထည့္ျပီး နဲနဲေမႊေပးပါ..။ ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္ဟင္းခါးသီးထည့္ေၾကာ္ပါ..။ ဆား ဟင္းခတ္မႈန္႔(က်မက သက္သတ္လြတ္မိႈဟင္းခတ္မႈန္႔သံုးပါတယ္) ထည့္ျပီး ေရေႏြးနဲ႔ဆယ္မိနစ္ေလာက္ႏွပ္ထားေပးပါ...။ ဆီျပန္လာရင္ ပ်င္းေတာ္သိမ္ရြက္နဲ႔ ငရုတ္နီခတ္လိုက္ျပီးရင္ အိုးခ်လို႔ရျပီ...။ ၾကက္ဟင္းခါးသီးက ယုိးဒယားသီးမို႔ အခါးသိပ္မျပင္းပါဘူး...။ ထမင္းပူပူနဲ႔နယ္စားရတာသိ္ပ္ေကာင္းပဲ...။






happy weekend ~~~~~~~


မိုးေငြ႔


No comments: