Thursday, 8 November 2012

ပဲၾကာဇံေၾကာ္.....


 ပဲၾကာဇံေၾကာ္
 

ၾကက္ရင္အံုသား 100 ဂရမ္ပါးပါးလွီး ေျပာင္းမႈန္႔ ပဲငံျပာရည္ ငရုတ္ေကာင္းနဲ႔နယ္ထား..၊ မုန္ညင္းျဖဴတစ္ထုပ္လိုသလိုလွီး၊ ဥနီတစ္၀က္အျပားအေစာင္းလွီး၊ တရုတ္နံနံ၊ ၾကက္သြန္မိွတ္နဲ႔ ဆီသတ္ဖို႔ ၾကက္သြန္ပင္ပါးပါးေသးေသးလွီး။

 စီးတီးမတ္က၀ယ္တာ ကိုးရီးယားၾကာဇံလို႔ေျပာတယ္ သာမန္ပဲၾကာဇံေတြထက္အပင္ပိုၾကီးျပီးတုတ္တယ္..။ အဲဒါကိုေရေႏြးဆူဆူမွာ အႏူးျပဳတ္ျပီး ေရေအးျပန္ေဆး မကပ္ေအာင္ဆီနဲနဲနဲ႔ ပဲငံျပာရည္အေနာက္နယ္ထား

 
ဆီပူရင္ ၾကက္သြန္ပင္တစ္မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ျပီး ဥနီထည့္ေၾကာ္


 ဥနီနဲနဲႏြမ္းလာတာနဲ႔ ၾကက္သားထည့္ေၾကာ္ သံုးေလးမိနစ္ေလာက္အဆက္မျပတ္ေမႊေပး


 ၾကက္သားရရင္ မုန္ညင္းျဖဴထည့္ေၾကာ္ ၾကက္သားမႈန္႔ထည့္ အေပါ့အငံျမည္း

ဟင္းရြက္ရရင္ ၾကာဇံထည့္ ေသေသခ်ာခ်ာေမႊေပး မီးေလွ်ာ့... ရျပီဆို ၾကက္သြန္မွိတ္နဲ႔တရုတ္နံနံအုပ္လုိက္ေတာ့...
 


မ်ားေသာအားျဖင့္ ၾကာဇံေၾကာ္ဆို ဆန္ၾကာဇံေလာက္ပဲေၾကာ္စားျဖစ္တာမ်ားတယ္....။ ပဲၾကာဇံကို ဟင္းခ်ိဳခတ္ေသာက္တာတို႔ သုပ္စားတာတို႔ပဲလုပ္တတ္ၾကတာကိုး..။ ဟိုတေလာက Evy's Kitchen ဆီက ေၾကာ္နည္းေလးနဲနဲေလ့လာထားတယ္...။ ကၽြန္မပဲၾကာဇံေၾကာ္ကသူ႔ေလာက္ေတာ့ အေရာင္အေသြး မစံုလွဘူး...။ ဒီကိုးရီးယားကလာတဲ႔ ပဲၾကာဇံေလးက စားလိုက္ရင္ ေစးေစးနဲ႔ စားေကာင္းတယ္ အထုပ္ကို ဓါတ္ပံုရိုက္မျပလိုက္ရဘူး...။

မိုးေငြ႔


8 comments:

Yoemyaykya said...

ေန႕လည္စာစားခ်ိန္နဲ႕ တကယ့္ကြက္တိပဲ။ ဂြီဂြီ……….

Evy said...

စားခ်င္စရာေလးရယ္

Yoemyaykya said...

ေန႕လည္စာစားခ်ိန္နဲ႕ တကယ့္ကြက္တိပဲ။ ဂြီဂြီ……….

ျမတ္ႏိုးသူ said...

ပဲၾကာဇံေၾကာ္ေတာ႕မစားဘူးဘူး
ဆန္ၾကာဇံပဲစားဖူးတယ္အမ
စားခ်င္စဖြယ္ေလးမို႕စားသြားပီေနာ္အမ။

ညီလင္းသစ္ said...

အခု အလုပ္မွာ ေန႔လယ္စာစားခ်ိန္...၊ မာေတာင့္ေတာင့္ ဆာလာမီ ဆင္းဒဝစ္ခ်္တစ္ခု ကိုက္ရင္း မမိုးေငြ႔ရဲ႕ ပဲၾကာဇံေၾကာ္ကို သြားရည္တစ္ျမားျမားနဲ႔ ေငးေနရတဲ့ ဘဝ...။ း(

Candy said...

Coral Kitchen တဲ့... နာမည္ေလးက လွလိုက္တာ စားစရာေတြကလည္း သေရယိုခ်င္စရာ

မိုးသက္ said...

ဟုတ္ပ.. ပဲၾကာဆန္ေၾကာ္စားဖူးဘူး.။
လုပ္စားဦးမယ္.။ ဒါနဲ႔ ဟိုးေန႔က ကၽြန္ေတာ္ေတာသားငမိုး
က မမိုးငြပ္ႀကီးေျပာေျပာေနတဲ့ Americano သြားေသာက္ၾကည့္တာ ..။ ခါးထွာ...။

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ၾကာဇံေၾကာ္လည္းၾကိဳက္တယ္
ၾကာဇံခ်က္လည္းၾကိဳက္တယ္
ရန္ကုန္လာလည္ရင္ လုပ္ေကၽြးေနာ္ )