Monday, 5 November 2012

ျပည္ၾကီးငါး ယိုးဒယားသုပ္.....

ရံုးထမင္းဗူးထဲထည့္သြားျဖစ္တဲ႔ ျပည္ၾကီးငါးပဲၾကာဇံသုပ္





ထိုင္းစတိုင္လ္အသုပ္ေတြကေတာ့ ဆီမပါတာမ်ားတယ္ လုပ္ရတာလည္းလြယ္ကူျမန္ဆန္တယ္...။ ျပည္ၾကီးငါး အေသးရွစ္ေကာင္ကို ဆားထည့္ထားတဲ႔ေရဆူဆူမွာ သံုးမိနစ္ေလာက္ျပဳတ္ျပီး ေရေအးနဲ႔ျပန္ေဆးျပီး အကြင္းလိုက္လွီးထားမယ္...။ ၾကက္သားထည့္ခ်င္ရင္ ၾကိတ္ထားတဲ႔ၾကက္သား နည္းနည္းကိုျပဳတ္ထည့္မယ္...။ ေရေႏြးေဖ်ာထားတဲ႔ ပဲၾကာဇံလက္တစ္ဆုပ္စာ...နဲ႔ ပါးပါးလွီးထားတဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုး..။ အဲဒါေတြအဆင္သင့္ျဖစ္ျပီဆို အခ်ဥ္ေရေလးေဖ်ာ္ျပီး ေလာင္းထည့္နယ္လိုက္ရံုပဲ...။

အခ်ဥ္ရည္လုပ္နည္း

ၾကက္သြန္ျဖဴ တစ္လံုးႏုတ္ႏုတ္စင္း
ငရုတ္သီးစိမ္းၾကိဳက္သေလာက္ ႏုတ္ႏုတ္စင္း
ႏွမ္းေလွာ္ေထာင္းဟင္းခတ္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
ေျမပဲေလွာ္ေထာင္း ဟင္းခတ္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
ငါးငံျပာရည္ ဟင္းခတ္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
သၾကားလက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
သံပုရာသီးတစ္လံုးအရည္ညစ္ထား
နံနံပင္အနည္းငယ္

ပါ၀င္ပစၥည္းေတြအားလံုးကိုေရာျပီးတစ္ခြက္ေဖ်ာ္ထား...။ စားခါနီးမွာ အသင့္ျပင္ထားတဲ႔ ျပည္ၾကီးငါးထဲကို အခ်ဥ္ရည္ေလးေလာင္းထည့္ ႏွမ္းဆီေလးတစ္စက္ႏွစ္စက္ဆမ္းျပီး ေသခ်ာနယ္လိုက္ရင္ ခ်ဥ္ငံစပ္လႊတ္ေကာင္းတဲ႔ အသုပ္တစ္ခြက္ရပါျပီ...။

မိုးေငြ႔

7 comments:

စံပယ္ခ်ိဳ said...

ပုံၾကည္႔ျပီးစားခ်င္လုိက္တာ
အရသာရွိတဲ႔ပုံပဲေနာ္
ၾကိဳက္လုိ႔ နဲနဲစားခဲ႔ပါတယ္
ခ်စ္တဲ႔ jasmine

ျမတ္ႏိုးသူ said...

ျပည္ၾကီးငါးသုပ္ေလးအားေပးသြားပါတယ္

Yoemyaykya said...

ညီမေလးနဲ႕ၿပည္ႀကီးငါးမတည့္ဘူးဆိုေတာ့ ပါဆယ္ပဲထုပ္သြားပီ။ေဖေဖနဲ႕ေမေမကိုေကၽြးဖို႕။

ညိမ္းႏိုင္ said...

ၾကက္ဥေၾကာ္ေလးနဲ႕ ထမင္းစားကာနီးမွာ ဒီပို႕စ္ကိုဖတ္
မိတာကိုက ကၽြန္ေတာ္မ်ဳိးႀကီးေသသင့္ပါတယ္......

Aunty Oo said...

ၿပည္ႀကီးငါးကိုဘာလုပ္လုပ္ႀကိုက္တယ္။ပဲႀကာဇံေလးနဲ.
ေရာသုတ္ထားတာပိုေကာင္းမဲ့ပံုဘဲ။အခ်ဥ္ရည္လုပ္နည္း
ေလးလဲမွတ္သြားပါတယ္။

Thameesan said...

အို..
လႊတ္ေကာင္း၊တကယ္ေကာင္း
စားလို႔ေကာင္းမွေကာင္း း)

ညီရဲသစ္ said...

အဲဒီ ခ်ဥ္ငံစပ္ ျပည္ၾကီးငါးသုပ္ကို ကၽြန္ေတာ္ကလဲ လႊတ္ကို ၾကိဳက္တာ...:P