မုန္႔ေတြတစ္မ်ိဳးျပီးတစ္မ်ိဳး စမ္းလုပ္ေနတာ...။ အိမ္နားက အစ္မတစ္ေယာက္ေပးလိုက္တဲ႔ ရခိုင္တစ္ဖီးကို ငွက္ေပ်ာသီးေရႊၾကည္(ဆႏြင္းမကင္း)စမ္းလုပ္ၾကည့္လိုက္တယ္...။ အဲအစ္မက လုပ္နည္းေတြဘာေတြ အကုန္ေျပာျပလိုက္ေတာ့ အဆင္ေျပသြားတယ္..။ ကိုယ္တိုင္ကလည္း ငွက္ေပ်ာသီးနဲ႔လုပ္တဲ႔ မုန္႔မွန္သမွ်အကုန္ၾကိဳက္တယ္..။ ဘိန္းေစ့နဲ႔အုန္ႏို႔ဗူးကလည္းအဆင္သင့္ရွိေနေတာ့ တနဂၤေႏြပိတ္ရက္မွာ တစ္ခါတည္းလုပ္ၾကည့္လိုက္တယ္...။ ငွက္ေပ်ာသီးရတုန္းတဲ႔ ေသာၾကာေန႔ မမွည့္ေသးဘူး..။ ငွက္ေပ်ာသီးတစ္ဖီးကဆယ္လံုးေက်ာ္ေလာက္ပါတယ္...။ ဒီမုန္႔ကို လူတိုင္းလုိလုိလုပ္ဖူး လုပ္တတ္ၾကပါလိမ႔္မယ္... ဒါကေတာ့ ကိုယ့္လုပ္တဲ႔နည္းကိုမွ်ေ၀တာပါ...။ ငွက္ေပ်ာသီးေတြအားလံုးကို ဇလံုတစ္ခုထဲမွာ အခြံခြာထည့္ျပီး ေက်ေနေအာင္ေခ်ထားလိုက္ပါ...။ လက္နဲ႔မေခ်ခ်င္လည္း ပိုျပီးမြတ္သြားေအာင္ စက္နဲ႔ေခ်လဲရပါတယ္..။ ျပီးတာနဲ႔ သၾကား ရွစ္ဇြန္း အုန္ႏို႔ 500 ml (မုန္႔မဖုတ္ခင္အေပၚမွာထပ္ထည့္ဖို႔ အုန္းႏို႔ကိုနဲနဲခ်န္ထားပါ)၊ ဆားလက္ဖက္ရည္ဇြန္းဖ်ား မုန္႔ဖုတ္ဆိုဒါ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းဖ်ား ေထာပတ္ေပ်ာျပီးသား ေျခာက္ဇြန္း အနီေရာင္တစ္စက္ထည့္ျပီး ေသခ်ာႏွံ႔စပ္ေအာင္ေမႊေပးျပီးတာနဲ႔ ေထာပတ္သုတ္ထားတဲ႔ ဗန္းထဲကိုထည့္လုိက္ပါ..။
ဒီလိုဗန္းထဲထည့္ျပီးတာနဲ႔ အုန္ႏို႔နဲ႔ ေထာပတ္အေပၚကေနထပ္ထည့္ျပီး ဘိန္းေစ့ျဖဴးလိုက္ပါ...။ 160 ဒီဂရီၾကိဳျပီးအပူေပးထားတဲ႔ အာဗင္ထဲကို အေပၚမီးေအာက္မီးနဲ႔ အလည္ကန္႔မွာထည့္ျပီး 45မိနစ္ဖုတ္ပါ...။ မုန္႔က်က္မက်က္ကို ၀ါးေခ်ာင္းေလးနဲ႔ထိုးၾကည့္ျပီး မုန္႔ကပ္မပါလာရင္ ရပါျပီ...။
ေတြ႔လား မီးအခ်ိန္အဆလိုေသးတယ္ ...။ ေနာက္ထပ္ေလ့က်င့္ခန္းေတြအမ်ားၾကီးလုပ္ရဦးမယ္...။ မ်က္ႏွာျပင္ေလးနဲနဲမဲသြားေပမယ့္ အဲဒီတူးတာေလးကိုကေကာင္းတယ္လို႔ အားေပးၾကတယ္..း)
မိုးေအးေအးမွာ လက္ဖက္ရည္ေလးနဲ႔တြဲဖက္စားလိုက္ရေအာင္ေလ
မိုးေငြ႔
2 comments:
ဌက္ေပ်ာသီးေရႊၾကည္ ႀကိဳက္တယ္.
မစားရတာ ၾကာၿပီ. သြားေရက်သြားၿပီ.
ခ်စ္ခင္လ်က္
သဒၶါ
ၾကိဳက္တယ္ ေက်းဇူးပါ
Post a Comment