Tuesday, 3 June 2014

လိေမၼာ္ေထာပတ္ကိတ္.....

 
 orange butter cake


ေထာပတ္ 250g
သၾကား 200g
ၾကက္ဥ 4 လံုး
သစ္ခြဆီ 1 tsp
ဂ်ံ ဳႏု 250g
မုန္႔ဖုတ္ဆိုဒါ 1 tsp
လိေမၼာ္ခြြံ 1 tsp
လိေမၼာ္ရည္ 5 Tbsp

စတီး သို႔မဟုတ္ ေၾကြဇလံုတစ္ခုထဲကို ေထာပတ္နဲ႔သၾကားထည့္ျပီး လွ်ပ္စစ္ေမႊြစက္ low speed နဲ႔ အျဖဴေရာင္ ခရမ္ျဖစ္လာတဲ႔အထိေမႊေပးပါ...။ ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္ဥထည့္ျပီး သမေအာင္ဆက္ေမႊေပးပါ..။ သမသြားတာနဲ႔ သစ္ခြဆီထည့္ပါ..။ ဇကာစစ္ထားတဲ႔ ဂ်ံဳနဲ႔ဆိုဒါကို သံုးပံုခြဲျပီး တစ္ပံုဆီ ထည့္ေမႊေပးပါ..။ ေမႊစက္ကို အေႏွးဆံုးႏႈန္းမွာထားျပီးေမႊပါ...။ ဂ်ံဳအားလံုး ထည့္ေမႊျပီးရင္ ျခစ္ထားတဲ႔လိေမၼာ္ခြြံနဲ႔ လိေမၼာ္ရည္ထည့္ေမႊပါ...။ အားလံုးသမသြားျပီ ဆိုတာနဲ႔ ေထာပတ္သုတ္ထားတဲ႔ မုန္႔ဖုတ္ခြက္ထဲကိုထည့္ျပီး 180C ၾကိဳတင္အပူေပးထားတဲ႔ မုန္႔ဖုတ္စက္ထဲကို 45 မိနစ္ ဖုတ္ပါ...။ မုန္႔က်က္မက်က္ကို သြားၾကားထိုးတံေလးနဲ႔ ထိုးၾကည့္ျပီး မုန္႔သားေတြကပ္မပါလာရင္ ရပါျပီ...။


ဒီပို႔စ္ဟာ ကၽြန္မ မုန္႔ဖုတ္နည္း ပထမဦးဆံုးတင္တဲ႔ ပို႔စ္ျဖစ္ပါတယ္...။ အေရွ႔ပိုင္းေတြမွာ ရိုးရိုးေထာပတ္ကိတ္ သီးစံုေထာပတ္ကိတ္ေတြကို အစမ္းဖုတ္ခဲ့ဖူးပါတယ္...။ မီးအခ်ိန္အဆေတြ ေသခ်ာနားလည္ဖို႔လိုတယ္ဆိုတာကို မုန္႔ေတြ ခဏခဏဖုတ္က်င့္မွပဲ နားလည္သြားပါတယ္...။ စာအုပ္ေတြထဲက  စီနီယာ အစ္မေတြ ညီမေတြ ဆီကေန ေလ့လာမွတ္သားျပီး လုပ္ၾကည့္တာပါ...။ ဒါေတာင္မွ အိုဗာဘိတ္ျဖစ္သြားျပီး မုန္႔သားနဲနဲမာသြားပါေသးတယ္...။ ေနာက္မ်ားမွာ တျခားမုန္႔လုပ္ျဖစ္ခဲ႔ရင္လည္း တင္ပါဦးမယ္...။

သစ္သီးအစိုနဲ႔လုပ္တဲ႔သစ္သီးေထာပတ္ကိတ္ စေတာ္ဗယ္ရီနဲ႔ငွက္ေပ်ာထည့္ထားပါတယ္

 
ေထာပတ္သီး အသားနဲ႔လုပ္ထားတဲ႔ Avocado pound cake

မိုးေငြ႔

No comments: