Wednesday, 9 May 2012

ရွမ္း၀က္သားေပါင္းထုပ္.....

ပါ၀င္မယ့္အစာပလာေတြ


မီးဖုိထဲ မ၀င္ျဖစ္တာၾကာျပီ.... ကိုယ္နဲ႔မဆိုင္ေတာ့သလိုလို...။ ဘာေတြအလုပ္ရႈပ္မွန္းမသိပါဘူး....။ ဒီေန႔ေတာ့ရံုးပိတ္ရက္ေလးလဲျဖစ္ေတာ့ ရွမ္း၀က္သားေပါင္းေလးလုပ္စားမယ္ဆိုျပီး မေန႔ကတည္းက လိုအပ္တာေလးေတြ ၾကိဳ၀ယ္ထားတာ...။ ရွမ္းလူမ်ိဳးေတြစားတဲ႔အတိုင္း ထမင္းနဲ႔မဟုတ္ဘဲ ေကာက္ညွင္းနဲ႔စားမယ္...။ ဒါေၾကာင့္ ညကတည္းက ေကာက္ညွင္းဆန္း တစ္ကီလိုထုပ္ေလးကို ေရစင္စင္ေဆးျပီး စိမ္ထားတယ္....။ မနက္လင္းေတာ့ ေကာက္ညွင္းေပါင္းေနတုန္းမွာ ၀က္သားေပါင္းထုပ္ေလး လုပ္ဖို႔ ျပင္ဆင္ရတယ္....။ လုပ္နည္းေလးက လြယ္ပါတယ္...။ ေျပာျပမယ္ ...။





 



ပါ၀င္ပစၥည္းေတြ

၁) ၀က္သားငါးဆယ္သား
၂)ၾကက္ဥတစ္လံုး
၃)ပင္စိမ္းရြက္နဲနဲ
၄)စပါးလင္တစ္ပင္နဲ႔ နံနံျမစ္
၅)ငရုပ္သီးစိမ္း(အနီ) ခုႏွစ္ေတာင့္
၆)ၾကက္သြန္ႏွစ္ဥ
ရ)ၾကက္သြန္ျဖဴ ငါးမႊာ
၈)ၾကက္သားမႈန္႔
၉)ေျပာင္းမႈန္႔လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္းနဲ႔ ဆီနဲနဲ


၀က္သားကို ေပါင္သားထက္ ဂုတ္သား(သို႔)မိုးခုသားကိုရရင္ပိုေကာင္းပါတယ္... သူက ႏူးညံ့တယ္ေလ။ အသားကိုႏုတ္ႏုတ္စင္းျပီး ဇလံုတစ္ခုထဲထည့္ထားပါ...။ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ျဖဴကိုေသးေသးစင္း စပါးလင္ နံနံျမစ္နဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္းေတြကို ငရုတ္ဆံုထဲထည့္ေထာင္း ပင္စိမ္းကို ပါးပါးလွီး...။ အဲဒီအစာပလာေတြအားလံုကို အသားဇလံုထဲထည့္ ၾကက္ဥေဖာက္ထည့္ ၾကက္သားမႈန္႔ ေျပာင္းမႈန္႔ ဆီနဲနဲထည့္ျပီး သမေအာင္နယ္ေပးပါ....။ ငရုတ္သီးပါေတာ့ လက္အိတ္စြပ္ျပီးနယ္ပါ လက္စပ္မွာစိုးလို႔ေလ...။ နယ္ျပီး ဆယ့္ငါးမိနစ္ႏွပ္ထား...။ ငွက္ေပ်ာဖက္ကို အ၀တ္ေရစိုနဲ႔သန္႔ျပီး လုိခ်င္တဲ႔ အရြယ္အစားျဖစ္ေအာင္ ကပ္ေၾကးနဲ႔ညွပ္ထား...။

ငွက္ေပ်ာဖက္ကိုအထဲမွာ အေသးေလးတစ္ရြက္ထပ္ျပီး အသားထည့္ ၀ါးတံေလးနဲ႔ထုိးလိုက္ အိုေကျပီ....။ အဲဒီ၀က္သားေပါင္းထုပ္ကို မုန္ညင္းေစာနဲ႔ ေကာက္ညွင္းကို ထမင္းအစားထိုး စားၾကည့္ သိပ္ေကာင္း၏....။ ေကာက္ညွင္းေပါင္းပံုက ရိုက္ဖို႔ေမ့သြားလို႔.....။ မုန္ညင္းေစာလုပ္နည္းကေတာ့ အားလံုးသိျပီးသားျဖစ္မွာပါ မေရးျပေတာ့ဘူးေနာ္....။



ေစ်းက၀ယ္လာတဲ႔ ငွက္ေပ်ာဖက္က နဲနဲႏုျပီး အရြက္ေသးတယ္
ထုပ္ရတာ သိပ္ေတာ့အဆင္မေျပဘူး


ထမင္းစားဇြန္းႏွစ္ဇြန္းစာေလာက္ထည့္ရင္ရျပီ
သိပ္မ်ားသြားရင္ အက်က္မညီမွာစိုးရတယ္


ဒီလို သြားၾကားထိုးတံေလးနဲ႔ လွတပတေလးညွပ္ျပီး အသားေပါင္းထုပ္


မေပါင္းခင္ အိုးထဲစီထည့္



အနံ႔ေလးကိုေမႊးေနေရာကြယ္...
အင္းးး ဗိုက္ေတာင္ျပန္ဆာလာျပီ ပံုေလးၾကည့္တာနဲ႔



မုန္ညင္းေစာေလးနဲ႔ပါတြဲဖက္စား


မိုးငွေ့

16 comments:

မီးမီးငယ် said...

အိမ္ျပန္ေရာက္ေရာက္ျခင္းထမင္းစားေနတုံး၊
ဖြင့္ၾကည့္မိတာ..။
ကိုယ့္ထမင္းပုဂံေလးကိုေဘးေရြ ့ၿပီး။
အ၀စားသြားၿပီေနာ္..။

ျမစ္က်ဳိးအင္း said...

ေခါင္းစဥ္ေလး ျမင္တာနဲ႔တင္ စားခ်င္သြားျပီ။
ငွက္ေပ်ာရြက္နဲ႔ဆိုေတာ့ အနံ႔ေလးက ေမႊးေနမွာပဲ။ အေဖာ္ေကာင္းရင္ လုပ္စားအံုးမွပဲ။

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

စားခ်င္လိုက္တာ မမိုးရယ္..
သြားရည္ကို က်ေရာ
ညၾကီးသန္းေကာင္လဲ ဗိုက္ကဆာလာျပီ ..
တကယ္ကို စားခ်င္စရာေလးရယ္

ရင္ဆူး said...

စားခ်င္လိုက္တာ.....ေကာက္ညွင္းေပါင္းေလးနဲ႕ဆို ေကာင္းမွေကာင္း ....ရွမ္ျပည္ကိုသတိရသြားျပီဗ်ာ..လြမ္းတယ္..ေတာင္ၾကီးက က်ိဳင္းတံုဆိုင္ကို...

Anonymous said...

It seems delicious sis!
Mon Petit Avatar

mstint said...

ရွမ္းဝက္သားေပါင္းထုပ္ လုပ္နည္းေလး ဖတ္ၿပီးမွတ္သြားတယ္ မိုးေငြ႔ေရ။
တီတင့္က ဝက္ အမဲ မစားေပမယ့္ သားႏွစ္ေယာက္က ႀကိဳက္မွႀကိဳက္ း)
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္

rose of sharon said...

လုပ္မစားတတ္ေပမဲ႔ ကိုယ္အရမ္းၾကိဳက္တဲ႔အစားအစာ :)

စံပယ္ခ်ိဳ said...

သမ်ားလဲေသခ်ာဖတ္ခဲ႔တယ္ ၾကက္နဲ႔လုပ္စားမယ္

Cameron said...

ဟုတ္ကဲ႔ ဒီလုပ္နည္းေလးအတိုင္းကို ၾကက္သား ငါး ငါးဥေတြနဲ႔လဲ လုပ္စားႏိုင္ပါတယ္...။

ပဥာက္ said...

စားခ်င္၏..ဟဟဟဟ

ခ်စ္ၾကည္ေအး said...

အိမ္က ညီမေလး တစ္ေယာက္ ေျပာေနတာ။ ဟို အိန္ဂ်ယ္ေရးတဲ့ အစ္မေလ တဲ့။ ၀က္သားေပါင္းထုတ္လုပ္ျပထားတာ စားခ်င္လိုက္တာ။ အားရင္ လုပ္စားဦးမွ တဲ့။ အဲဒါ နည္းလာၾကည့္တာ ညီမေလး မိုး း)))))

ပ်ိဳးယု၀သုန္ (Pyo Yu Wathone) said...

မီးမီးေတာ့ က်ဳပ္ကိုု ၀ိတ္ေတြတိုုးေအာင္ ဖန္ေနျပန္ျပီ..ခိခိ..စားခ်င္လိုုက္တာဟာ.. အားမွလုုပ္စားဦးမယ္..
နင္ကေတာ့ေလ လုုပ္လည္း လုုပ္တတ္ပါေပရဲ႕... ေတာ္ပါ့...

ခ်စ္တဲ့
မမဝသုုန္

San San Htun said...

လြယ္သားပဲ လုပ္စားၾကည့္မယ္..

blackroze said...

အမေရ..
ပစ္ပစ္ျပန္လာလည္၇င္ ေတြ႕ၾကရေအာင္ေနာ္
ဟီးးဟီးး
ထမင္းစားဖိတ္ေနာ္ ပစ္ပစ္ကိုေလ..

ATN said...

Thanks a lot Nyi-ma-lay. I will try this one at home. But I have a problem. It is not easy to find banana leaves here... :( So what I should use instead of banana leaves?

Cameron said...

ငွက္ေပ်ာဖက္မရွိလဲ ေၾကြပန္းကန္ထဲထည့္ေပါင္းလို႔ရပါတယ္ ကိုၾကီးငယ္...း)