
စပါ့ဂတီခ်က္နည္းက ေထြေထြထူးထူးေျပာျပစရာမလိုေတာ့ဘူးထင္တယ္ အားလံုးသိေနၾကပါျပီ... ။ အိမ္ရွင္မဘေလာ့ဂါေတြလည္း ခနခနတင္တတ္တ႔ဲပို႔္စ္ေလးမဟုတ္လား...။ အရင္တုန္းက ဒီမွာ တစ္ခါတင္ဖူးတယ္ အဲဒီတုန္းကခ်က္တာ အမယ္ဒီေလာက္စံုဘူးထင္ပါတယ္...။ ခုက ဗီတီယိုေလးၾကည့္ျပီး ထည့္မယ့္ အစာပလာေတြ နဲနဲပိုစံုလာတယ္...ဒါေတာင္ ေအာ္ရီးဂန္းႏိုး နဲ႔ ပါစေလ ဆိုတဲ႔ အီတလီ ဟင္းခတ္ေတြ မရခဲ႔လို႔... ဒီဖက္ေျမနီကုန္းစီးတီမတ္မွာက အဲဒါေတြမစံုဘူး...။ ဓမၼာေစတီလမ္းက မားကတ္ပေလ့စ္ကို မသြားခ်င္ေတာ့လို႔ ပါစတာေပ့စ္ပုလင္းထဲလဲဒီအေမႊးအၾကိဳင္ေတြပါျပီးသားပဲဆိုျပီး ေနလိုက္တာ...။ ခ်ိစ္လဲ ပါ့စတာခ်ိစ္ပဲရခဲ႔တာ...အမွ်င္ျခစ္ထားျပီးသားေလးအထုပ္နဲ႔လာတာ...။ တကယ္ဆို စပါ့ဂတီေပၚကို ျဖဴးစားဖို႔က ပါမဆင္ခ်ိစ္ အမႈန္႔ေလးရရင္ပိုေကာင္းတာ... ခုေတာ့ရွိတဲ႔ ခ်ိစ္ေလးျဖဴးျပီး မိုက္ခရိုေ၀့ထဲ စကၠန္႔ေလးဆယ္ေလာက္လွည့္လိုက္တယ္...။

သံုးထပ္သားအပါးလႊာထားတာကို နွစ္ျပားလွီးထားတယ္...
ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္တစ္ခြက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီႏုတ္ႏုတ္စင္းတစ္ခြက္
ပါစတာေပ့စ္ သံလြင္ဆီနဲ႔ ဟင္းခ်က္၀ိုင္နီ

ၾကက္သြန္ျဖဴနီကို သံလြင္ဆီေလးပူရင္ ထည့္ေၾကာ္...ေမႊးလာရင္ ၀က္သံုးထပ္သားလွီးထားတာ ထည့္ေၾကာ္ ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ေမႊေပးေန...ျပီးရင္ ၀က္သားစင္းထားတာထည့္ သံုးမိနစ္ေလာက္ထပ္ေမႊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ထည့္ ဆားနဲနဲထည့္ ဆက္ေမႊေပးေန....ျပီးေတာ့မွ ပါစတာေပ့စ္ကို အဲဒီပုလင္းရဲ႔ သံုးပံုတစ္ပံုေလာက္ခပ္ထည့္ ၀ိုင္နီဟင္းခတ္ဇြန္း သံုးဇြန္းစာထည့္လိုက္... အဆက္မျပတ္ေမႊ ေရေႏြးေလးနဲနဲထည့္ျပီးႏွပ္ထား...။ အမွန္ေတာ့ မုန္႔ဖုတ္စက္ရွိရင္ အဲဒီအုိးလိုက္ကို မျပီး မုန္႔ဖုတ္စက္ထဲမွာ bake လုပ္လိုက္ရင္ အိုေကျပီ...။ စပါဂတီေလးပြဲစာရပါျပီ....။
ဒီဂါးလစ္ဘရက္ကို ပီဇာေကာ္နာမွာစားကတည္းက ၾကိဳက္တာ
စမ္းလုပ္ၾကည့္တာ မုန္႔ဖုတ္စက္နဲ႔မဟုတ္ဘဲ မုိင္ခရိုေ၀့ထဲထည့္ေတာ့ မုန္႔ေတြက မာကုန္တယ္ ဟင့္....
စမ္းလုပ္ၾကည့္တာ မုန္႔ဖုတ္စက္နဲ႔မဟုတ္ဘဲ မုိင္ခရိုေ၀့ထဲထည့္ေတာ့ မုန္႔ေတြက မာကုန္တယ္ ဟင့္....

ၾကက္သြန္ျဖဴကို သံလြင္ဆီနဲ႔ ဆီခ်က္လုပ္ထားတာ မုန္႔ေပၚဆမ္း ခ်ိစ္ေလးျဖဴးလုိက္တယ္ ခ်ိစ္နဲနဲ နည္းသြားတယ္ေနာ္ မ်ားရင္အမွ်င္လိုက္ေလးျဖစ္ျပီး သိပ္ေကာင္းတယ္...
မိုးေငြ႔
10 comments:
ဂြီ...............ရွလြတ္....:D
တူတူပဲ စပက္ဂတီ အရမ္းႀကိဳက္တယ္။ ဆိုင္ကဟာေတြက အခ်ဥ္ကဲလို႔ အိမ္မွာပဲ လုပ္စားတယ္ း)))ၾကက္သြန္ျဖဴေပါင္မုန္႔ ႀကိဳက္တာခ်င္းလည္း တူတယ္ း))) ဗိုက္ဆာထွာ...
တူဆို...တစ္လတည္းေမြးတဲ႔ ညီအစ္မေတြကိုးးး...မမခ်စ္ရဲ႔..
ျပန္ခါနီးမွာေတြ႕သြားလို႕ စိတ္နာနာနဲ႕ျပန္သြားတယ္ မမမိုးေငြ႕ း))
သမ်ားဗိုက္ဆာလို႕ း))
ခ်စ္တဲ႕
ဒိုးကန္
ထမင္းသြားစားေတာ႔မယ္
အစားေသာက္ပုိ႔စ္ေတြ မဖတ္ခ်င္ဝူး း)
ေမာင္ဘႀကိဳင္
Me too, I love spaghetti and garlic bread!
Mon Petit Avatar
ဟိုေန႔ကပဲ ကန္ဒီ့ညီမ စပါဂတီ လုပ္ေကၽြးေသးတယ္ ဟိဟိဟိ.. သူက ဘိုစာေတြ ကၽြမ္းတယ္ ကန္ဒီနဲ႔မ်ား ကြာပါ့..
မမလုပ္စားတာေတြ႔ေတာ့ ျပန္သေရယိုသြားတယ္ ဟီး
တို ့လည္းအီတလီေခါက္ဆဲြဆိုရင္၊
ပါစတာေတြပိုႀကိဳက္တယ္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ ့မဟုတ္ဘဲ
တျခားအသားငါးပင္လယ္စာနဲ ့၊
အရြက္ေလးတခုခုေလာက္ထဲ့တာေတြေလ။
ေထာပတ္ေလးေမႊးေမႊးနဲ ့သိပ္အအီလည္းဟုတ္ဘူး။
တအားစားေကာင္းတယ္။
မိုးေငြ ့လည္းႀကိဳက္မွာဘဲ။
မနက္စာအတြက္မ်ား အႏွီေလာက္ ကရိကထမ်ားရတယ္လို႔ မိုးေငြ႕ရယ္...ဦးဟန္ၾကည္တို႔ကေတာ့ အိမ္ေရွ႕မွာ ပဲျပဳတ္လို႔ေအာ္တဲ့အသံၾကားရင္ လာဦးလို႔ လွမ္းေခၚၿပီး ထမင္းၾကမ္းခဲဆီဆမ္းေပၚမွာ ပဲျပဳတ္ပူပူေလးတင္ၿပီး အုပ္ထည့္လိုက္ရင္ တစ္၀မ္းၿငိမ္းတာပ...မပိုင္လားဗ်ာ...
မိုုးေငြ႔ရဲ႕ မနက္စာေလးလာငမ္းသြားတယ္.. ကိုုယ့္မွေတာ့ ဘလက္ ေကာ္ဖီတစ္ခြက္နဲ႔သာ... ဟင့္
Post a Comment