မိုးေငြ႔ဆိုတာ...ေကာ္ဖီခါးခါးအၾကိဳက္နဲ႔ ဖက္ရွင္တအားမိုက္သူေပါ့...း)

Tuesday, 7 December 2010

အီတလီေခါက္ဆြဲေၾကာ္


အမဲသားေၾကာ္ေနတာ

ျခစ္ျပီးသားဒိန္ခဲျဖဴးထားတာ

micro wave ထဲလွည့္ျပီးသား ဒိန္ခဲေတြေပ်ာ္ျပီးစီးေနတဲ႔စားခ်င္းစဖြယ္စပါကတီပြဲ


၀ိတ္ခ်မယ္သာေျပာေျပာေနတာ ဘေလာက္လည္တာေတာင္ အစားအေသာက္နဲ႔ ပတ္သက္တဲ႔ ဘေလာက္ေတြကိုပဲ သြားသြားသေရယိုေနတာမ်ားတယ္...။ ခုတေလာ အီတလီစာကလဲအရမ္းစားခ်င္စိတ္ေပါက္ ေနတာနဲ႔ (အီတလီစာကလဲ မယ္မယ္ရရမခ်က္တတ္ျပန္) စပါကတီလို႔ေခၚတဲ႔ အီတလီေခါက္ဆြဲေၾကာ္ေလး လုပ္စားျဖစ္တယ္...။

ဓမၼေစတီလမ္းမွာေတာ့ အီတလီစာ ဆိုင္တစ္ဆိုင္မွာေတာ့ တစ္ခါသြားစားဖူးတယ္...ဆိုင္နာမည္က shaggie က်မစလံုးေပါင္းမွားခ်င္မွားလိမ္႔မယ္ အသံထြက္ကေတာ့ ရွက္ဂီတဲ႔...။ ျခံ၀င္းထဲက ႏွစ္ထပ္တိုက္အိမ္ေလးပါပဲ ေအာက္ထပ္မွာက ၀က္ေပါင္ေျခာက္နဲ႔ ၀က္အူေခ်ာင္းမ်ိဳးစံု သံလြင္သီး အစိမ္းေရာ အမဲေရာင္ေရာ စည္ပိုင္းထဲထည့္ထားတယ္...။ ဆယ္မြန္ငါးနဲ႔ တျခား က်မမသိတဲ႔ ငါးမ်ိဳးစံုကို ငါးဆားနယ္လုပ္ထားတာ မွန္ဗီဒိုထဲက အင္တံုတစ္ခုစီမွာ ဆီစိမ္ထားတာေတြ႔တယ္...။ ဘာစားစား အခ်ိန္နဲ႔ေရာင္းတယ္ ဂရမ္နဲ႔ခ်ိန္ေရာင္းတယ္... ။ သံလြင္သီး တစ္ရာဂရမ္ကို ေလးေထာင္က်ပ္ပါတဲ႔ဗ်ာ...။ ဟုိဘက္တျခမ္းမွာေတာ့ ပီဇာမုန္႔ကို မ်ိဳးစံုခင္းျပထားတယ္ ကိုယ္ၾကိဳက္ရာကို လက္ညိဳွးထိုးျပလိုက္ သူတို႔ဖုတ္ေပးတယ္..။ ပီဇာက နံျပားေလာက္ေတာင္မထူဘူး ပါးပါးေလးရယ္...ဒါေပမယ့္ ၀က္ေပါင္ေျခာက္နဲ႔ တျခားက်မမသိတဲ႔အရြက္(herb) ေတြပါေတာ့ စားလို႔သိပ္ေကာင္းပါတယ္...။ အဲဒီညက ပီဇာရယ္ ၀က္အူေခ်ာင္းကင္ရယ္ ဆလပ္သုပ္တစ္ခြက္ ရယ္စားခဲ႔တယ္...။

ဒါနဲ႔...စီးတီးမတ္မွာ စပါကတီမုန္႔ဖတ္တစ္ထုပ္ ၾကိတ္ျပီးသားအမဲသား 200g ဒိန္ခဲ နဲ႔ စပါကတီလုပ္တဲ႔ အႏွစ္တစ္ပုလင္း၀ယ္လိုက္တယ္...။ ေအာက္ထပ္က ေပၚျပဴလာစာအုပ္ဆိုင္မွာ step by step Italian cook နဲ႔ Asian rice cook စာအုပ္ႏွစ္အုပ္၀ယ္လာတယ္...။ အိမ္ေရာက္ေတာ့အထုပ္ခ် ခ်က္နည္းေလး ဘာေလးနည္းနည္းဖတ္ အဲဒီထဲက စကားလံုးေတြမသိေတာ့ အဘိဓာန္စာအုပ္လွန္... ရွာလို႔မေတြ႔ဘူး ဘယ္ေတြ႔မလဲ အီတလီစကားလံုးကိုး...။ က်မရွာတာက oregana leave ပါ...။ ပီဇာစားရင္ပဲျဖစ္ျဖစ္ စပါကတီအႏွစ္ခ်က္တဲ႔အထဲမွာျဖစ္ျဖစ္ အဲဒီအရြက္ကို ႏုတ္ႏုတ္စင္းျပီးထည့္ၾကတယ္...။ နံနံပင္လိုဟင္းခတ္ အေမႊးၾကိဳင္ တစ္မ်ိဳးပါပဲ သိတဲ႔သူမ်ားရွိရင္လဲ မန္႔ခဲ႔ပါေနာ္...။ အဲဒီအရြက္ကိုအေျခာက္လုပ္ထားတာ စီးတီးမတ္မွာရပါတယ္ က်မမွမ၀ယ္ခဲ႔တာကိုး ...။ ဒါေပမယ့္ ကိစၥမရွိဘူး အႏွစ္ဗူးေလးကို ဖတ္ၾကည့္ေတာ့ အဲမွာ အစံုသူထည့္ထားျပီးသား ဘာမွမလိုေတာ့ဘူး... အုိေက ဒါဆို စခ်က္မယ္ဗ်ာ...။


ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား(ေလးေယာက္စာအတြက္)

စပါကတီေခါက္ဆြဲတစ္ထုပ္ (တစ္၀က္ပဲျပဳတ္ပါတယ္)
အမဲသားၾကိတ္ျပီးသား ၂၀၀ဂရမ္(ေျပာင္းမႈန္႔ ငရုတ္ေကာင္း ဆီ ဆားနဲ႔ နယ္ထား )
ဆီထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
ၾကက္သြန္နီတစ္လံုး( အတံုးေလးေတြလီွးထား)
စပါကတီအႏွစ္တစ္ပုလင္း(တစ္၀က္ပဲထည့္ပါတယ္)
ၾကက္သားမႈန္႔( လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း)
ဒိန္ခဲ (အမွ်င္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္ျခစ္ထားပါ )


ပထမဦးဆံုး စပါကတီမုန္႔ဖတ္ကို ျပဳတ္ပါမယ္...။ သူက ျမီးရွည္ေျခာက္လိုပဲ ၾကာၾကာျပဳတ္ရပါတယ္...။ ျပဳတ္လို႔ႏူးသြားရင္ ေရေအးေဆးျပီး ဇကာမွာစစ္ထားပါ...။ ဒယ္အိုးကိုတင္ ဆီထည့္ ဆီပူလာရင္ ၾကက္သြန္အတံုးေလးေတြထည့္ ၾကက္သြန္ေရႊညိဳေရာင္သန္းလာရင္ အမဲသားထည့္ ...။ အသားေမႊးလာရင္ အႏွစ္ကိုထည့္ခ်က္ ၾကက္သားမႈန္႔ေလးခတ္ျပီး အရသာေပါ့ငန္ကိုျမည္းၾကည့္လိုက္ရင္ရပါျပီ...။ စားေတာ့မယ္ဆို ပန္းကန္ျပားပက္ပက္ထဲ စပါကတီထည့္ ဟင္းႏွစ္ဆမ္း ျခစ္ထားတဲ႔ ဒိန္ခဲမွ်င္ေတြျဖဴးျပီး micro wave ထဲတစ္မိနစ္ေလာက္ထည့္လွည့္လိုက္ရင္ ဟင္းႏွစ္နဲ႔ ဒိန္ခဲနံ႔သင္းပ်ံ႔ေမႊးၾကိဳင္တဲ႔ အီတလီေခါက္ဆြဲေလး သံုးေဆာင္လို႔ရပါျပီရွင္......။ စာအုပ္ထဲကအတုိင္း ပင္လယ္စာ ကမာနဲ႔ခ်က္ရတဲ႔ စပါကတီကေတာ့ သံလြင္သီးအနက္နဲ႔ သံလြင္ဆီေတြကို ထည့္သံုးရမွာပါ။ ပံုမွာကေတာ့ က်မက ဟင္းႏွစ္နဲ႔နယ္ထားျပီးသားကိုပဲ ရိုက္ထားတာပါ...။ Asain rice cook စာအုပ္ထဲက ထမင္းေၾကာ္အမ်ိဳးမ်ိဳးကိုေတာ့ ေနာက္ေန႔မ်ားေၾကာ္စားျဖစ္ရင္ တင္လိုက္ပါဦးမယ္...။ ထမင္းေၾကာ္အန္မတန္ၾကိဳက္တဲ႔ အမတစ္ေယာက္ကလဲ ေတာင္းဆိုထားပါေသးတယ္...။ အဲလိုအားေပးတာ...။

မိုးေငြ႔

11 comments:

လင္းေခတ္ဒီနို said...

အင္း အင္း လုပ္ပါ လုပ္ပါ
မမီး စာေရးရမွာပ်င္းလို႔ ခ်က္တာေတြခ်ည္းပဲ လိုက္တင္ေန . .. ဒီေတာ့ ဒီက ေမာင္ေတာ္ငယ္ေတြက ငတ္ႀကီးက် း)))))

ေရႊရတုမွတ္တမ္း said...

စပါဂတီေတာ့ သိတ္မၾကိဳက္ဘူး..အစားအေသာက္ကို Italian ဆိုင္ေတြေရွာင္တယ္..

SHWE ZIN U said...

ကိုႀကီးေက်ာက္ အတြက္ ပိုစားေပးမယ္

စားခ်င္စရာ

ခ်စ္တဲ႔
အမေရႊစင္

မိုးေငြ႔...... said...

ေက်ာက္ေဟကို အနားယူမယ္ဆိုျပီး အိမ္လည္ေနတယ္...။ မမေရႊစင္ဦး အားမနာနဲ႔ စားေနာ္...။

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ၾကိဳက္တယ္
စပါကတီကို
ခ်ိစ္အရသာကို ၾကိဳက္လို႕ေလ..
ကၽြန္မက စပါကတီကို ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ေလးနဲ႕ ခ်က္ျဖစ္တယ္
အေရာင္ေလးလဲ ပိုလွတယ္..
မမိုးခ်က္တာေလးကလည္း အနံ႔ေတာင္ရလာသလိုလိုေလးခံစားရတယ္
.. ဗိုက္ကိုဆာေရာ

ck said...

၁) စပါဂက္တီေခါက္ဆြဲဖတ္က ဆားေရ ခပ္ ငံငံ နဲ႕ ျပဳတ္ရပါတယ္။

၂) ခရမ္းခ်ဥ္သီး အႏွစ္ကုိ ကိုယ္တိုင္ အစအဆံုးခ်က္ရင္ ပို အရသာရွိပါတယ္၊ သံလြင္ဆီအစိမ္းေရာင္ (extra virgin olive oil) နဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ ပါးပါးေလးလွီးထားတာကို မီးေအးေအးနဲ႕ ဆီသတ္ ျပီးမွ အသားၾကိတ္ထားတာထဲ့၊ အသားက်က္ရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ကြန္ဆန္ထရိတ္ကို ထည့္ျပီး မီး ေအးေအးနဲ႕ တစ္နာရီခြဲ ႏွစ္နာရီေလာက္ခ်က္ရင္ ေကာင္းပါတယ္။ အသားကို ၀က္သား၊ အမဲသားနဲ႕ ႏြားကေလးသား ၃ မ်ိဳး ဆတူ ေရာ ခ်က္ရင္ ေကာင္းပါတယ္။

၃) oregano ရွာ မရရင္ parsley နဲ႕လဲ တစ္မ်ိဳး ေကာင္းပါတယ္။

ေမာင္ေလး said...

အင္း............ေခါက္ဆြဲဆို.....ဘယ္လိုဟာမ်ိုးမဆို ျကိုက္
သဗ်ိုး...။

ခ်စ္ၾကည္ေအး said...

ေန႔လည္ကေတာင္ ႐ံုးမွာ စုၿပီး Delivery မွာစားၾကေသးတာ (ၾကံဳႂကြား)...စပက္ဂတီ ႀကိဳက္တယ္ ကိုယ္တိုင္ခ်က္တာပဲ ပိုႀကိဳက္တယ္....

အျဖဴေရာင္နတ္သမီး said...

ခါးတုတ္ႀကီးၿဖစ္ေအာင္ ခ်ိစ္ေတြနဲ႕လုပ္တဲ႔ေခါက္ဆြဲကို လာေကၽြးေနပါသည္ဗ်ိဳ႕...။
ဝက္မၿဖစ္ေနပါတယ္ဆိုမွ...

မိုးေငြ႔...... said...

လာေရာက္အားေပးၾကတဲ႔သူငယ္ခ်င္းေတြြနဲ႔ ခ်က္နည္းေလးကို အေသးစိပ္ေလးေျပာျပသြားတဲ႔ ck ကိုအရမ္း ေက်းဇဴးတင္ပါတယ္....။

အင္ၾကင္းသန္႕ said...

အစ္မမုိးေငြ႕ေရ....ဟုိးအေပၚကေနစၿပီး တၿဖည္းၿဖည္းနဲ႕စားလာလုိက္တာဒီနားလည္းေရာက္ေရာ စားပုိးကိုနင့္ေရာ...ပိန္ေအာင္၀ိတ္ခ်ေနပါတယ္ဆုိမွ ၿပန္၀လာရင္ေတာ့ မမုိးေၾကာင့္ပဲေနာ္....။ း)))

ခ်စ္ခင္စြာၿဖင့္
ဂ်င္း