Wednesday, 27 April 2011

15မိနစ္ၾကက္...

                          က်မ ၾကက္သားခုတ္တာ ေတာ္ေတာ္ညံ့ေသးတယ္လို႔ ၀န္ခံပါတယ္....





ေျခာက္ဆယ္သားေလာက္(CPၾကက္ထက္ ျမန္မာၾကက္ကိုသံုးရင္ ပုိေကာင္းပါတယ္) ၾကက္ႏုႏုတစ္ေကာင္ကို ေရစင္စင္ေဆးျပီး ဆားခတ္ထားတဲ႔ ေရေႏြးဆူဆူထဲကို ဆယ့္ငါးမိနစ္ထည့္ျပဳတ္....။ ျပီးရင္ ၾကက္သားကိုဆယ္ျပီးအေဆးခံထားတဲ႔အခ်ိန္မွာ ၾကက္သားေပၚ ေလာင္းထည့္မယ့္ေဆာ့ကိုလုပ္မယ္....။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ဓါးျပားရိုက္ ႏုပ္ႏုပ္စင္းထား ဂ်င္းကုိအေခ်ာင္းေလးေတြ ပါးပါးလီွး နံနံပင္လီွးျပီး ပန္းကန္ထဲထည့္ထား ...။ အဲဒီထဲကို ပဲပိစပ္ငံျပာရည္အၾကည္ရယ္ ပဲဆီသန္႔သန္႔အနည္းငယ္နဲ႔ သံပုရာသီးတစ္စိပ္ညွစ္ထည့္ ေမႊထားလိုက္...။ ကဲ ခုေလာက္ဆို ၾကက္သားလဲ ေအးေလာက္ျပီ ..။ ၾကက္ေကာင္လံုးျပဳတ္ကို စဥ္းတုံးခပ္က်ယ္က်ယ္မွာ အသားခုတ္တဲ႔ ဓါးမနဲ႔ အတံုးလွလွေလးေတြခုတ္ထစ္ျပီး ပန္းကန္ျပားထဲစီထည့္ ေစာေစာကလုပ္ထားတဲ႔ ေဆာ့စ္ကိုအေပၚကဆမ္းလိုက္....အရသာက အဲဒီေဆာ့စ္မွာ အဓိကပဲ....။ ေဆာ့စ္ေကာင္းမွ ၾကက္သားလဲစားေကာင္းမယ္...။


မိုးေငြ႔

5 comments:

Mon Petit Avatar said...

ၾကက္ခုတ္တာ ဘာပဲေျပာေျပာ တို႕ထက္ေတာ့သာပါတယ္ေလ

Cameron said...

ဟုတ္တယ္...ၾကက္သားတံုးလွလွခုတ္တတ္ေအာင္ ၾကက္ကင္ဆိုင္မွာ training သြားဆင္းရမယ္နဲ႔တူပါတယ္...း)

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ၾကက္သားျပဳတ္ေတာင္ စားေကာင္းေအာင္လုပ္တတ္တဲ႔ မမိုး
သြားေရက်ခ်င္စရာေနာ္

ညိမ္းႏိုင္ said...

chicken rice ေတာ့ ညီးလွျပီ မမိုးေရ...၊စားစရာမရွိ....ဒါပဲ
ဝယ္စားေနရလို့....:(((

Han Kyi said...

ၾကက္သားခုတ္နည္း လာသင္ဦးမွ...