ထုံးစံအတိုင်း ဒူးရင်းသီးပေါသည် သို့သော် ဈေးမပေါပါ ဒါ့ပေသည့် စားတော့စားရမည်
စိန်တစ်လုံးသရက်သီးတွေခုတော့ တုံးနေပါပြီ စမူသီလေးလုပ်သောက်
ကမ္ဘာပေါ်မှာအကောင်းဆုံး ကျမရဲ့ France Toast
ဆိုင်မှာကော်ဖီသွားသောက်တိုင်း ဘာရစ်စတာတွေရဲ့ လက်တေးအနုပညာကို မှတ်တမ်းတင်ရမှ
Scramble egg ကြက်ဉမွှေကြော်ပျော့ပျော့လေး ပေါင်မုန့်မီးကင်နဲ့အလိုက်ဖက်ဆုံးသော
အိမ်မှာကွကိုယ်စက်နဲ့ဖျော် အဲလိုခရမ်ရောင်ကောင်းမှ သောက်လို့ကောင်းတာ
ညနေ နေပူဆာလေးနဲ့ ကော်ဖီတစ်ခွက်
ထမင်းကိုပဲငံပြာရည်အနှောက်နဲ့ညိုညိုလေး ငရုတ်ကောင်းလေးနဲ့ကြော် ကြက်ဉဟပ်ဖရိုက်နဲ့
ငါးရံ့ခြောက်ဆီဆမ်းလေးနဲ့ ကော်ဖီတစ်ခွက်နဲ့ ပြီးပြည့်စုံနေသော မနက်စာ
မုန့်ဟင်းခါးစားရင် အဲလိုထမင်းထည့်စားရမှကျေနပ်
ရှောက်ပန်းသီးသုပ် ကျမတို့ရှမ်းပြည်မှာ ကျွဲကော်သီးကို ရှောက်ပန်းသီးလို့ခေါ်တယ်
ညနေစာကို အဲလို အစပ်နှစ်ဆ ပဲခေါက်ဆွဲနဲ့ ရေညှိနဲ့ ကမ်ချီနဲ့ စပ်လာရင်
ထမင်းဖြူလေး တစ်လုတ်ခပ်စားလိုက်မုန်ညင်းဟင်းချိုလေးသောက်လိုက်နဲ့
ပြီးမှ ငါးနုသန်းအိုးကပ်လေးကို ဒီတိုင်းလေးစား
အဖိုးအမွေပေးထားတဲ့ ဗီယက်နမ်ကော်ပြန့်ကြော် ကြာကြာတစ်ခါလုပ်စားဖြစ်တယ်
ရှမ်းပြည်ကပို့ပေးလိုက်တဲ့ သုံးလပိုင်းပဲပုပ်ခြောက်တွေ
ရှမ်းခေါက်ဆွဲလုပ်စားဖို့ သက်သတ်လွတ်စားရင် မီးကင်ဆီဆမ်းသံပုရာရည်ညှစ်စားဖို့
မြေပဲဂျူးပဲပုပ်ကြော်လုပ်စားဖို့ ခရမ်းချဉ်သီးပဲပုပ်ချက်လုပ်စားဖို့
Farmer Market တစ်ခုသွားရင်း ဝယ်စားဖြစ်တာ ဒီပေါင်မုန့်တစ်ခုစားတာနဲ့ တစ်နေကုန်နေရောပဲ
ရောက်တဲ့နေရာတုန်း မုန့်ဟင်းခါးရောင်းတာတွေ့ရင်မြည်းလိုက်ရမှ
Home Made ရေခဲချောင်းလေး အုန်းစိမ်းနုအရသာ
တိုဖူးခေါက်ကြော်နဲ့ ထောပတ်သီးသုပ် ဘိုလို Avocado Salsa ဆိုလား
နယ်ထူရယ်ဗူးသီး
မိုးငွေ့
Burma Bistro
My Own Paradise
Revolution will prevail
မိုးငွေ့
No comments:
Post a Comment