ဒီတပတ္ပိတ္ရက္ေလးမွာလုပ္စားႏိုင္ဖို႔ လြယ္ကူျမန္ဆန္တဲ႔ အိမ္လုပ္ ပလာတာေလးရဲ႔လုပ္နည္းေလးကိုေျပာျပပါမယ္...
ဂ်ံဳ ႏွစ္ခြက္၊ ၾကက္ဥတစ္လံုး၊ ဆီ ခြက္တစ္၀က္၊ ဆားလက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္၊ ေရလိုသေလာက္နဲ႔ နယ္ေပးပါ..။ မုန္႔သားေခ်ာမြတ္လာတဲ႔အထိနယ္ေပးရပါမယ္...။ (မုန္႔ကိုအထပ္မ်ားမ်ားျဖစ္ေအာင္ဆီပိုထည့္နယ္လို႔ရပါတယ္)
ရလာတဲ႔မုန္႔သားကို ေရစို၀တ္နဲ႔နာရီ၀က္အုပ္ျပီး ႏွပ္ထားေပးပါ...။
နာရီ၀က္ၾကာရင္ မုန္႔သားကိုထပ္နယ္ေပးျပီး ခုႏွစ္ပိုင္းပိုင္းထားပါ...။ မုန္႔အလံုးေလးေတြကို ဒလိမ္႔နဲ႔ ပါးႏိုင္သမွ်ပါးေအာင္လိွမ္႔ေပးပါ...။
ဆိုင္မွာလို ပါးလႊာေနေအာင္ရိုက္မယ့္ေနရာမရွိရင္ ဒီလုိနည္းေလးနဲ႔အိမ္မွာပလာတာလုပ္လို႔ရပါတယ္ ဂ်ံဳမုန္႔ျပားကိုပံုထဲကအတိုင္းလိတ္လိုက္ပါ
လိတ္ျပီးသားဂ်ံဳကိုျပန္ေခြေပးပါ
ေၾကာ္ခါနီးက် ေခြထားတဲ႔မုန္႔သားကို ဒလိမ္႔နဲ႔ ျပားေအာင္ျပန္လိမ့္ျပီးေၾကာ္ပါေလ...
သၾကားနဲ႔ျဖဴးစားစား အာလူးဟင္း ပဲဟင္းနဲ႔ပဲစားစား ၾကိဳက္ရာနဲ႔စားသံုးႏိုင္ပါတယ္
ကၽြန္မက သၾကားထက္ႏို႔ဆီဆမ္းစားရတာၾကိဳက္တယ္...
ျမန္မာဆိုေတာ့ ျမန္မာလက္ဖက္ရည္ၾကိဳက္တာေပါ့ ရိြဳင္ရယ္တီးမစ္နဲ႔ေသာက္ပါတယ္...
.....Happy Weekend.....
မိုးေငြ႔
12 comments:
မိုးေငြ႔ရဲ႕ အိမ္လုပ္ပလာတာ စားခ်င္စရာ ... တီတင့္လဲ ဘာမုန္႔လုပ္ရေကာင္းမလဲ .... :P
ေမတၱာျဖင့္
တီတင့္
ကိုုယ္အဲလိုုလုုပ္တာအလႊာေလးေတြသိပ္မရလိုု ့ဆီမ်ားမ်ားထဲ့ရင္အလႊာမ်ားမ်ားရတယ္ဆုုိထပ္စမ္းအုုန္းမယ္။ း)
သိုုင္းခရူး။
အိုုင္အိုုရာ
ဆိတ္သားပဲသီးအာလူးေလးကုိမဆာလာနဲ႔ခ်က္ျပီးတီးလုိက္ရေတာ႔ေနာ္
ပလာတာ၊ထပ္တရာ၊နံျပား၊ပူရီ
အားလုံးႀကိဳက္တယ္။
ကိုယ္တိုင္ေတာ့မလုပ္တတ္ဘူး။
ဒီမွာေရခဲရုိက္ေတြအမ်ားႀကီးရွိလို႔၊
အဲတာေလးေတြဘဲစားေနရတယ္..။
မိုးေငြ႔လုပ္နည္းနဲ႔စမ္းၾကည့္မွ…
မႀကီးမိုးေငြ႕ ေခြၿပီးမွ ေၾကာ္လို႔ အထပ္ေလးေတြျဖစ္လာတာကို မန္းေလးမွာ ထပ္တစ္ရာလို႔ ေခၚတာဗ်.။ ဒါေပမယ့္ အစ္မမိုးေငြ႕ဟာက ပူရီနဲ႔ ဆင္သြားတယ္..။
တို႔ကေတာ့ ဆိုင္က ၀ယ္စားဖို႔ေတာင္ ပ်င္းေနတာ အဲ့ဂလို လုပ္စားဖို႔ဆို ေတြးေတာင္မေတြး၀့ံဘူး..:)
ကိတ္မုန္႔ေတြဖုတ္စား... ပူတင္းေတြ ေပါင္းစား.. ေဟာ.. အခု ပလာတာပါ ကိုယ္တိုင္ရိုက္စားေနျပန္ၿပီ.. မိန္းမပီသေသာ ညီမမိုးေငြ႔.. :)
မနက္ကေလးတင္ပလာတာစားလိုက္ေသးတယ္..မႀကီး
ေကာ္ဖီ နဲ႕ဘဲ
ပစ္တို႕စီမွာက အလံုးလိုက္ဝယ္ျပီးကြကို
ေၾကာ္လိုက္တာ
ေအာင္မေလး ပလာတာတစ္ခ်ပ္စားဖို႔ လက္၀င္လိုက္ေလျခင္းဗ်ာ...ဒါေပမယ့္ ကိုယ္တိုင္လုပ္ျဖစ္သြားတဲ့ ပီတိကေတာ့ အေတာ္အရသာရွိမယ္ထင္ပါရဲ႕...
very beaat fir
very
very
ကိုယ္တိုင္လုပ္ like
Post a Comment