Thursday, 6 February 2014

ကၽြန္မခ်က္ေသာ ၾကက္ဆီထမင္း.....




ၾကက္ဆီထမင္းက ဟိုးး ငယ္ငယ္ကတည္းက အေဒၚ့အိမ္ကိုအလည္လာခဲ႔ဖူးတဲ႔ ရွမ္းျပည္က အသိတစ္ေယာက္ခ်က္ျပသြားတဲ႔ နည္းေလးနဲ႔ ျပန္ခ်က္ၾကည့္တာပါ...။ အေဒၚခ်က္တာလဲၾကည့္ထားဖူးလို႔ အဲခ်က္နည္းေလးကလြယ္လည္းလြယ္ စားလို႔လည္းေကာင္းတယ္..။ ၾကက္ဆီထမင္းဆို ၾကက္ကင္ေတြ ၾကက္ေၾကာ္ေတြနဲ႔စားတာထက္ ၾကက္ေပါင္းနဲ႔အျဖဴတည္ေလးစားတာကိုပုိၾကိဳက္တယ္...။ ကၽြန္မက ၾကက္ဆီထမင္းခ်က္တိုင္း cp ၾကက္ကိုလံုး၀မသံုးပါဘူး...။ ဗမာၾကက္ခပ္၀၀ အဆီမ်ားတာကိုေရြး၀ယ္တယ္..။

ၾကက္ဆီထမင္းခ်က္ရန္
အဆီမ်ားတဲ႔ဗမာၾကက္ တစ္ေကာင္
ဆန္(ၾကိဳက္ရာ)    4 ဗူး
ဂ်င္း တစ္တက္
သၾကား ထမင္းစားတစ္ဇြန္း
ဆားအနည္းငယ္
ဆီ အနည္းငယ္

တြဲဖက္စားရန္
သခြားသီးအေသး 3လံုး
နံနံပင္
မုန္လာဥနီ          1လံုး (မထည့္လဲရ)
ၾကက္/ဘဲဥ         2လံုး (မထည့္လဲရ)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး        2လံုး(အလွဆင္ရန္)
ၾကက္သြန္ျဖဴ       5မႊာ
ငရုတ္သီးစိမ္း       3ေတာင့္

ပထမဦးစြာဆန္ကိုေရေဆးျပီး ေသခ်ာစစ္ထားတယ္...။ သန္႔စင္ျပီးသား ေလးစိပ္စိပ္ထားတဲ႔ ၾကက္တစ္ေကာင္နဲ႔အသဲျမစ္ေတြကို ဂ်င္းဓါးျပားရိုက္ထည့္ထားတဲ႔ ေရဆူအိုးထဲထည့္ျပဳတ္ထားမယ္...။ ဖယ္ထုတ္ထားတဲ႔ ၾကက္အဆီေတြကို အဆီထြက္လာေအာင္ေၾကာ္ေပးမယ္...။ ၾကက္ဆီရရင္ သၾကားထည့္ ဂ်င္းဓါးျပားရိုက္ထည့္ျပီးေမႊးေနေအာင္ေၾကာ္မယ္...။ ညိဳေရာင္သန္းလာျပီဆို ေရစစ္ထားတဲ႔ ဆန္ထည့္ေလွာ္ေပးမယ္....။ ဆားနဲနဲ နဲ႔ ထည့္မယ္..။ ဆန္ေရေျခာက္သြားတာနဲ႔ ေပါင္းအိုးထဲကို ဆန္ထည့္လိုက္ပါ..။ ေစာေစာက ျပဳတ္ထားတဲ႔ၾကက္သားေတြရရင္ ဆယ္ထားျပီး အဲဒီကၾကက္ျပဳတ္ရည္နဲ႔ ဆန္ကို ခါတိုင္းထမင္းခ်က္သလိုပဲ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ထည့္ခ်က္မယ္...။ ၾကက္သားျပဳတ္ေတြကို အရိုးႏြင္ အသဲျမစ္လွီးထား ၾကက္ရိုးေတြအိုးထဲျပန္ထည့္ျပီး မုန္လာဥနီတံုးနဲ႔ က်န္မခ်ိဳင္ထည့္ျပဳတ္ အေပါ့ငံျမည္း ေသာက္ခါနီး ငရုတ္ေကာင္းေလးျဖဴးေပးပါ...။ 

အမွန္တကယ္ေတာ့ သူနဲ႔တြဲဖက္စားရမယ့္အခ်ဥ္က ပဲငပိခ်ဥ္ပါ..။ ရယ္ဒီမိတ္ပဲငါးပိပုလင္းထဲက ပဲငါးပိကို ၾကက္သြန္ျဖဴ ငရုတ္သီးစိမ္း ႏုတ္ႏုတ္စင္းကိုဆီသတ္ျပီး ပဲငါးပိထည့္ခ်က္ရတာမ်ိဳးနဲ႔ တြဲစားရတာပိုေကာင္းပါတယ္...။ အခုက ပဲငါးပိ၀ယ္ထားတာအဆင္သင့္မရွိလို႔ ဘိတ္ခ်ဥ္ကိုပဲအလြယ္တကူလုပ္လိုက္ရပါတယ္...။ ဘိတ္ခ်ဥ္က ၾကက္သြန္ျဖဴပါးပါးလွီး ငရုတ္သီးစိမ္းကုိ အစိမ္းလိုက္မထည့္ဘဲ နဲနဲကင္ျပီးမွထည့္ထားပါတယ္...။

ၾကက္ဆီထမင္းရခါနီးက် အထက္ေအာက္နဲနဲလွန္ျပီးေမႊေပးပါ ျပီးရင္ ခဏျပန္ႏွပ္ေပးပါ...။ ၾကက္ဆီအစစ္နဲ႔ခ်က္တာမို႔ ေမႊးပ်ံ႔ျပီး ဆန္ေကာင္းေကာင္းနဲ႔ခ်က္ပါ ဒါမွ ဆန္လံုးတြကေကာ့ျပီး ႏူးအိေနမွာ..။ ထမင္းရျပီဆို ၾကက္သားျပဳတ္နဲ႔ ၾကက္ရိုးက်န္မဆိုင္ဟင္းခ်ိဳ သခြားသီး နံနံပင္ ဘိတ္ခ်ဥ္ေလးနဲ႔တြဲဖက္စားသံုးႏိုင္ပါျပီ...။

မိုးေငြ႔

4 comments:

ခင္ေလေၿပ said...

လာသေရက်သြားတယ္ အမေရ
တခ်ိဳ႔ကဆြမ္းေမႊးရြက္ထည့္တယ္ေနာ္

လသာည said...

ဖတ္ျပီး ခ်က္စားေတာ့မယ္။

မုန္လာဥနီနဲ႔ သခြားသီးစိပ္ေလးေတြ ခင္းက်င္းထားတာ ခ်စ္စရာေလး :D

Iora said...

မစားရတာၾကာျပီ။
အနံ ့ေလးေတာင္ေမႊးေနသလိုု....
အိုုင္အိုုရာ

yangonthar said...

ကုန္​းထက္​ ​ေတာ့ ​ေနာက္​​ေကာက္​က်ျၿပီဗ်ာ ဟဟဟ အုိက္​စက္​ကရင္​​ေလး နဲ႔ဆုိ ဦးမာဃ စား​ေတာ္​ကဲ အသူရာျပည္​သတင္​း ပုိ ့ရယ္​

​ေက်း ဇူးဗ်ာ အားရပါးရ​ေလြးသြားပါရဲ႕

ရန္​ကုန္​သား