ၾကက္သားႏုတ္ႏုတ္စင္း 200ဂရမ္၊ မိႈတစ္ထုပ္၊ ငရုတ္ပြတစ္ခု ေသးေသးလီွး၊ ဥနီဥတစ္ဥ ေသးေသးလွီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ ႏႈတ္ႏႈတ္စင္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီးအလံုးၾကီးၾကီးငါးလံုးကို မိုင္ခရိုေ၀့နဲ႔ သံုးမိနစ္လွည့္ အခြံခြာ ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းျပီး ေအာရီဂန္းႏိုးနဲ႔ ငရုတ္သီးမႈန္႔ပါျပီး ရယ္ဒီမိတ္အမႈန္႔ကို ႏွစ္ဇြန္းေရာထားတယ္...၊ ၾကက္သားကို ငရုတ္သီးနဲ႔ သံလြင္ဆီထဲစိမ္ထားတဲ႔ ဖီတာခ်ိမ္စ္ကို လက္နဲ႔ေခ်ျပီး ေရာနယ္ႏွပ္ထားတယ္..။
စပါ့ဂတီကို ဆား သံလြင္ဆီခတ္ထားတဲ႔ ေရဆူဆူမွာ 7မိနစ္ကေနာ 10မိနစ္ေလာက္ျပဳတ္ျပီး စစ္ထားမယ္ ဒယ္ကို အပူေပးျပီး သံလြင္ဆီ ဟင္းခတ္ဇြန္းႏွစ္ဇြန္းထည့္ ၾကက္သြန္ျဖဴနီထည့္ေၾကာ္ ေမႊးလာရင္ ဥနီထည့္ ၾကက္သားႏွပ္ထားတာထည့္ ၀ိုင္နဲနဲထည့္ သံုးေလးမိနစ္ေလာက္အဆက္မျပတ္ေမႊေပးေန ၾကက္သားေရေျခာက္ရင္ ငရုတ္ပြထည့္ေၾကာ္ ျပီေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွစ္ကိုေလာင္းထည့္ မိႈထည့္ မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ေလာက္ မီးေျမွ႔ေျမွ႔မွာ ႏွပ္ထား....။ အာဗင္အၾကီးရွိရင္ေတာ့ အဲဒီထဲ မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ ထည့္ႏွပ္လည္း ရတယ္...။
စားခါနီးေတာ့ ေထာပတ္ေလးနဲ႔နယ္ထားတဲ႔ စပါ့ဂတီဖတ္ေလးမွာ အႏွစ္ကေလးဆမ္းျပီး နယ္စား အိုး ေဆြမ်ိဳးေမ့ပဲ...။ ၾကက္သားက ခ်ိစ္နဲ႔နယ္ႏွပ္ထားလို႔ ခ်ိိစ္အရသာ ငံက်ိကိ် ဆိမ့္တိန္႔တိန္႔နဲ႔ မိႈကလဲ ခ်ိဳျပီး ကိုက္စားလိုက္တိုင္း ထုတ္ထုတ္ထုတ္နဲ႔မို႔ အခါတိုင္းခ်က္စားတဲ႔ စပါ့ဂတီအရသာနဲ႔ေတာ့ ကြာသြားတယ္...း)
တကယ္ေတာ့ ဖီတာခ်ိစ္နဲ႔ ဘယ္အီတာလ်ံကမွ စပါ့ဂတီမခ်က္ၾကဘူးထင္တယ္...။ ကိုယ္က အိမ္မွာရွိတာေလး မီႏူးေျပာင္းခ်က္ထားတာပါ...။ ခ်ီတာခ်ိစ္ဆိုတာ သူတို႔က အရြက္ကေလးနဲ႔ အသားကေလးနဲ႔ ဆလပ္ပဲသုပ္စားတတ္ၾကတာကိုးး..။
မုိးေငြ႔
8 comments:
ခ်က္နည္းေလးကုိစိတ္၀င္စားတယ္ ပုံၾကည္႔ျပီးစားခ်င္လုိက္တာေနာ္ ေခါက္ဆြဲ ဆုိရင္အားလုံးၾကိဳက္တယ္ ခ်ဥ္စပ္ေလးေတြလဲၾကိဳက္တယ္
အက္ေဆးလွလွေလးေတြကုိလဲခ်စ္တယ္
အက္ေဆးေရးတဲ႔သူကုိ
ေခါက္ဆြဲ အခ်က္ေကာင္းတဲ႔သူကုိ
အဘြားးးးးးးးးးးးးးးးးးး
အဲ့မႈိေလးေတြ တစ္ခါမွ မစားဖူးေသးဘူးသိလားအစ္မ.။
ေတြ႕ေတာ့ေတြ႕မိသလိုပဲ.။ စားၾကည့္ဦးမွ ထင္တယ္.။
ကၽြန္ေတာ့္လင့္ခ္ေလးျပင္ေပးပါဦးအစ္မ.။
ကၽြန္ေတာ့္နာမည္က ျပႆနာနည္းနည္းတက္ေနလို႔ :'(
ၾကိဳက္တယ္ :)))) ရွလြတ္
ဒီလိုမွန္းသိရင္ ရန္ကုန္မွာေရာက္တုံးက၀င္စားခဲ့ပါတယ္။
:)))
မမိုး လုပ္ေကၽြးေနာ္
စားခ်င့္စဖြယ္ေလးက ဆဲြေဆာင္ေနလိုက္တာ
ခ်စ္တဲ့သဒၶါ
စားခ်င္တယ္ ညီမမိုး၊ စပါ့ဂတီ ႀကိဳက္တယ္ း)
ဘယ္အီတာလ်ံကမွ ခ်ီတာခ်ိစ္နဲ ့ စပါ့ဂတီ မခ်က္ၾကဘူးဆိုေပမယ့္ စားေကာင္းမွာေတာ့ ေသခ်ာတယ္..စပါ့ဂတီေတာင္ စားခ်င္လာၿပီ..း)
Post a Comment