အထဲက ခ်ိစ္အရသာငံက်ိက်ိနဲ႔ဆိမ့္ေမႊးေနတဲ႔ ၀က္သားလံုးေၾကာ္
၀က္သားႏုတ္ႏုတ္စင္းျပီး အစာပလာေတြနဲ႔ခုလိုနယ္နွပ္ထား
ကၽြန္မကေတာ့ ပိုျပီးႏူးညံ့တဲ႔ ၀က္ဂုတ္သားကိုသံုးပါတယ္...
အသားထဲကို ခ်ိစ္ထည့္ျပီး ဒီလိုလံုး
ေဟာဒီလုိလံုးလံုးေလးလုပ္ျပီး ပန္းကန္ထဲထည့္ထား
လွတပတ cheesy meatball လံုးေလးေတြ
၁)၀က္သားၾကိတ္ျပီးသား 500 ဂရမ္
၂)ၾကက္ဥအလံုးၾကီးတစ္လံုး
၃)ဂ်ံဳမႈန္႔ခြက္တစ္၀က္
၄)တရုတ္နံ႔နံသံုးပင္နဲ႔ၾကက္သြန္မွိတ္ႏုတ္ႏုတ္စင္းထား
၅)ၾကက္သြန္ျဖဴနီတစ္ဥဆီ ႏုတ္ႏုတ္စင္းထား
၇)ပဲငံျပာရည္္အၾကည္စားပြဲဇြန္းတစ္ဇြန္း
၈)ၾကက္သားမႈန္႔စားပြဲဇြန္းႏွစ္ဇြန္းနဲ႔ ဆားအနဲငယ္
၉)ဆန္း၀ိွစ္ခ်ိစ္အခ်ပ္ႏွစ္ခုေသးေသးဖဲ႔ထား
၀က္သားၾကိတ္သားကိုဇလံုတစ္ခုထဲထည့္ အစာပလာေတြအကုန္လံုးနဲ႔ေရာနယ္ျပီး ဆယ့္ငါးမိနစ္ေလာက္ႏွပ္ထားပါ...။ ျပီးရင္ ခ်ိစ္ထည့္လံုးျပီး ဆီမ်ားမ်ားမွာ မီးနဲနဲနဲ႔ေၾကာ္ေပးမယ္...။ ခ်ိစ္ေတြက အျပင္ဖက္ေပါက္ထြက္လာျပီး ဒယ္အုိးေတာ့နဲနဲကပ္လိမ္႔မယ္...။ စိတ္ရွည္ရွည္နဲ႔ေၾကာ္ပါဆက္ျပီးေတာ့...။ ရလာတဲ႔အသားလံုးေတြကို ဆီစစ္စကၠဴနဲ႔စစ္ျပီး ငရုတ္သီးေဆာ့ သုိ႔မဟုတ္ တာတာေဆာ့နဲ႔တို႔စား အရမ္းေကာင္းပဲ ေမႊးအီျပီး ခ်ိစ္အရသာေလးနဲ႔...။
အသားလံုးစားျပီး အီမွာစိုးလို႔ ပင္စိမ္းသီးေထာင္းခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ကေလးစားပါဦး
ပင္စိမ္းသီးကိုခ်ဥ္ခ်င္းတက္ေနတဲ႔မမအတြက္(မစံပယ္)စပါယ္ရွယ္ေထာင္းထားတာ
ပင္စိမ္းသီးေထာင္းအတြက္လိုအပ္တာေတြက ငရုပ္သီးစိမ္းအေတာင့္ႏွစ္ဆယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေလးတက္ ပုစြန္ေျခာက္နဲ႔ ငပိတေကာ္စာ ပင္စိမ္းသီးတစ္လံုးတို႔ပဲျဖစ္တယ္....။ ငရုတ္သီးစမ္းၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ပုစြန္ေျခာက္တို႔ကိုေမႊးေနေအာင္ေလွာ္လိုက္ပါ...။ ငါးပိကိုလဲမီးကင္မယ္ အခါတိုင္း ငပိေထာင္းပံုစံအတိုင္းပဲ ကင္ထားတာေတြအကုန္ညက္ေအာင္ေထာင္းမယ္ ဆားနဲနဲပဲထည့္မယ္ ျပီးမွ ေသးေသးစိပ္ထားတဲ႔ ပင္စိမ္းသီးထည့္ေထာင္းမယ္...။ အေ၀းေရာက္သူမ်ား အစားနဲ႔ႏွိပ္စက္တာ မဟုတ္ရ... မွ်ေ၀ျခင္းသာ ျဖစ္ပါတယ္....:P
မိုးေငြ႔
2 comments:
ေခၚေကၽြးမယ့္ေန႔ကိုေစာင့္ေနပါသည္။ း))
အြန္..ခ်ားက်င္တယ္ခ်ားက်င္တယ္..။ သေရက်လြန္ၿပီးေတတြားရင္ အစ္မမိုးေငြ႕တာ၀န္ေနာ္..
Post a Comment