Wednesday, 10 October 2012

ၾကက္သြန္ျဖဴပုစြန္ေၾကာ္ေမႊးေမႊးေလး.....



ျပီးခဲ႔တဲ႔တနဂၤေႏြေန႔တုန္းကသံေစ်းသြားျပီး သံုးေလးရက္စာ ဟင္းစားေတြ၀ယ္ခဲ႔တယ္...။ ဒီပုစြန္ကို ျမီးနီလို႔ေခၚၾကတယ္...။ အျမီးနီနီနဲ႔ သူက ေရခ်ိဳေရငံစပ္ပုစြန္လို႔ေတာ့ထင္တယ္...။  ေခါင္းက ၀ယ္ကတည္းက မပါဘူး ပိႆာလံုးေစ်း 8000က်ပ္တဲ႔ အစိပ္သားပဲ၀ယ္ခဲ႔တယ္ ႏွစ္ေထာင္ဖိုး ..။ ႏွစ္ခါခြဲခ်က္လို႔ရတယ္...။ သူက အႏွစ္နဲ႔ဆီျပန္ခ်က္တာထက္ ေၾကာ္စားတာပိုေကာင္းတယ္...။ တခ်ိဳ႔လည္း ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးနဲ႔ခ်က္စားၾကပါတယ္...။ ကိုယ္ကေတာ့ အေၾကာ္သရဲဆိုေတာ့ ေၾကာ္စားတယ္...။ ရံုးမွာ အခါတိုင္းထက္အလုပ္ပိုရႈပ္လာလို႔ ဟင္းခ်က္မစားျဖစ္ေတာ့ဘူး..။ က်န္တဲ႔သူေတြေတာ့ အျပင္ဆိုင္၀ယ္စားၾကတယ္...။ ဒါေၾကာင့္ ခုသာမီး မနက္ေစာေစာထမင္းဗူးထည့္ရတယ္...။ ပိုေကာင္းသြားတယ္ ႏို႔မို႔ဆို အိပ္ယာေစာေစာမထျဖစ္ဘူး...။ ရံုးခ်ိန္ ကိုးနာရီဆို ရွစ္နာရီမွထတာ ဟိဟိ...။ ကိုယ္ပ်င္းေၾကာထူတာသိကုန္ျပီ..။ အဲဒီခ်ိန္ထိအိပ္တယ္ဆိုတာကလည္း အေၾကာင္းရွိတယ္ေလ ညည ဆယ့္ႏွစ္နာရီ တစ္ခ်က္ထိုးမွအိပ္တာကိုးး..။ ျပန္တြက္ၾကည့္ရင္ အိပ္ခ်ိန္ ရွစ္နာရီကြက္တိပါေနာ္...။ အာလူးမ်ားေနတာနဲ႔ ပုစြန္ေၾကာ္ဘယ္ေရာက္သြားျပီလဲ...။ ဆက္ေျပာျပမယ္ ဘယ္လိုေၾကာ္လဲဆိုတာ...လြယ္လြယ္ေလးပဲ လုပ္ၾကည့္ၾကည့္...။

အမယ္လည္းမမ်ားဘူး အလုပ္ရႈပ္သက္သာတယ္ စားေကာင္းတယ္...။ ပုစြန္ကိုအခြံႏႊာ ေရစင္စင္ေဆးျပီး kitchen tower နဲ႔ေရေျခာက္ေအာင္သုတ္ထား...။ ျပီးေတာ့ ေျပာင္းမႈန္႔လက္ဖက္ရည္တစ္ဇြန္း အေၾကာ္မႈန္႔ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္း ၾကက္သားမႈန္႔ ထမင္းစားဇြန္းမရွိတရွိေလးထည့္ျပီး နယ္ႏွပ္ထား...။ ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာၾကီးၾကီး ငါးမႊာကို ဓါးျပားရိုက္ ႏုတ္ႏုတ္စင္းထား...။ ဒယ္အိုးထဲကို ဆီခပ္မ်ားမ်ားေလးထည့္ေပး ဆီပူလာရင္ ေထာပတ္တစ္လက္မအရြယ္တစ္တံုးထည့္ေပး ၾကက္သြန္ျဖဴကိုေမႊးလာေအာင္ဆီသတ္ ေရႊေရာင္မသန္းခင္ ပုစြန္ေတြကိုထည့္ေၾကာ္ေပး...။ မီးကေတာ့ အေနေတာ္ေလးနဲ႔ေၾကာ္ မီးနည္းရင္လည္းမၾကြပ္မွာစိုးရတယ္...။ ပုစြန္ကို ဟိုဖက္ဒီဖက္လွန္ေပးျပီး ၾကြပ္ၾကြပ္ရြရြေလးျဖစ္လာရင္ရျပီ...။ ပုစြန္ဆီေလးကို ထမင္းပူပူမွာဆမ္းျပီး နယ္စား ဘဲၾကီးဂြတ္ပဲ...။

သက္သတ္လြတ္စားတဲ႔ရက္တုန္းက ေၾကာ္ထားတဲ႔မနက္စာေလး ဆူကာသီးနဲ႔ငရုတ္ပြေၾကာ္ကို မက်ည္းရည္ေလးေဖ်ာ္ျပီး ထမင္းၾကမ္းနဲ႔ လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းပူပူေလးနဲ႔စားတာ...။

မုန္ညင္းဖူးရြက္ကို ငရုတ္နီနဲ႔ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ေၾကာ္ထားတဲ႔ သာမီးရဲ႔ ထမင္းဗူးေလ... ဒီေန႔ ပုစြန္ေၾကာ္နဲ႔ အဲဒီအရြက္ေၾကာ္နဲ႔စားတာ...။ ဟင္းကို အဲလိုအေျခာက္စားတာၾကိဳက္တယ္ ဆီေတြအႏွစ္ေတြနဲ႔ မၾကိဳက္ဘူး..။ ဘုိဆန္တယ္ေလ ဘိုမဆိုေတာ့...။


မိုးေငြ႔

13 comments:

Yoemyaykya said...

ဗိုက္ဆာေနတာနဲ႕ အေတာ္ပဲ။ ပုစြန္ေတာ့ အားႀကီးႀကိဳက္။

လြင္ျပင္လႈိင္းငယ္ said...

စားခ်င္စာရာ ပုဇြန္ေၾကာ္ေလးပါလား မုန္ညင္းရြက္ေလးေရာပဲ

ညီလင္းသစ္ said...

မုန္ညႇင္း႐ြက္ေၾကာ္ေလးက စိမ္းေနတာပဲ..၊ င႐ုတ္သီး အနီနဲ႔ဆိုေတာ့ contrast ျဖစ္ၿပီး အႏုပညာေတာင္ ဆန္ခ်င္ခ်င္...၊ း) အင္း.. အဲဒီ အႏုပညာကိုပဲ သြားရည္က်သြားခဲ့တယ္...။

မိုးသက္ said...

စူကာသီးကို ျပင္ဦးလြင္မွာ ေဂၚရခါးသီးလို႔ေခၚၾကတယ္.။ဟုတ္ဘူး..ေတာင္ႀကီးမွာပဲစူကာသီးလို႔ေခၚၾကတာထင္တယ္အစ္မ.။

ညိမ္းႏိုင္ said...

မသိလို႕ေမးပါရေစ...၊ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဓားျပားမရိုက္ပဲ
ငရုတ္က်ည္ေပြ႕နဲ႕ထုလို႕ရမလားရွဥ္႕....:P

ခင္ဘုန္း said...

ရံုးက ဟင္းေတြလဲ ခ်က္စားျကတယ္လား
ေပ်ာ္စရာျကီး

ခင္ဘုန္း said...

ရံုးကဟင္းေတြလဲ ခ်က္စားျကတယ္လား
ေပ်ာ္စရာျကီး

စံပယ္ခ်ိဳ said...

အားလုံးၾကိဳက္တယ္ အားလုံးစားခဲ႔တယ္
ႏွိပ္စက္ပါေပ႕ကြယ္
သေရေတြက်ျပီး စက္ကုိပိတ္လုိက္တယ္ စိတ္နာလုိ႔
ခ်စ္တဲ႔ jasmine
အာဘြားးးးးးးးးး

AH said...

ၾကက္သြန္ျဖဴကို ရြရြေလးေၾကာ္လိုက္လိုက္ရတဲ့ အနံနဲ႕ ပုဇြန္ေၾကာ္အနံေလးေပါင္းလိုက္ေတာ့..... အို... လႊတ္ေကာင္း လႊတ္ေကာင္း...

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ေၾကာ္စားခ်င္စိတ္ေတြေပါက္လာျပီ...
အေၾကာ္လည္း ေၾကာ္စားဦးမွပါ..
မမိုးရဲ႕ ပုဇြန္ေၾကာ္ေလးလည္း ျမည္းသြားတယ္ေနာ္

အမ္တီအန္ said...

ဟင္းအဆီေတြမစားခ်င္တာ
စိမ္းစိမ္းစိုစို ေၾကာ္ထားတာေလးေတြဆို စားခ်က္တာ
တူတယ္..

ျမတ္ႏိုးသူ said...

ပုစြန္ေၾကာ္ေလးၾကိုက္တယ္
လာေရာက္သံုးေဆာင္သြားပါတယ္

mstint said...

ပုစြန္ေၾကာ္လည္းႀကိဳက္ ဆူကာသီးနဲ႔ ငရုပ္ပြေၾကာ္လည္း ႏွစ္သက္သလို မုန္ညင္းဖူးရြက္ေၾကာ္ေလးလည္း မလြတ္ေအာင္ အားေပးသြားတယ္ မိုးေငြ႔ေရ း)
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္