မိုးေငြ႔ဆိုတာ...ေကာ္ဖီခါးခါးအၾကိဳက္နဲ႔ ဖက္ရွင္တအားမိုက္သူေပါ့...း)

Monday, 23 January 2012

ငယ္တုန္းကေစ်းထဲကအစိမ္းေရာင္ႏွင့္ က်မအၾကိဳက္အစားစာေတြ


ေ၀လီ၀လင္းရွိေသးေပမယ့္ ေစ်းတန္းထဲမွာ ေတာသည္ေတြကတန္းစီ ငွက္ေပ်ာဖက္စိမ္းေတြနဲ႔ ခင္းျပီး ခူးဆြတ္လာၾကတဲ႔ အသီးအရြက္လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေတြကို ခင္းက်င္းေနၾကျပီ....။ ပိန္းၾကာရြက္ထဲမွာ အျဖဴေရာင္ အ၀ါေရာင္ငါးေပါက္ကေလးေတြ .... မဲမဲခၽြန္ခၽြန္နဲ႔ေခြေနတဲ႔ ခရုေလးေတြ.... ေက်ာ္စံေကးေတြကလဲ ေျခလက္ကားယားေတြ အတြဲလိုက္ေလး.....။ ေဟာ ...ဟုိဖက္အသည္က်ေတာ့ ဖက္ရြက္ေလးေပၚမွာ ဘာအရြက္ေတြမွန္းမသိ အစံုေရာေႏွာထားတာ တစ္ပံုကိုငါးက်ပ္တဲ႔...ဟင္းရည္ခ်က္ေသာက္ရင္ အလြန္ခ်ိဳဆိုပဲ....။

ဒီဘက္ကေခါင္းေပါင္းနဲ႔အေဒၚၾကီးက ၀ါးက်ည္ေတာက္ေတြကို ငွက္ေပ်ာဖက္နဲ႔စို႔ျပီး တန္းစီထားတယ္...။ အင္ဖက္ရြက္ထဲမွာက အျဖဴေရာင္ဥေသးေသးေလးေတြ ခါခ်ဥ္ဥတဲ႔....။ ဒါျဖင့္ က်ည္ေတာက္ထဲက ဘာလဲဆိုေတာ့ ၀ါးပိုးေကာင္ေတြပါတဲ႔...။ ဖြင့္ၾကည့္လိုက္ရင္ လႈပ္ရြရြနဲ႔ အသဲယားစရာပါ...။ အဲဒီေကာင္ေတြကို ေရေဆး ဆီထဲဒီတိုင္းပစ္ထည့္ေၾကာ္ရတာ ငရဲမ်ားပါတယ္...။ ဒါေပမယ့္လဲ သူမ်ားေၾကာ္ေၾကြးတာစားဖူးတယ္ ဆိမ္႔ေနေရာပဲ....။ ခါခ်ဥ္ဥေတြက်ေတာ့ ၾကက္ဥနဲ႔ေခါက္ျပီးေၾကာ္စားရသတဲ႔..။

ဇလံုထဲေရနဲ႔စိမ္္ထားတဲ႔ အစိမ္းေရာင္ေခ်ာက်ိက်ိေတြက ေရတံခြန္ေက်ာက္ေတြၾကားကယူလာတဲ႔ ေရညိွေတြ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ဒီတိုင္းေလး ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ ပဲပုပ္မႈန္႔နဲ႔သုပ္စားၾကတယ္ အရည္ရႊဲရႊဲနဲ႔ပဲ....။ ၀ဥေတြကို တိုဖူးလိုအတံုးလိုက္လုပ္ေရာင္းတယ္....။ ပိန္းႏွဲသီးေပၚခ်ိန္ဆို ပိႏၷဲႏုေလးေတြကို ၀က္သားနဲ႔ျဖစ္ျဖစ္ သက္သတ္လြတ္ပဲျဖစ္ျဖစ္ ဟင္းရည္ခ်က္ေသာက္ၾကတယ္...။ အနီအညိဳႏုရင့္နဲ႔ အေရာင္ေလးေျပာင္လက္လက္နဲ႔ အရြက္ေလးက ေညာင္ခ်ဥ္ရြက္တဲ႔...။ အႏုေလးေတြကိုသင္ျပီး ေပါင္းရတယ္..။ အရြက္ေလးႏဴးလာရင္ ႏုတ္ႏုတ္စင္းျပီး ပဲပုပ္မႈန္႔နဲ႔ၾကက္သြန္ျဖဴဆီသတ္ျပီးေၾကာ္စားၾကတယ္...။ ဒါမွမဟုတ္လဲ ၀က္ရိုးနဲ႔ အေရေသာက္ေလး မီးေျမ့ေျမ့တေနကုန္တည္ထားရင္ မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္းလိုပဲ သိပ္ေကာင္းတယ္...။ ၀က္လက္ေအးေရာင္းတဲ႔အသည္ကလဲ ဗန္းထဲက ၀က္လက္ေအးကို ေၾကြခြက္ထဲထည့္ျပီး တစ္ခြက္ကိုတစ္ရာနဲ႔ေရာင္းတယ္ ငွက္ေပ်ာဖက္နဲ႔ထည့္ျပီး ၀ါးတုတ္ေခ်ာင္းေလးနဲ႔ထိုးညွပ္ေပးတယ္...။ ၀က္လက္ေအးကိုေဆာင္းတြင္းမွာပဲလုပ္ေရာင္းၾကတာ... သူက ၀က္လက္ကို စပါးလင္ နႏြင္း ငရုတ္သီး ဂ်င္းနဲ႔ျပဳတ္ျပီး... ႏူးလာရင္ ေက်ာက္ေက်ာလိုပဲ ဗန္းထဲေလာင္းထည့္အေအးခံ မနက္ဆိုရင္ခဲသြားျပီ အဲဒီအသားခဲေတြကို ေကာက္ညင္းေပါင္းနဲ႔စားၾကတယ္...။

ေနာက္တမ်ိဳးက လက္ပံပြင့္အေျခာက္ေတြ ရွမ္းေခါက္ဆြဲထဲ ေရေႏြးေဖ်ာထည့္ စားေကာင္း၏။ ဒီဘက္ရွမ္းေတြက ရွမ္းေခါက္ဆြဲထဲကို အရြက္ေတြစံုစိေနေအာင္ထည့္စားတတ္ၾကတယ္....။ ေရႊပဲရြက္ ပဲပင္ေပါက္ လက္ပံပြင့္ေျခာက္ ေဂၚဖီပါးပါးလွီး နံနံပင္ ၾကက္သြန္မွိတ္ ရွမ္းနံနံအျပင္ ေရပူစမ္းထဲမွာ အစည္းလိုက္ေလးျပဳတ္ျပီး လာေရာင္းတဲ႔ မွ်စ္ႏုႏုေလးေတြကိုပါ အမွ်င္လိုက္ဆိတ္ထည့္ျပီးစားတတ္ၾကတယ္...။ ရွမ္းေခါက္ဆြဲပန္းကန္ၾကည့္လိုက္ရင္ အစိမ္းေရာင္ေတြေ၀ဆာလို႔ စားခ်င္စရာ...။ ရွမ္းမုန္႔အခ်ိဳပြဲေတြထဲမွာ ေကာက္ညင္းကင္လည္းစားေကာင္းတယ္ ငွက္ေပ်ာဖက္ကို ကန္ေတာ့ပံုလုပ္ ေကာက္ညင္းကို သၾကားအုန္းႏို႔နဲ႔ဆားနဲနဲထည့္ျပီး ကန္တေတာ့ထဲထည့္ ၀ါးတုတ္တံေလးနဲ႔ထိုးျပီး မီးနဲနဲနဲ႔ကင္ရတာ ဖက္နံ႔ေလးေမႊးျပီး စားလို႔သိပ္ေကာင္းတယ္ ဒီမွာေတာ့ ဘိတ္အစားစာေတြမွာ ခပ္ဆင္ဆင္ေကာက္ညင္းကင္မ်ိဳးေတြ႔ဖူးတယ္....။ ေနာက္ ေရာင္စံုဆန္ေက်ာက္ေက်ာေတြ အနီအစိမ္းအျဖဴသံုးထပ္ပါတယ္...။ အညိဳေရာင္ဆန္ေက်ာက္ေက်ာမုန္႔ (မုန္႔ကၽြဲသဲလိုမ်ိဳး)၊ ငွက္ေပ်ာသီးေကာက္ညင္း၊ ေရႊထမင္း (ေရႊထမင္းက်ေတာ့ ေကာက္ညင္းေပါင္းလိုပဲ ၾကံသကာေၾကာင့္အညိဳေရာင္ေလး ျဖစ္သြားတာပဲကြာတယ္ အုန္းသီးဖတ္ေလးျဖဴးစားရတယ္) ရန္ကုန္မွာလို႔ အတံုးေလးေတြမဟုတ္ဘူး...။

အခ်ဥ္ေရာင္းတဲ႔အတန္းမွာဆိုရင္ နာမည္အၾကီးဆံုးက အမဲေက်ာကိုအခ်ဥ္တည္ထားတာပဲ အေက်ာေတြက ၾကည္ၾကည္ေလးေတြနဲ႔ ႏွစ္လက္မအရွည္ေလးေတြတံုးထားတယ္ ငရုတ္သီးၾကမ္းနဲ႔အခ်ဥ္တည္ထားတာ စားေကာင္းတယ္...။ ေနာက္ ကတက္ခ်ဥ္ရြက္ဆို ႏုဖတ္ေနတာမ်ား အိမ္ေရာက္ရင္ ေရနဲနဲေဆး ရိတ္ရိတ္လွီးျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴဓါးျပားရိုက္ထည့္ ၾကက္သြန္နီးပါးပါးလွီးထည့္ ပီနံငရုတ္သီးေျခာက္ကိုမီးကင္ျပီး ခ်ိဳးထည့္ ဆားအခ်ိဳမႈန္႔ေလးထည့္နယ္ျပီး နံနံပင္ေလးျဖဴးလိုက္ ေအာင္မေလးဗ်ာ...ေဆြမ်ိဳးေမ့ပဲ...။ ေရးရင္ သေရက်တယ္ တကယ္ပါ...။ ေကာက္ညွင္းဆန္ကိုအခ်ဥ္ေဖါက္ထားတာ ကေစာ္ေခၚတယ္... စားဖူးၾကမွာပါ...။ ငယ္တုန္းကေတာ့ လူၾကီးေတြက မ်ားမ်ားမစားရဘူး မူးတတ္တယ္ေျပာတယ္...။ အင္းေပါ့ သူက ဆန္အရက္နီးနီးျဖစ္ေနတာကိုးး...။ အဲဒါေလးကို သၾကားေလးထည့္ျပီးေသာက္တာ အရသာကခ်ဥ္စုတ္စုတ္နဲ႔ ...။ ဆီတုိဖူးအတံုးေလးေတြက ငရုတ္သီးေရာင္ေလးေတြတင္ထားေတာ့ ရဲရဲေလးေတြ ၀ါးေတာင္းေလးေဒါင့္ထဲ ဖက္ခံျပီးစီထည့္ထားတာ... ဆီတိုဖူးသည္ဆို နႏြင္းမႈန္႔နဲ႔ အေရာင္တင္ငရုတ္သီးမႈန္႔တြဲေရာင္းေလ့ရွိတယ္....။

စစ္တပ္ထဲကအေဒၚၾကီးေတြလာေရာင္းေလ့ရွိတဲ႔ ပဲကပ္ေၾကာ္.. မုန္႔လံုးၾကီးေၾကာ္ ဘိန္းမုန္႔.... မုန္႔လက္ေကာက္...။ မုန္႔လံုးၾကီးဆို အထဲမွာဌာပနာထားတဲ႔ အုန္းသီးကခ်ိဳေမႊးေနေရာပဲ.. ေကာက္ညင္းဆန္ကေကာင္းေတာ့ ဗယ္ရီးဂြတ္ေပါ့ဗ်ာ....။ အဲဒီကဘိန္းမုန္႔ကို ခုထိရန္ကုန္မွာ မေတြ႔ေသးဘူး ...။ ဒီမွာက ဘိန္းမုန္႔ဆို အခ်ပ္ေသးေသးေလးေတြ ..။ ငယ္တုန္းက စားဖူးတာ သူတို႔က ဘန္းလိုက္လုပ္ျပီး ကပ္ေၾကးနဲ႔ျဖတ္ျဖတ္ေရာင္းတာ....။ ဘိုစာထဲကဆို ဟန္းနီးကိတ္နဲ႔ခပ္ဆင္ဆင္ရယ္....။ ဒါေၾကာင့္တခါတေလ ငယ္တုန္းကဘိန္းမုန္႔အလြမ္းေျပေလး ပ်ားရည္ကိတ္ေလးကို၀ယ္၀ယ္စားျဖစ္တယ္.....။ မုန္႔ေလေပြကိုလည္းလြမ္းတယ္ ... ပူပူေႏြးေႏြးဆံုထဲကထြက္လာတဲ႔ ေခါပုတ္ကိုလဲလြမ္းတယ္....။

ဒီေစ်းထဲမွာ က်မအၾကိဳက္ဆံုးက တုိဖူးဦးေႏွာက္အခ်ိဳပြဲေလးပဲ...။ ပဲပိစပ္ကုိ ၾကိတ္ျပီးလုပ္ထားတာ စားခါနီးဇြန္းေလးနဲ႔ခတ္ျပီး ၾကံသကာကိုဂ်င္းနဲ႔ၾကိဳထားတာကိုဆမ္း အုန္းႏို႔ဆမး္ အိုးး ဂြတ္မွဂြတ္ပဲ....။ အုပ္က်င္းရြာထဲက အေဒၚတစ္ေယာက္ေရာင္းတဲ႔ ပဲတုိဖူးသုပ္ကိုလည္းသိပ္ၾကိဳက္တာပဲ....။ မုန္႔ဟင္းခါးဆို ေဒၚေအးျမင့္ဆိုင္က မုန္႔ဟင္းခါးၾကိဳက္တယ္...။ ငါးရွားေပမယ့္ တခါတေလ ငါးမပါပဲ စပါးလင္ေမႊးေမႊး ငွက္ေပ်ာအူႏုႏု ပဲရည္ေလးနဲ႔လဲသိပ္ေကာင္းတယ္.....။

ျဖစ္ႏိုင္ရင္ ခုေရးထားတဲ႔ အစားအစာေတြကို ပံုေလးေတြနဲ႔တင္ခ်င္ပါတယ္....။ တကယ္တမ္းကိုယ္စားခဲ႔ဖူးတဲ႔ အဲဒီအစားစာေတြဟာ ခုေနျပန္သြားရင္ေတာင္မွ ေစ်းထဲမွာ အဲလိုေတြသဘာ၀က်က်ေလး စံုလင္ေအာင္ေတြ႔ႏုိင္ဖို႔ မျဖစ္ႏိုင္ေတာ့ပါဘူး.....။ လူေတြဟာ တေန႔တျခား သဘာ၀အစားေသာက္ေတြနဲ႔ ေ၀းေ၀းသြားတယ္ အလြယ္တကူ ရယ္ဒီမိတ္ကို အားေပးလာၾကတယ္....။ ရယ္ဒီမိတ္ဆိုတာ တာရွည္ခံေဆးေတြ ဓါတုေဆး၀ါးေတြထည့္သံုးထားေတာ့ က်န္းမာေရးအတြက္တယ္ျပီး မေကာင္းလွပါဘူး....။ ျဖစ္ႏိုင္ရင္ စားစရာမုန္႔ပဲသေရစားေတြကိုေတာင္ သဘာ၀ငွက္ေပ်ာဖက္ေလးနဲ႔ပဲ ထည့္ေရာင္းေစခ်င္ပါတယ္...။ ပလတ္စတစ္အိတ္ေတြ ၾကြပ္ၾကြပ္အိတ္ေတြအစား ဖက္ေတြ စကၠဴေတြကို ျပန္သံုးေစခ်င္ပါတယ္...။

ဒီပို႔စ္ကိုစေရးေတာ့ က်မငယ္ငယ္တုန္းက အဖြားတစ္ေယာက္လုိခ်စ္ခင္ရတဲ႔ အဖြားလံုရဲ႔ မီးဖုိေခ်ာင္အေၾကာင္းကိုေရးမလို႔ပါပဲ ေရးရင္းနဲ႔ ေစ်းထဲကအစားအစာေတြက ကိုယ့္ကိုဆြဲေဆာင္လိုက္တယ္....။
အဖြားလံုအေၾကာင္းကို ေနာက္တစ္ပို႔စ္က်မွေရးမယ္ကြယ္...။


မိုးေငြ႔

19 comments:

ျမေသြးနီ said...

ဒီလို အေတြ႔အႀကံဳေလးေတြကို အရမ္းစိတ္၀င္စားတယ္။ ကိုယ္မသိဘူးတာေတြ သိရေတာ့ ဗဟုသုတရတယ္။ ဒါမ်ဳိးေလးေတြ ဆက္ေရးေပးပါ။ အဖြားလံုအေၾကာင္း ေစာင့္ေနပါ့မယ္ေနာ္..။

ျမေသြးနီ said...

ဒီလို အေတြ႔အႀကံဳေလးေတြကို အရမ္းစိတ္၀င္စားတယ္။ ကိုယ္မသိဘူးတာေတြ သိရေတာ့ ဗဟုသုတရတယ္။ ဒါမ်ဳိးေလးေတြ ဆက္ေရးေပးပါ။ အဖြားလံုအေၾကာင္း ေစာင့္ေနပါ့မယ္ေနာ္..။

blackroze said...

မႀကီးမိုးေငြ႕
အခုလိုေလးေရးထားတာဖတ္ရတာ
မႀကီးမိုးေငြ႕ေရးထားတဲ့ေစ်းတန္းေလးထဲ
ကိုယ္တိုင္ေရာက္သြားသလိုပါဘဲ...
စားစရာေတြလည္းမ်က္စိထဲျမင္ေယာင္လာတယ္
အမ..အဖြားလံုအေၾကာင္းေရးပါအမ
ေစာင့္ေနပါ့မယ္..

jasmine(ေတာင္ၾကီး) said...

ေစ်းတန္းထဲကုိ၀င္မိလုိက္တယ္ ဒါေပမယ္႔ဘာမွ မစားခဲ႔ရဘူး
စားခ်င္လုိက္တာ ဖတ္ျပီးဗုိက္ဆာလာတယ္

Evy said...

စာဖတ္ရတာနဲ႔ကို ခ်က္ခ်င္းစားၾကည္႔ခ်င္စိတ္ေပါက္လာတယ္။

Han Kyi said...

ကြယ္ ဒီရက္ပတ္ကေတာ့ ဦးဟန္ၾကည္ ကံဆိုးေသာ ရက္ပတ္ပဲထင္ပါ့...ဘေလာ့တကာ ပတ္သြားလိုက္တိုင္း အစားအေသာက္အေၾကာင္းေတြခ်ည္းပဲ ေတြ႕ေနရေတာ့တာပဲ...အိမ္ရွင္မကို လြမ္းေအာင္မ်ား ဖန္ေနၾကေရာ့သလား မသိေတာ့ပါဘူး...

အညာေစ်းတန္းေလးကိုေတာင္ ျပန္လြမ္းမိပါေပါ့လား မိုးေငြ႕ေရ...

Angelhlaing(May everybody be happy and healthy! said...

မမပို႕စ္ေလး ဖတ္ၿပိး ဗိုက္ဆာ သြားတယ္ :):)

ညိမ္းႏိုင္ said...

ဟင့္....ဗိုက္ဆာသြားၿပီ....ဝက္လက္ေအးစားခ်င္တာေနာ္...

ေမာင္ဘႀကိဳင္(ခ်ဥ္ေပါင္ၿခံ) said...

း) အတိတ္ဆီျပန္ေတြးမိသြားၿပီ

mstint said...

မိုးေငြ႔ေရ ဒီကေန႔ဖတ္ရတဲ့ မိုးေငြ႔ရဲ႕ အစားအစာေတြ
အားလံုးလိုလိုအဆန္းခ်ည္းပဲမို႔ ဗဟုသုတေတြရသြားၿပီ။
ေနာင္အဆင္ေျပတဲ့အခါပံုေလးေတြပါတင္ေနာ္
စိတ္ဝင္စားစရာေကာင္းလို႔ပါ။
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္

ဘုိျဖဴ said...

ရွမ္းေခါက္ဆဲြကုိ ေရႊပဲရြက္နဲ႔ပဲစားဖူးတာ
တျခားအရြက္နဲ႔မစားဖူးေသးဘူး
အမုိးေငြ႔ေရ
ဆက္ေရးပါ
လာျပီးသြားေရက်ပါ႔မယ္
ခင္မင္တဲ႔
ဘုိျဖဴ

မီးမီးငယ္ said...

ကဲ...။
တာေလေစ်းထဲခဏေရာက္သြားၿပီ။
မတ္လေလာက္မွာအလည္ျပန္အုံးမယ္။
အခြင့္သာရင္အဲဒီကမုန္ ့မ်ဳိးစုံေရာင္းတာေတြ။
ဓါတ္ပုံရုိက္လာအုံးမယ္။
က်မလည္းခဏခဏလႊမ္းမိတယ္..မိုးေငြ ့မီးေလးရယ္။

ဆူးသစ္ said...

ၾကသံကာလို႔ေတာ့မဟုတ္ဘူးထင္တယ္မိုးေငြ႕ေရ။ ၾကံသကာျဖစ္ပါလိမ့္မယ္။ ၾကံကေနရတာကိုး။ မုန္႕လံုးႀကီးထဲကို ႒ာပနာတယ္ဆိုတဲ့အသံုးကေတာ့ နည္းနည္းထူးဆန္းေနတယ္။ ကၽြန္ေတာ္ကေတာ့ ဘုရားမွာ ႒ာပနာတယ္ပဲၾကားဖူးတာကိုး။ ေစ်းထဲကအေတြ႕အႀကံဳကိုေရးထားတာ ေတာ္ေတာ္ေကာင္းတယ္။ အႏုစိတ္တယ္။ ေက်ာ္စံေကးဆိုတဲ့အသံုးကိုေတြ႕လို႔ ဒါဟာ တမင္ဖန္တီးလို႔မရတဲ့အေတြ႕အႀကံဳဆိုတာပိုေသခ်ာသြားတယ္။ ေက်ာ္စံေကးဆိုတာ နယ္မွာထဲထဲ၀င္၀င္ေနဖူးတဲ့လူေတြမွသိတာကိုး။ ကၽြန္ေတာ့္မိဘေတြနယ္မွာလည္း အဲဒီေက်ာ္စံေကးကို အဲဒီလိုပဲသံုးၾကတယ္။ တခ်ဳိ႕မသိၾကဘူး။ ဒါနဲ႕မိုးေငြ႕တို႕က ဘယ္နယ္အေၾကာင္းကိုေရးတာပါလဲ။ အဲဒါေလးေျပာျပႏိုင္ရင္မ်က္စိထဲကေန ဪ-ဒီေဒသက ဒီလိုပါလားလို႔ ျမင္ေယာင္ႏိုင္မလားလို႔ပါ။

မိုးေငြ႔...... said...

စာလံုးေပါင္းအမွားေလးေထာက္ေပးတာေက်းဇူးပါ...။ ဆူးသစ္က မိုးေငြ႔ရဲ႔ တခါတုန္းကတို႔ရြာမွာ ရဲ႔ ေလဘယ္ေအာက္က ပို႔စ္ေတြအစံုမဖတ္ထားလို႔ထင္ပါတယ္...အဲဒါ ရွမ္းျပည္အေရွ႔ပိုင္း တာခ်ီလိတ္ျမိဳ႔နားက တာေလျဖစ္ပါတယ္...။

မိုးေငြ႔...... said...

ေအာ္ တစ္ခုေျပာဖုိ႔ေမ့သြားတယ္ ဆူးသစ္က စာတစ္ပုဒ္ကိုဖတ္တာ နဲနဲ negative sense ေလးပါေနသလားလို႔ပါ ... ရန္စတာမဟုတ္ဘူးေနာ္....ေ၀ဖန္ၾကည့္တာ :P

ဆူးသစ္ said...

စာေတြအစံုမဖတ္ထားလို႔ဆိုတာေတာ့ဟုတ္ပါတယ္။ ကၽြန္ေတာ္မသိခဲ့တာပါ။ Negative Sense နဲ႕ဖတ္တာေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး။ ကိုယ္ေရးတဲ့စာနဲ႕ေတာ့ ကိုယ့္ဘာသာ ဘယ္လာအမုန္းခံပါ့မလဲဗ်ာ။ ေ၀ဖန္တာကို မႀကိဳက္ဘူးဆိုရင္ေတာ့ တစ္မ်ဳိးေပါ့။ ကၽြန္ေတာ္က စာလံုးေပါင္းသတ္ပံုေတြျပင္ေပးရတဲ့အလုပ္မ်ဳိး၊ (စာျပင္ဆရာစစ္စစ္လည္းမဟုတ္ခဲ့ပါဘူး။) လုပ္ခဲ့ဖူးလို႔ပါ။ ကၽြန္ေတာ့္ရဲ႕ဘယ္စကားလံုးကမ်ား အဲဒီလိုအျမင္ေပါက္ေစပါလိမ့္။ တကယ္လို႔ အယူအဆလြဲသြားေစတယ္ဆိုရင္ေတာ့ ေဆာရီးပါ။ ကၽြန္ေတာ့္ရဲ႕လြဲမွားသြားတဲ့ေစတနာလို႔ပဲ နားလည္ေပးပါ။ ကၽြန္ေတာ္တို႕က အင္တာနက္မွာေရးေနတယ္ဆိုေပမယ့္ ကၽြန္ေတာ္တို႕ရဲ႕ျမန္မာစာကို ကၽြန္ေတာ္တို႕ပဲ ထိန္းမွရမွာေလ။ ဘာျဖစ္လို႔လဲဆိုေတာ့ စာအုပ္လိုမထုတ္ေပမယ့္ ကမၻာအႏွံ႕က ဖတ္ေနတာဆိုေတာ့ ပိုေတာင္သတိထားမိႏိုင္ပါတယ္။ တစ္ေယာက္ေရးတာကေန ေနာက္တစ္ေယာက္ကပါ အဲဒီစာလံုးေတြကို အမွန္ေတြထင္ေနရင္ ၾကာရင္ပိုဆိုးသြားမယ္လို႔ ကၽြန္ေတာ္ယူဆလို႔ပါ။ မႀကိဳက္ရင္ေတာ့ ေနာက္မေျပာေတာ့ပါဘူး။

SHWE ZIN U said...

ညီမ ရဲ႕ ငယ္တုံးက အစားအစာ ေတြကို စားခ်င္လိုက္တာ
စားခ်င္ေအာင္ ေရးလည္းေရးတတ္ပါေပတယ္

ခ်စ္အမႀကီး
ေရႊစင္ဦး

မဒမ္ကိုး said...

တို႕ဖူး ဦးေႏွာက္ဆိုတာ ကရဖြန္းကိုေျပာတာမလား
ျပန္ေတာင္သတိရသြားတယ္မမိုးေရ း)

ေႏြေတးရွင္ (မင္းဧရာ) said...

အဲဒိီေနရာေလးကိုသာ
အေရာက္သြားခ်င္စမ္းေတာ့တယ္ ။

ရွမ္းျပည္ရွမ္းေတာင္ဆိုတာကုိ ငယ္ငယ္က ေရာက္ဖူးေပမင့္
ဒီေလာက္အထိ ဗဟုသုတ မရခဲ့ဘူးရယ္
အခုတစ္ေခါက္ျပန္သြားခ်င္လာမိတယ္ ဗ်ာ ။