Tuesday, 14 March 2023

မရမ်းသီး ငပိကြော်.....

 


မရမ်းသီးတွေက ပေါ်ခါစဆို ဈေးကမိုးပေါ်ပျံ တစ်ဆယ်သားကို သုံးထောင်ငါးရာဘာညာထိရှိတယ် ခုကျပြန်တော့ တစ်ဆယ်သားငါးရာဈေး ...။ တကယ်က ဘယ်လောက်မှမကွာဘူး စပေါ်တာနဲ့ခုက သုံးပတ် တစ်လပေါ့..။ အဲနေ့ ရုံးကထမင်းစားပြန် ဈေးထဲကဖြတ်ပြန်တော့ မုန့်ညှင်းဖူးဝယ်ရင်းနဲ့ မရမ်းသီးလေးချက်စားဦးမှစိတ်ကူးရပြီး တစ်ထောင်ဖိုးဝယ်လိုက်တယ်...။ မရမ်းသီးဝယ်ရင် အလုံးကြီးတာမရွေးနဲ့ ရင့်ပြီး ထက်ခြမ်းခွဲလိုက်လို့ အစေ့ထုတ်ရင် အထဲက အလွှာလေးက အသားမှာကပ်နေရော ...။ ထောင်းစားဖို့ဆို အသေးလေးတွေရွေး ငပိကြော် ကြော်ဖို့ဆို အလတ်စားလေးရွေးယူ...အလုံးကြီးတွေကတော့ မရမ်းသီးဆားစိမ်လုပ်လို့အဆင်ပြေပါတယ်.... ။ မရမ်းသီးစိမ်းနဲ့မဟုတ်ဘဲ မရမ်းသီးဆားစိမ်ကိုလည်း ငပိကြော်ကြော်စားလို့ကောင်းတယ်....။ 

မရမ်းသီးလေးတွေကို အစေ့ထုတ် ပါးပါးလှီးပြီး ဆားနဲနဲနဲ့ နှစ်ထပ်လောက်ရေဆေးပြီး ရေခြောက်အောင်ညှစ်ထား...။ အချဉ်နဲ့အဖန် လျော့အောင်လို့ရေဆေးရတာပါ...။ ကြက်သွန်နီလေးလုံးပါးပါးလှီးထား ကြက်သွန်ဖြူ ခြောက်မွှာညက်ညက်ထောင်းထား ငရုတ်သီးကြမ်းမှုန့် တစ်ဇွန်း (အစပ်ကြိုက်ရင်တော့ပိုထည့်လို့ရပါတယ်) ဆနွင်းမှုန့်နဲနဲ , ငံပြာရည်, မျှင်ငါးပိ, ပုစွန်ခြောက်မှုန့် တို့လိုအပ်ပါတယ်...။

ဆီဟင်းခတ်ဇွန်းကြီးတစ်ဇွန်း ဒယ်ထဲထည့် ပူလာရင် ဆနွင်းလေးခတ် ကြက်သွန်နီပါးပါးလှီးထားတာ အရင်ထည့်ကြော်ပါ...။ ရွှေအိုရောင်မသန်းခင် ကြက်သွန်ဖြူထည့်ကြော်ပါ ကြက်သွန်ဖြူရရင် ငရုတ်သီးကြမ်းမှုန့်ထည့် မွှေးလာတာနဲ့ ပုစွန်ခြောက်မှုန့်ထည့်(ငရုတ်ကြမ်းမှုန့်က အရောင်ပါပြီးသားမို့ အရောင်တင်မှုန့်မသုံးတော့တာပါ) ငံပြာရည် ငါးပိဖျော်ထားတာထည့် သကြားလဲနဲနဲထည့်ပါ....။ ပြီးတာနဲ့ မရမ်းသီးထည့်ကြော်ပါ...။ ခြောက်ပြီး ဆီပြန်လာတဲ့အထိ မီးဖြေးဖြေးနဲ့ကြော်ပေးပါ...။ အအေးခံပြီးရင် ကြက်သွန်ဖြူကြော်လေးဖြူးပေးလည်းရပါတယ်....။ ပဲဟင်းလေးတစ်ခွက်နဲ့ ထမင်းပူပူလေးနဲ့ဖြစ်ဖြစ် မနက်စာထမင်းကြော်နဲ့ဖြစ်ဖြစ် မိမိနှစ်သက်သလိုစားသုံးလို့ရပါတယ်...။





__________________
Revolution will prevail
မိုးငွေ့

No comments: