Sunday, 11 April 2021

ရှမ်းသခွားသီးသုပ်.....






ရှမ်းနဲ့မြန်မာ သခွားသီးသုပ်တာ ဘာကွာလဲဆိုတော့ ဆီချက်နဲ့ငံပြာရည်ထည့်မထည့်ပဲကွာမှာပါ.....။ ရှမ်းသုပ်ကရိုးရှင်းတယ်  ခုလိုရာသီဥတုပူတဲ့အချိန်နဲ့ အကြောင်းကြောင်းကြောင့် ထမင်းစားမကောင်းတဲ့သူများအတွက် ခံတွင်းမိန်စေမယ့် သတ်သတ်လွတ်လည်းဖြစ်တဲ့ အရံဟင်းလေးတစ်ခွက်ပါပဲ...။ သခွားသီးသုပ်ကို စားခါနီးမှ သုပ်တာအကောင်းဆုံးပါ မဟုတ်ရင်   အရည်တွေထွက်လာလိမ့်မယ်...။ နွေရာသီမှာ ဝမ်းအေးစားမြိန်စေမယ့် ရှမ်းသခွားသီးသုပ်ကို ဘယ်လိုပြင်ဆင်ရမလဲ ကြည့်ရအောင်...။


ပါဝင်ပစ္စည်းများ

သခွားသီးအနေတော် ၃လုံး
ကြက်သွန်ဖြူ ၄မွှာ
မြေပဲဆံလှော်ထောင်း ထမင်းစားဇွန်းတစ်ဇွန်း
ငရုတ်သီးစိမ်း မိမိကြိုက်သလောက်
သံပရာသီး တစ်စိပ် (ရှမ်းရှာလကာရည်တစ်ဇွန်း)
ဆား အချိုမှုန့် (လိုသလို)


သခွားသီးကိုရေစင်စင်ဆေးပြီး အခွံခွာပါ အမျှင်လိုက်ခြစ်ထားပါ မဟုတ်ရင်လဲ ပါးပါးရှည်ရှည်လေးတွေလှီးထားပါ အလည်အူတိုင်နုရင် မပစ်ပါနဲ့ ပါးပါးလှီးယူထားပါ...။ ကြက်သွန်ဖြူဓါးပြားရိုက်ထည့်ပါ ကျန်ပါဝင်ပစ္စည်းများထည့်နယ်ပြီးရင် နံနံပင်ကြိုက်ရင် နဲနဲထည့်ပါ...။ မြေပဲဆံထောင်းရဲ့ဆိမ့်တဲအရသာနဲ့ အရည်ရွှန်းတဲ့သခွားသီးချဉ်ချဉ်လေး ရပါပြီ....။







No comments: