Tuesday, 14 November 2017

ၾကက္သားကင္.....



Oven ၀ယ္ထားတာ မုန္႔ဖုတ္ဖုိ႔အျပင္ အသားကင္ေတြလည္းလုပ္စားမယ္လို႔ ရည္ရြယ္ထားေပမယ့္ တစ္ခါမွ မကင္စားဖူးေသးဘူး...။ ၀က္နံရိုးကင္ေတာ့ ႏွစ္ခါ သံုးခါ လုပ္စားဖူးတယ္ BBQ sauce တစ္ဗူး ၀ယ္ထားေတာ့ အဲဒီေဆာ့စ္နဲ႔ပဲႏွပ္ျပီး ကင္တာ ေတာ္ေတာ္ေကာင္းတယ္...။ အခုၾကက္ကင္ကေတာ့ Thai Hot Kitchen က လုပ္နည္းေလးၾကည့္ျပီး ကင္ထားတာ အသားေလးႏူးအိျပီးေမႊးေနတာပဲ နည္းေလးလည္း လြယ္တယ္...။ အသားကင္စားရင္ လိေမၼာ္ေဖ်ာ္ရည္လိုမ်ိဳး Vitamin C ပါတဲ႔ သစ္သီးေဖာ်္ရည္ေတြနဲ႔ စားသံုးျခင္းအားျဖင့္ အသားကင္မွာကပ္ပါေနတဲ႔ တူးျပီးကင္ဆာျဖစ္ေစတဲ႔ အသားေတြကို ဓါတ္ျပယ္ေစတယ္လို႔ ဖတ္ဖူးပါတယ္..။ ဒါေၾကာင့္ အသားကင္ေတြကို သစ္သီးေဖာ်္ရည္ သု႔ိမဟုတ္ စပ်စ္၀ိုင္နီနဲ႔ သံုးေဆာင္ဖို႔ အၾကံေပးခ်င္ပါတယ္ရွင့္..။





ၾကက္ႏုႏုအေကာင္လုိက္ 1 Kg
စပါးလင္    5 ပင္
ငရုတ္ေကာင္းမဲ 1/2 tsp
ငရုတ္ေကာင္းျဖဴ  1/2 tsp
ၾကက္သြန္ျဖဴ    6 တက္
နံနံျမစ္   3 ခု
သၾကား 1 tsp
ဆား  1/2 tsp
ငါးငံျပာရည္ 3 Tbs
ပဲငံျပာရည္အေႏွာက္  1 tsp
ေရ   1/4 ခြက္


ပထမဦးဆံုး ၾကက္အေကာင္လုိက္ကို မီးဖိုေခ်ာင္သံုး ကပ္ေၾကးနဲ႔ ေၾကာရိုးကိုညွပ္ထုတ္ထားျပီးရင္ ၾကက္ကို ပံုမွာေတြ႔တ႔ဲအတိုင္း အျပားလိုက္ရေအာင္ခ်ိဳးထားပါ...။ ငရုတ္ေကာင္းႏွစ္မ်ိဳးနဲ႔ၾကက္သြန္ျဖဴကို ညွက္ေအာင္ေထာင္းျပီး နံနံျမစ္ပါထည့္ေထာင္းပါ...။ အားလံုးညက္သြားရင္ သၾကား ဆား ငါးငံျပာရည္ ပဲငံျပာရည္ နဲ႔ ေရတို႔ကို ငရုတ္ဆံုထဲထည့္ေရာသမလုိက္ပါ...။ ရလာတဲ႔ ေဆာ့စ္အရည္ကို ၾကက္အေကာင္လိုက္ေပၚေလာင္းျပီး ႏွပ္ထားပါ...  အျမန္ကင္စားခ်င္ရင္ေတာ့ တစ္နာရီ ပိုျပီးအရသာ၀င္ခ်င္ရင္ေတာ့ တစ္ညသိပ္ႏွပ္ထားေပးပါ...။ ေဆာ့စ္ေတြကို အသားထဲပိုဆိမ္႔၀င္ေစဖို႔ ရင္ပံုသားနားက အေရျပားထဲကို ေလာင္းထည့္ျပီးႏွပ္ပါ...။  ကင္ခါနီးက်မွ ဗန္းေပၚကို အျပားရိုက္ထားတဲ႔ စပါးလင္ အပိုင္းေလးေတြနဲ႔ ပဒဲေကာ္အျပားေတြ ေရွာက္ဘီလူးရြက္ေတြ ခင္းျပီး ေရနဲနဲေလာင္းလိုက္ပါ ျပီးမွအဲဒီေပၚကို ႏွပ္ထားတဲ႔ ၾကက္အေကာင္လိုက္ကို တင္လိုက္ပါ..။ 180ဒီကရီအပူခ်ိန္မွာ တစ္နာရီေလာက္ကင္ေပးပါ...။ ကင္ေနရင္း ေရခမ္းသြားရင္ ေရထည့္ထည့္ေပးပါ...။ ၾကက္သားက်က္သြားရင္ေတာ့ ေအာက္ခံအရည္ကို ေစာေစာက ျဖတ္ထားတဲ႔ ေၾကာ္ရိုးျပဳတ္ထားတဲ႔ အရည္နဲ႔  အုန္းႏို႔ ပဲငံျပာရည္ သံပုရာရည္တို႔နဲ႔ ျပန္က်ိဳျပီး အသားကင္အတြက္ ေဆာ့စ္တစ္ခြက္ ခ်က္လိုက္ပါ...။ ကၽြန္မကေတာ့ ၾကက္ကင္ေဘးနားကို ငရုတ္ပြအ၀ါနီနဲ႔ ခ်ယ္ရီခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြ မုန္လာဥနီေတြ ပန္းပြင့္စိမ္းေတြပါ ထည့္ကင္တယ္...။ ရလဒ္ကေတာ့ ၾကက္ကင္အသားေလးက ႏူးအိျပီးေမႊးေနေရာ...။ ဒါကို ယိုးဒယားသေဘာၤသီးေထာင္း၊ ေကာက္ညွင္းေပါင္းတို႔နဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးရတာ နဲ႔လည္းလိုက္ဖက္ပါတယ္....။







Enjoy Baking !!!!! 
မိုးေငြ႔

No comments: