Monday, 6 February 2017

Coffee Barista Traning Class (3)




ဘယ္လိုလဲ ကၽြန္မလက္ရည္တက္လာျပီမဟုတ္လား သစ္ခက္ပံုေလးေတာ္ေတာ္လွေနျပီ.......:) ။ ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္ခ်ီးက်ဴးေနရတာ အားေပးေနရတာပါ ..။ တကယ္တမ္း ကၽြန္မ မုန္႔သင္တန္းမွာပိုေပ်ာ္တယ္...။ ေကာ္ဖီကိုႏွစ္သက္ေပမယ့္ ေကာ္ဖီေဖ်ာ္ရတာ ဖိအားသိပ္မ်ားတယ္...။ စိတ္ကို လြတ္လြတ္လပ္လပ္ ၾကည္ၾကည္လင္လင္မထားတတ္ေသးဘူး..။ Espresso ေကာင္းတစ္ခြက္ရဖို႔ နည္းပညာပိုင္းအျပင္ စိတ္နဲ႔လံုး၀ သက္ဆိုင္ေနေသးတာ....။ Latte ပန္းခ်ီ Latte Art လို႔ေခၚတဲ႔ espresso ေပၚမွာ ႏို႔အျမႈပ္ေတြနဲ႔ ပံုေဖာ္ရတဲ႔ ပညာက သာခက္ေသးတယ္...။ ႏို႔အေအးကို အျမႈပ္ရိုက္ျပီး အေပၚမွာ ကိုကာေပါင္ဒါျဖဴးျပီး က်င့္ရတာ...။ ဆရာက သစ္ခက္ပံု Rosetta ကိုအရင္က်င့္ပါတဲ႔...။ ျပီးမွ က်ဴးလစ္ပံုက်င့္ရင္းနဲ႔ အသည္းပံုပါတစ္ခါတည္းတတ္သြားလိမ္႔မယ္တဲ႔...။ ခုထိေတာ့ သစ္ခက္ပံုေလးကို က်င့္တုန္းေပါ့...။ ေျပာရဦးမယ္ ကၽြန္မ အိမ္မွာ ႏို႔foam ရိုက္ဖို႔ ဘက္ထရီနဲ႔သံုးတဲ႔ hand creamer အေသးေလးတစ္ခု ၀ယ္ထားတယ္ ...။ အံမယ္..... သူက စက္ထက္ေတာင္သာေသး အျမႈပ္မ်ား ေခ်ာမြတ္ေတာက္ေျပာင္ေနေအာင္ရိုက္ေပးႏိုင္တာ...။


ပံုထြက္ေကာင္းတုန္း ေကာက္ရိုက္ထားရတာအေမာေပါ့...





 ခဏနားတုန္း ေကာ္ဖီဆိုင္က ဆားမိုးငင္းမ္/ဆားမုန္ညွင္း(ကိုးရီးယားလိုသူေဌးကေတာ္) ကိုယ္တိုင္ decoration ျပန္ျပင္ထားတာကို ဓါတ္ပံုေတြေလွ်ာက္ရိုက္...။ ဆားဆန္းငင္းမ္(သေဌး)က ေကာ္ဖီအိုးေတြ ေရွးေဟာင္းေကာ္ဖီႏွပ္စက္ေတြ ေကာ္ဖီၾကိတ္စက္ေတြ စံုေနေအာင္ စုေဆာင္းထားတာ...။ ေနာက္ေန႔က် hand drip တို႔ ေကာ္ဖီေစ့ေလွာ္နည္းတို႔ကို သူတို႔ကိုယ္တိုင္သင္ေပးမွာ...။
















သူေဌးကေတာ္ယူလာတဲ႔ (ကြီးယားႏိုင္ငံကသယ္လာတာတဲ႔) ပန္းပြင့္လက္ဖက္ေျခာက္ ဘာပန္းလဲေမးေတာ့ သူလည္းမေျဖတတ္...။ ဂႏၶမာပန္းနဲ႔ေတာ့တူတယ္ ..အနံ႕က သံပရိုနံ႔ေလးသင္းတယ္...။ အဲဒါကို လက္ဖက္ေျခာက္ႏွပ္အိုးေလးနဲ႔ႏွပ္ျပီးတိုက္လို႔တစ္ခြက္ေသာက္လိုက္ရေသး...။ အရသာေမႊးေတးေတးနဲ႔...။



မီနူးသင္ခန္းစာထဲက Kiwi Smoothe





Fresh Fruit (စေတာ္ဗယ္ရီေဖ်ာ္ရည္)


two group espresso စက္


ကၽြန္မကို ေကာ္ဖီသင္ေပးတဲ႔ ဆရာ Kelvin





Orange Soda Aid



Hot Fruit Tea


 မိုးေငြ႔

No comments: