Friday, 23 April 2010

ပင္လယ္ငါးက်ည္းေျခာက္ဆီပူထိုး



ေငြေဆာင္ကမ္းေျခက ျပန္ေရာက္ကတည္းက ညီမပန္းခင္ေလးအတြက္ ဘာမုန္႔မွမ၀ယ္ခဲ႔ရလို႔ ပင္လယ္ငါးက်ည္းေျခာက္ေၾကာ္ လုပ္ျပီးေပးလိုက္မယ္လို႔ သူ႔ဘေလာ့ဂ္မွာသြားေအာ္ထားတယ္...။ အဲဒါေလးေၾကာ္တဲ႔ဆီကို ခရီးကမေရာက္ေသးဘူး...။ စီေဘာက္မွာ ပန္းခင္းေလးသတိလာေပးေတာ့မွ ဟုတ္ေပသားပဲ... ငါေတာ့ ပံုေျပာသလိုျဖစ္ေနျပီမျဖစ္ဘူးဆိုျပီး... သၾကၤန္ရံုးပိတ္ရက္ကေလးမွာ ရံုးျပန္ဖြင့္ရင္စားရေအာင္လို႔ အမီလုပ္ထားေပးလိုက္တယ္...။ ပန္းခင္းေလးနဲ႔ က်မတိို႔က အရင္က တစ္ရံုးထဲ အလုပ္အတူလုပ္ၾကတာ ခုမွ ညီမေလးက စက္ရံုဘက္ေျပာင္းသြားတာ....။

ေငြေဆာင္ရြာထဲ ထမင္းစားထြက္ၾကတုန္းက က်မတို႔စားတဲ႔ ပင္လယ္စာဆိုင္တစ္ခုက ၀ယ္ခဲ႔တာပါ...။ အဲဒီငါးေျခာက္က ဆိုင္တိုင္းမွာမေတြ႔ရဘူး ရွားတယ္ေျပာပါတယ္...။ အစိတ္သားတစ္ထုပ္ကို ေလးေထာင္ေပးရတယ္...။ သူက ေရခ်ိဳငါးက်ည္းေလာက္အေရာင္မမည္းဘူး...။ မီးခိုးေရာင္ေလးပဲ...။ ငါးေျခာက္တို႔ထံုးစံ နည္းနည္းေတာ့ အငံဓါတ္ရွိတာေပါ့..။

ငါးက်ည္းေျခာက္ဆီပူထိုးလုပ္ရတာလြယ္ပါတယ္...တျခားငါးေျခာက္နဲ႔ ငါးခူ ဆီပူထိုးေတြလုပ္တဲ႔ အတိုင္းပါပဲ...။
ပထမဦးစြာ ငါးေျခာက္ေတြကို ဆီနဲ႔အရင္ေၾကာ္ထားရပါမယ္...။ ျပီးရင္ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလီွးထားတာကို ေၾကာ္ျပီး ဆယ္ထားပါ...။ ဆီအသန္႔ျပန္ထည့္ျပီး ေထာင္းထားတဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေရႊေရာင္သန္းလာတဲ႔အထိေၾကာ္ျပီး ငရုတ္သီးအၾကမ္းမႈန္႔ကို ၾကိဳက္သေလာက္ထည့္ေၾကာ္ပါ.......။ ငါးေျခာက္ကငံျပီးသားမို႔ ဆား၊ ငံျပာရည္ထည့္္စရာမလိုေတာ့ပါဘူး...။ အခ်ိဳမႈန္႔ကေလးနည္းနည္းထည့္ျပီး ေစာေစာက ေဘးဖယ္ထားတဲ႔ ငါးေျခာက္နဲ႔ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္တို႔ကို ထည့္ျပီး သမေအာင္ေမႊလိုက္ရင္ ပင္လယ္ငါးက်ည္းေျခာက္ ဆီပူထိုးဟင္းေလး တစ္ခြက္ရသြားပါျပီ...။

ကဲ...ညီမေလးပန္းခင္းေလးေရ... ရံုးမွာ ရွဴးရွဴးွရဲွရွဲနဲ႔ ငါးက်ည္းေျခာက္ဆီပူထိုးေလးကို ထမင္းပူပူေလးနဲ႔စားရင္ ျမိန္သြားပါျပီ..ေန႔လည္စာအတြက္ေတာ့...ဟုတ္ျပီလား...။ အေ၀းေရာက္ေနတဲ႔ သူငယ္ခ်င္းေတြလည္း ငါးေျခာက္မရွိခဲ႔ရင္ ငါးအစိမ္းနဲ႔လည္း ေျခာက္ေျခာက္ေၾကာ္ျပီး ဆီပူထိုးဟင္းေလးခ်က္စားႏိုင္ၾကပါတယ္....။

မိုးေငြ႔

6 comments:

သက္တန္႔ခ်ိဳ said...

တေရယိုတြားဒယ္... မိုးေငြ႔ေ၇...း)

အျဖဴေရာင္နတ္သမီး said...

စားမွာပဲ...စားမွာပဲ..မေကၽြးလည္းစားမွာပဲ...

ညလင္းအိမ္ said...

စားခ်င္တယ္သူက်ေတာ႔ မေကၽြးဘူးဗ်ာ .. သိမယ္ ..

ပန္းခင္းေလး said...

ေစတနာအရင္းခံၿပီး ေပးလို ့လားမသိ
အရမ္းစားေကာင္းတာပဲ
ငံတာလည္းမရွိဘူး ...
အစ္မေတာ္ရဲ ့ဟင္းခ်က္လက္ရာကလည္း
ေကာင္းၿပီးသားဆိုေတာ ့
အေထြအထူးေျပာရန္မလို ...
မအားတဲ ့ၾကားကေန ..
တကူးတက စီစဥ္ေပးလို ့ ေက်းဇူးပါ .. :)

thadarhline said...

သားေရက်ေအာင္လုပ္ျပန္ၿပီ..။ ၾကည့္ၿပီးစားခ်င္လိုက္
တာေနာ္..။ ရခိုင္မုန္႔တီေလးလည္း ခ်က္ေကၽြးမယ္ေနာ္..။

ခင္တဲ့
သဒါၶ

SHWE ZIN U said...

ပင္လယ္ငါးက်ည္းေျခာက္ ေတာ႔ မစားဘူးေသးဘူး ရုိးရိုး ငါးက်ည္းေျခာက္ေတာ႔ စားဘူးတယ္

ေရႊစင္