ယိုးဒယား သေရစာေလးတစ္မ်ိဳးပါ....။ က်မတို႔နယ္စပ္မွာဆို ေန႔လည္ဘက္ ထမင္းစားျပီး သေရစာအျဖစ္ လုပ္စားတတ္ၾကပါတယ္...။ ျမန္မာေတြ မုန႔္ဟင္းခါးသုပ္္လုပ္စားသလိုေပါ့...။
အဲဒီငါးေၾကာ္ေလးကိုႏြင္ျပီး ဆလပ္ရြက္ေပၚမွာ မုန္႔ဖတ္တစ္လုတ္စာထည့္ ငါးေၾကာ္ထည့္ အခ်ဥ္ရည္စမ္းျပီး ထုပ္စားလိုက္ရံုပဲ...။ ရန္ကုန္မွာ ပဲျပားအစာသြတ္တို႔ ငါးဖယ္အစာသြတ္တို႔ုလုပ္စားသလိုေပါ႔..။
ပံုမွာပါတဲ႔အတိုင္း အားလံုးထည့္ျပီး ဆလပ္ရြက္ကိုထုပ္လိုက္ ျပီးရင္ပါးစပ္ေလး ခပ္က်ယ္က်ယ္ဟျပီး ထည့္လိုက္..။ အိုး အရသာကေတာ့ ဂြတ္မွ ဂြတ္ပဲဗ်ိဳ႔...။ ေအာ္ အခ်ဥ္ရည္လုပ္နည္းေလးေျပာျပဦးမယ္...။ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏုတ္ႏုတ္စင္း... ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလီွး...။ ယိုးဒယားၾကက္ဖတံဆိပ္ ငရုတ္အခ်ိဳရည္ ဆမ္းလိုက္.. ပုဇြန္ထမ္းငံျပာရည္နည္းနည္းထည့္ သံပုရာသီးညစ္ျပီး နံနံပင္ျဖဴးလိုက္ရင္ျပီးျပီ...။ အဓိကကေတာ့ ငါးေၾကာ္နဲ႔ အခ်ဥ္ရည္အရသာပါပဲ...။ စားလိုက္ေတာ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ကေလးေပါ့...။ တစ္လုတ္စားျပီးရင္ မရပ္ႏိုင္ေတာ့ဘူး ဆက္ဆက္ျပီးစားခ်င္ေနေရာ....။ မယံုရင္ လုပ္စားၾကည့္ၾကပါ...။ ရွမ္းလိုေတာ့ အဲဒီမုန္႔ကို “ေခါက္ဆင့္ပါထူး”လို႔ေခၚတယ္...။ “ေခါက္ဆင္”့ဆိုတာက မုန္႔ဖတ္ကိုေခၚတာ.. “ပါထူး”ကေတာ့ ပါလာတူးငါးကိုေျပာတာေပါ့..။
ေႏြရာသီးေနပူပူျပင္းျပင္းမွာ ထမင္းစားမေကာင္းၾကေတာ့ ခုလို သေရစာေလးပဲခံတြင္းေတြ႔ေအာင္ လုပ္စားၾကတာေပါ့....။
မိုးေငြ႔
6 comments:
အစ္မေရ ပလာတူးငါးႏွုင့္မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္ဆလပ္ လာစားသြားတယ္ ...
ပလာတူးငါးကုိ တခါမွ မစားဖူးဘူး ...
နာမည္ေတာင္ ခုမွၾကားဖူးတာ ...
အေတာ္ညံ့တဲ႔ ကၽြန္ေတာ္ပါလားဗ်ာ ...
မမိုးေရ........
တစ္ခါမွ မစားဖူးေပါင္ဗ်ာ.....။
ၾကည့္ရတာ.......ေကာင္းမယ့္ပံုပဲဗ်ေနာ့္........။
နည္းနည္းေကၽြး......
(ငတ္သြားသည္.......း))
ခင္မင္တဲ့
ဏီလင္းညိဳ
ပလာတူးငါးဆိုတာ ငါးေသတၱာလုပ္တဲ႔ ငါးပဲေလ...ေစ်းထဲမွာေပါမွေပါ ေစ်းေပါလို႔ အဲဒီငါးကို ေၾကာင္ေတြပဲ အေကၽြးမ်ားတာ...။
ခင္မင္စြာျဖင့္
မိုးေငြ႔
ဟ မမိုးရအလိုၾကီးေတာ့ မစားဖူးဘူးဟ
စားလိုက္ရရင္ေတာ့ ဂြတ္မဲ့ပံုဘဲ ဂလု :D
အမေတာ္တို ့အိမ္နားေျပာင္းလာခဲ ့ရမလားပဲ
အမေတာ္က မုန္ ့ေတြခဏ ခဏ လုပ္စားေတာ ့
ဧည့္သည္လာလုပ္လို ့ရေအာင္ ... ;)
စားခ်င္တယ္ အိမ္အလည္လာခဲ႕မယ္
:)
Post a Comment