ပဲေပါင္းကိုလုပ္ၾကည့္ခ်င္ေနတာၾကာျပီ...။ တရုတ္တန္းမွာဆို 19လမ္းထိပ္မွာ အျမဲ၀ယ္စားျဖစ္တယ္...။ ပဲေပါင္း ပဲႏို႔ရည္ပူပူေလး ...။ ပဲေပါင္းကို သစ္သားစည္ၾကီးထဲမွာအခဲလုပ္ထားတာ ဂ်ယ္လီလိုေလးေလး အဲဒါကို သၾကားနဲ႔ဂ်င္းျပဳတ္ရည္ပူပူေလးဆမ္းျပီးစားရတာ သိပ္ၾကိဳက္တယ္...။ ငယ္ငယ္တုန္းက ရွမ္းျပည္မွာ ေစ်းထဲသြားတိုင္း ၀ယ္စားျဖစ္တယ္ အဲမွာက်ေတာ့ ၾကံသကာကိုဂ်င္းနဲ႔ခပ္ပ်စ္ပ်စ္က်ိဳျပီး ဆမ္းေပးတယ္ ျပီးေတာ့ အုန္းႏို႔လည္းပါတယ္...။ အခု လုပ္ၾကည့္ျဖစ္တယ္ဆိုတာ မခိုင္ေခ်ာစုရဲ႔စာအုပ္ထဲက လုပ္နည္းေလးဖတ္ျပီး အဲအတိုင္းလုပ္ထားတာ...။ ပဲႏုိ႔ကို ခဲသြားေအာင္ လုပ္ေဆာင္ေပးတာကေတာ့ ဂ်ယ္လီမႈန္႔လို႔အလြယ္တကူေခၚၾကတဲ႔ Gelatine အမႈန္႔ကို အခ်ိဳးက်ေလး ထည့္ေပးရတာပါ....။ မုန္႔လုပ္တဲ႔ ခ်ိန္ခြက္ေတြ အခ်ိန္အစေတြက ကိုင္တိုင္လက္ေတြ႔လုပ္ၾကည့္မွသာ သူ႔အညႊန္းအတိုင္းအတိအက်လုပ္တုိင္းလည္း မုန္႔မပ်က္ဘူးရယ္ မရွိဘူးဆိုတာသိရတယ္...။
အခု မေခ်ာစုရဲ႔နည္းအတိုင္း Gelatine မႈန္႔ကို 20g ထည့္သံုးေပမယ္႔ (ပဲႏို႔ကေတာ့ 1လီတာပဲေနာ္) အခဲကလိုေနေသးတယ္...။ ဒါေတာင္ အမႈန္႔ကို ခ်ိန္တဲ႔ ဇြန္းနဲ႔အတိအက်ထည့္တာ..။ Gelatine ကို ေနာက္ထပ္ 5 g ေလာက္ထည့္ရင္ ပိုအဆင္ေျပလိမ္႔မယ္လို႔ထင္တယ္...။ အိုေခ ေနာက္တခါ ထပ္စမ္းတာေပါ့ ေနာ္...။ ပဲႏို႔က ရယ္ဒီမိတ္လည္းျဖစ္ေနေတာ့ ခဲသြားတဲ႔အခါ အသားက အရမ္းကိုေခ်ာျပီးေပ်ာ့အိေနေတာ့တာ... စားလို႔ေတာ့သိပ္ေကာင္းတယ္...။ ဒီလုပ္နည္းေလးကို အေျခခံျပီး တခါကလုပ္ဖူးတဲ႔ သီးစံုဂ်ယ္လီေလး ထပ္လုပ္ၾကည့္ဦးမယ္...မေက်ပြဲေပါ့...။
သူက ဂ်ံဳမႈန္႔ေတာ့မဟုတ္ဘူး...။ ေကာ္မႈန္႔ပါပဲ... ထုိင္းကုန္စည္ျပပြဲလာလုပ္တုန္းက ၀ယ္ထားခဲ႔တာ...။ ခုမွစမ္းလုပ္ၾကည့္ဖူးတယ္...။ ပံုမွာျပထားတဲ႔အတိုင္းလုပ္တာမျဖစ္လို႔ ကြကိုယ္ ပန္းပြင့္ပံုေလး ထုပ္လိုက္တယ္... မွတ္ကေရာ...။ ေကာ္မႈန္႔ကို ေရၾကက္သီးေႏြးေလးနဲ႔ေဖ်ာ္ျပီးနယ္ထားတယ္..။ အထဲမွာ အမွန္က ပုစြန္နဲ႔သာအစာသြပ္တာပိုေကာင္းတယ္ေလ...။ သာမီးက ၾကက္သားၾကိတ္သားပဲရွိလို႔အဲဒါနဲ႔ လုပ္လိုက္တယ္...။ အဲလိုပဲ Recipe ေတြကို အျမဲအမယ္ေျပာင္းလုပ္ခ်င္တာေလ...။ အစာအတြက္ ၾကက္သား 100ဂရမ္ ထီးမိႈႏွစ္ပြင့္ ေရေႏြးစိမ္ျပီး ေသးေသးလွီးထား ကူခ်ိဳင္လို႔ေခၚတဲ႔ ၾကက္သြန္မွိတ္တမိ်ဳးကို အစည္းတစ္၀က္ ေသးေသးလွီး ၾကက္သြန္နီေသးတစ္ဥ ေသးေသးလွွီး ဒါေတြအားလံုးကို ပဲငံျပာရည္ၾကည္ စားပြဲဇြန္းတစ္ဇြန္း ငရုတ္ေကာင္းလက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း ေျပာင္းမႈန္႔လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္း ၾကက္သားမႈန္႔လက္ဖက္ရည္ဇြန္တစ္ဇြန္းနဲ႔ ေသခ်ာႏွံ႔ေအာင္ လက္နဲ႔ နယ္ေပးပါ...။ ျပီးမွာ ႏွမ္းဆီ ႏွစ္စက္ေလာက္ထည့္ျပီးထပ္နယ္ နာရီ၀က္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ..။
ေကာ္မႈန္႕လံုးကို ပထမဆံုးကို္င္ဖူးတာ ဂ်ံဳလိုေစးကပ္မႈမရွိေတာ့ လက္မကပ္ဘူး ... ေကာက္ညွင္းမုန္႔လံုးနဲ႔တူတယ္... ဒလွိမ္႔တံုးနဲ႔လွိမ္႔ေတာ့ကြဲတယ္... လိုခ်င္တဲ႔အျပား/အပါးမရဘူး...။ ေနာက္ေတာ့ လက္နဲ႔ပဲလံုးျပီး ျပားေအာင္ဖိလိုက္တယ္ အစာသြပ္ထည့္လိုက္တယ္ အပြင့္ပံုေဖာ္လိုက္တယ္ ကဲေအးေရာ..။ ထမင္းေပါင္းအိုးကိုပဲသံုးလိုက္တယ္...။ အိုးထဲေရထည့္ျပီး အေပၚယံဇကာေအာက္ေျခကို ဆီသုပ္ျပီး ဖက္ထုပ္ပြင့္ကေလးေတြကို တန္းဆီထည့္လိုက္တယ္...။ မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ေလာက္ေပါင္းျပီး...။ ပူပူေႏြးေႏြးေဆာ့ ဂ်င္းပဲငံျပာရည္ေလးနဲ႔စားပါ...။
နယ္က အေဒၚေရာက္ေနလို႔ အေမက မအားဘူး အျပင္ထြက္ေနရတယ္...။ အိမ္မွာထမင္းတအုိးပဲ တည္ထားေပးခဲ႔တယ္...။ ဟင္းလဲမခ်က္ခ်င္ေတာ့လို႔ ၾကက္ဥထမင္းေၾကာ္ ေၾကာ္စားတယ္....။ ေၾကာ္နည္းေလးက လြယ္ပါတယ္..။ ထမင္းက တရုတ္ပန္းကန္တစ္လံုးစာခူးထား..။ ဒယ္ထဲဆီ ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္းထည့္ ဆီပူရင္ ၾကက္ဥတစ္လံုးေဖာက္ထည့္ ထမင္းထည့္ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ငရုတ္ေကာင္းနဲနဲ ၾကက္သားမႈန္႔နဲနဲ ထည့္ျပီး ဆက္တိုက္ေမႊပါေလ့...။ သံုးမိနစ္ေလာက္ေမႊျပီးရင္ ၾကက္ဥထမင္းေၾကာ္ေမႊးေမႊးေလးရပါျပီ....။ အဲဒါကို ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၾကက္သြန္ကြင္းေလးေတြနဲ႔ ထိုင္းငပိေထာင္း (ငရုတ္သီးအေျခာက္နဲ႔ေထာင္းထားတဲ႔ ေထာင္းျပီးသား အေဒၚလက္ေဆာင္ေပးထားတာ) စပ္စပ္ကေလးနဲ႔စား ေဆြမ်ိဳးေမ့ပဲ....။
ကဲပါေလ... ဒီေန႔အတြက္ သေရက်စရာေတြကေတာ့ ဒီေလာက္ပါပဲကြယ္...။
Have a nice weekend..........
မိုးေငြ႕
7 comments:
ဖက္ထုပ္ပြင့္ေလးေတြလွလိုက္တာ စားခ်င္စရာေလး မိုးေငြ႔ေရ
ရွယ္ဘဲ...။
ထိုဖူးေနာင္းႀကိဳက္တယ္။
ၾကက္သားေပါင္းလည္းႀကိဳက္တယ္။
လုပ္တတ္ဘူး..။
စားတတ္တယ္။
တကယ္ဘဲ..ရန္ကုန္ေရာက္တုံးကေမ့ေနတာ..။
သြားလည္ရင္ စားရမွာဘဲေနာ္..။
အေပါင္းေလးေတာ့ လုုပ္စားဦးမယ္ဟာ။။ အေပါင္းေလးေတြ ၾကိဳက္တယ္
ျမန္မာလာလည္လို႕ လာေတြ႕ရင္
တကယ္လုပ္ေကြ်းမွာလား
ပစ္က ပဲနို႕ေတာ့ မႀကိဳက္ဘူး
ဒါမဲ့မႀကီးမိုးေငြ႕ လုပ္ထားတာေလးေတြ႕ေတာ့
စားခ်င္တယ္..
ဖက္ထုပ္ေတာ့ႀကိဳက္တယ္..
ပဲႏို႔ကေတာ့ အသူအရမ္းၾကိဳက္တယ္။ေန႔တုိငး္ကိုေသာက္တာ..:D
အဲ့လုိေလးေတာ့လုပ္စားဖူးဘူး။
ရန္ကုန္လာလည္ရင္လုပ္ေကၽြးမွာလားဟင္
Areal Thu(Ahthu)
မမဖက္ထုပ္ေလးေတြက ခ်စ္စရာေလး။ ဆိုင္ဖြင့္ဖို႕ေတာ့ ေကာင္းေနၿပီ။ သိပ္အခ်ိန္ဆြဲမေနနဲ႕ေတာ့။ ရန္ကုန္ေရာက္တိုင္း အေနာ္လာအားေပးမယ္။
ဖက္ထုတ္ေလး လွလိုက္တာ...
ပဲႏို႔ကို တရုပ္တန္းေရာက္တိုင္း ေသာက္ျဖစ္တယ္.. ကိုယ္တိုင္လုပ္စားရင္ ပိုေကာင္းမလားဆိုေပမယ့္ ပ်င္းတယ္.. ထမင္းေၾကာ္ေလးစိတ္၀င္စားစရာရယ္:)
Post a Comment