ပဲငပိေၾကာ္စပ္စပ္ေလး
ပဲငပိေၾကာ္အတြက္လိုအပ္တာေတြက ႏွစ္ရာတန္ပဲငပိတစ္ဗူး ငရုတ္ပြႏွစ္ေတာင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုး ၾကက္သြန္နီတစ္ဥ ၾကက္သြန္ျဖဴသံုးမႊာနဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္းဆယ္ေတာင့္တို႔ပဲျဖစ္တယ္...။ ဆီထမင္းစားဇြန္းသံုးဇြန္းထည့္ျပီး ပူလာရင္ ၾကက္သြန္အရင္ဆီသတ္ နီေရာင္သန္းလာရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏြမ္းရင္ ငရုတ္ပြထည့္ ပဲငပိထည့္ ဟင္းခတ္မႈန္႔နဲ႔ ဆားနဲနဲေလးပဲထည့္ နဲနဲေျခာက္လာေအာင္ေၾကာ္ျပီး အိုးခ်ခါနီးငရုတ္သီးစိမ္းေလးထည့္ေမႊလိုက္ပါ...။ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ နယ္စားရင္ အားၾကီးေကာင္းပါတယ္...။
ပိန္းဥ+မုန္လာဥျဖဴ ဂ်ံဳႏွစ္ေၾကာ္ (ၾကသပေတးဆြမ္းဟင္းအတြက္)
မုန္လာဥျဖဴတစ္လံုးနဲ႔ ပိန္းဥေလးပံုတစ္ပံုကို ျခစ္နဲ႔ျခစ္ထားမယ္ ဂ်ံဳမႈန္႔ တစ္ခြက္ခြဲ(ဆန္ခ်ိန္ခြက္) ၾကက္ဥတစ္လံုး ၾကက္သြန္ပင္ႏွစ္ပင္...။ ဆားနဲနဲ ဟင္းခတ္မႈန္႔နဲနဲ နဲ႔ မုန္႔ဖုတ္ဆိုဒါ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္၀က္...။
အားလံုးကိုေရာနယ္လိုက္ရင္ ဒီလုိအႏွစ္မ်ိဳးရတယ္
မကပ္တဲ႔အိုးမွာ ဆီေလးဆြတ္ရံုထည့္ျပီး အ၀ိုင္းျပာေလးအတြက္ဆို ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္းခန္႔ခပ္ထည့္ျပီး မုန္႔ႏွစ္ေတြ သူ႔အလိုလုိအိက်ျပီး အျပားခ်ပ္ေလးျဖစ္သြားလိမ္႔မယ္...။ မီးေျမ႔ေျမ႔ေလးနဲ႔ပဲေၾကာ္မယ္..။ အဲဒါေလးကို ငရုတ္ဆီေလးနဲ႔တို႔စား တရုတ္တန္းက ေအာ္ေက့ကီ်လိုအရသာမ်ိဳးနဲ႔ ခပ္ဆင္ဆင္ရွိတယ္..။ ဟင္းလိုမ်ိဳးထမင္းနဲ႔ပဲစားစား ဒီတိုင္းပဲစားစား သိပ္ေကာင္းပဲ။
အေသး၀ိုင္းေလးမေၾကာ္ခ်င္ရင္လည္း ခုလို ဒယ္အိုးအျပည့္ အျပားခ်ပ္ၾကီးေၾကာ္ျပီးမွ ကပ္ေၾကးေလးနဲ႔ ညွပ္စားလည္းျဖစ္ပါတယ္...
ဂ်ံဳလိတ္(အူမၾကီး)ကို ပဲပင္ေပါက္ ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ ပဲငပိနဲ႔ႏွပ္ထားတယ္... ၾကာသပေတးဆြမ္းဟင္းအတြက္ခ်က္ထားတာ
မိုးေငြ႔
1 comment:
အျမဲ အဲ့လို ဆြမ္းပတ္မွာ ခ်က္ေလာင္းလွဴတာကုိ သိပ္သေဘာက်တယ္ ဖဘမွာပါ အျမဲတင္ေပးေနာ္ ၾကည္ႏူးသာဓုေခၚရေအာင္
Post a Comment