အသားမပါေတာ့ သက္သတ္လြတ္ဟင္းလို႔ဆိုႏိုင္ေပမယ့္... မုန္ညင္းဟင္းကေတာ့ ခေနာမႈန္႔ ခတ္ထားပါတယ္....။ ဒီဟင္းႏွစ္ခြက္လံုးက ရွမ္းဟင္းေတြပါ...။ ခ်က္ရတာလဲလြယ္ကူပါတယ္... စားရတာလည္းျမိန္တယ္...။ ဆီနည္းတဲ႔ က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီညြတ္တဲ႔ ဟင္းေတြေပါ့...။ ခ်က္နည္းေလးေျပာျပမယ္ေနာ္....။ မွ်စ္က ေစ်းထဲကေနျပဳတ္ထားျပီးသား နည္းနည္းၾကီးတဲ႔ အရြယ္ေလးေတြေရြး၀ယ္ခဲ႔ျပီး အိမ္က် တစ္ေရျပန္ျပဳတ္လုိက္တယ္...။ ျပီးမွ ဓါးျခမ္းခြဲလုိက္ျပီး ခရင္းနဲ႔ျဖစ္ျဖစ္ အမွ်င္ျဖစ္ေအာင္ အရင္းကိုနဲနဲ ခ်န္ျပီးျခစ္လိုက္တယ္...။ အစာသြပ္ဖို႔ ငရုတ္သီးစိမ္း အေတာင့္ၾကီး ငါးေတာင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴငါးမႊာ ၾကက္သြန္နီအၾကီးတစ္လံုးကို မီးဖုတ္ျပီး ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ေထာင္း နံနံပင္ေလးနဲနဲထည့္ ရျပီဆို မွ်စ္ထဲကိုထည့္ျပီး ႏွီးနဲ႔တုတ္လိုက္ ႏွီးမရွိေတာ့ အပ္ခ်ည္ၾကိဳးေလးနဲ႔ခ်ည္ျပီး ဆီေလးနဲ႔မီးေအးေအးနဲ႔ေၾကာ္လိုက္ပါ။
မုန္ညင္းဟင္းရည္ကေတာ့ ရည္ဆူဆူတည္ျပီး ခေနာမႈန္႔ခတ္ ဂ်င္းလက္တစ္ဆစ္ဓါးျပားရိုက္ထည့္ျပီး မုန္ညင္းခတ္လိုက္... အစပ္ၾကိဳက္ရင္ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးပါရိုက္ထည့္... ပူပူေလးေသာက္ရင္ ပိုေကာင္းတယ္။ အသားမပါေပမယ့္ ပူပူေႏြးေႏြးစားေတာ့ ျမိိန္ခ်က္ေပါ့...။ စေန တနဂၤေႏြ ပိတ္ရက္ေလး ခ်က္စားလို႔ရေအာင္ တင္ေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္...။
မုန္ညင္းဟင္းရည္ကေတာ့ ရည္ဆူဆူတည္ျပီး ခေနာမႈန္႔ခတ္ ဂ်င္းလက္တစ္ဆစ္ဓါးျပားရိုက္ထည့္ျပီး မုန္ညင္းခတ္လိုက္... အစပ္ၾကိဳက္ရင္ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးပါရိုက္ထည့္... ပူပူေလးေသာက္ရင္ ပိုေကာင္းတယ္။ အသားမပါေပမယ့္ ပူပူေႏြးေႏြးစားေတာ့ ျမိိန္ခ်က္ေပါ့...။ စေန တနဂၤေႏြ ပိတ္ရက္ေလး ခ်က္စားလို႔ရေအာင္ တင္ေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္...။
မိုးေငြ႔
12 comments:
မွ်စ္လဲ အေတာ္ဒုကၡေရာက္တယ္ေနာ္
ျပဳတ္လဲျပဳတ္ခံရ၊ ၾကိဳးနဲ႕လည္း ခ်ည္ခံရ၊ ေၾကာ္လည္း ေၾကာ္ခံရ..
ဒါ့ေၾကာင္႕ မွ်စ္ဒုကၡလို႕ ေပးတာကိုးးးး
နာမည္ေလးစိတ္ဝင္စားလို႕ လာငမ္းတာ မမိုးေရ.. စားခ်င္တယ္ မွ်စ္ဒုကၡ
က်ဳပ္ဗုိက္ဆာေနတာေနာ္ ေဒၚမုိးငြပ္ း)
မနက္ျဖန္မွ က်ဳပ္လည္းခ်က္ျပဳတ္ၿပီး ပုိ႔စ္တင္မယ္ ဂလု
သတုိ႔အခ်က္ျပဳတ္ေတြၾကည္႔ၿပီး သြားရည္က်က်ေနရတယ္
စားခ်င္ထွာာာ
အင္းေလးမွာတုန္းကေတာ႔ငါးဒုကၡပဲ
ၾကားခဲ႔ဖူးတာ ခုေတာ႕မွ်စ္ဒုကၡဆုိပဲ
အိမ္ကတစ္ေယာက္ကေတာ႔လုပ္စားမယ္တဲ႔
သူလုပ္တတ္ျပီတဲ႔ေလ
မုိးေငြ႔လုပ္ျပထားတာေလးကေတာ႔
စားခ်င္စရာပဲေနာ္
ပါဆယ္ဆဲြလုိ႔ရဘူးလား
ေအာ္...မွ်စ္တစ္ေကာင္ေတာ့ ဆီပူအိုးထဲ ထည့္အေၾကာ္ခံ
လိုက္ရွာပါေရာလား....:P
ဒါနဲ႔ မီးေအးေအးနဲ႕ဘယ္လိုေၾကာ္ရမလဲဟင္..မမိုး....၊
ကၽြန္ေတာ္ေမႊးဖူးသမွ်မီးေတြကေတာ့ ပူတာခ်ည္းဗ်...:D
သတ္သတ္လြတ္စားတဲ့ေန႕ဆို
ခ်က္စားၾကည့္မယ္မႀကီး မိုးေငြ႕
ေရးထားတာေလး ဖတ္ရတာနဲ႔တင္ကိုု စားခ်င္လာျပီ ..
မစားရအေတာ္ၾကာေပါ့။
မွ်စ္ဒုကၡေလးကို..။
ႀကိဳက္မွႀကိဳက္...။
မုန္ညွင္းရြက္ကိုပဲပုပ္ခပ္ရင္ပိုႀကိဳက္..။
ရန္ကုန္ေရာက္ရင္မိုးေငြ ့ဆီသြားစားအုံးမွ။
:P
၀ါး.........စားခ်င္တယ္.။ ခ်က္စရာၾကည့္ေတာ့ ဒီမွာ ေတာ္ေတာ္ရွားတာပဲ.။ ျပန္ေရာက္မွပဲခ်က္စားေတာ့မယ္အစ္မေရ.။
လုုပ္စားၾကည့္အုုန္းမယ္မိုုးေငြ ့ေရ။
မ်ွစ္ဆိုုဘယ္လိုုလုုပ္လုုပ္ၾကိဳက္သေလာက္ဘဲ။
အိုုင္အိုုရာ
I will try later (probably in two weeks) those dishes sis, and thank you for sharing.
စားခ်င္တယ္ဆိုေနမွ...မမေနာ္..:):)
မွ်စ္ဒုကၡေၾကာ္ အဆန္းေလး..
Post a Comment