Wednesday, 21 September 2011

Simply Yellow Lentils with Coconut Milk

ဒါက အုန္းႏို႔မ်ားမ်ားသိပ္မစားရဲတဲ႔သူမ်ားအတြက္

ဒီတစ္ခြက္ကေတာ့ မမသက္ေ၀အၾကိဳက္ အုန္းႏို႔ပစ္ပစ္ႏွစ္ႏွစ္ေလးနဲ႔


ခုတေလာ... မိုးတြင္းဆိုေတာ့ ဟိုလူဖ်ား ဒီလူေနမေကာင္းျဖစ္လြန္းလို႔ နာလန္ထခါစ ခ်စ္အစ္မ ခ်စ္ညီမေလးေတြရဲ႔ အာသီသေတာင္းဆိုမႈေၾကာင့္ မိုးေငြ႔ခင္ဗ်ာ လက္မလည္ရွာပါဘူး..(အင္းေလ လက္က ဘယ္လိုလည္မလဲ က်ိဳးသြားမွာေပါ့လို႔)...။ မမသက္ေ၀ကလည္း လာေအာ္သြားတယ္ ဟင့္...သူမ်ားကိုက်ေတာ့ လုပ္မေကၽြးဘူးတဲ႔....။ ကိုယ့္အစ္မ အုန္းႏုိ႔ၾကိဳက္တတ္မွန္းသိလ္ို႔ ဖဘမွာ တိုးတိုးေလးနဲ႔ သြားေျပာရတယ္ အစ္မအတြက္ အခ်ိဳပြဲလုပ္ေပးမယ္လို႔...။ ဒီလိုနဲ႔ ရိုးစင္းလြန္းတဲ႔ အခိ်ဳပြဲတစ္ခြက္ကို ဖန္တီးလိုက္ပါတယ္....။

Simply လို႔သံုးရျခင္းအေၾကာင္းကေတာ့ ဒီပဲ၀ါေလးအုန္းႏို႔ဟာ အလြန္းအမင္းကို ရိုးစင္းတဲ႔ အခ်ိဳပြဲ တစ္ပြဲျဖစ္ေနလုိ႔ပါပဲ....။ လုပ္ရတာလည္းလြယ္ကူတယ္ ...။ စားရတာလဲ အင္မတန္မွ ခ်ိဳဆိမ္႔ေမႊးအရသာေလး...။ မမိုးေငြ႔ အရမ္းညႊန္းျပီလို႔ေတာ့ မေျပာပါနဲ႔....။ တကယ္ပါ တကယ္ေကာင္းတာပါ....။

သန္႔ျပီးသား ပဲ၀ါေလးတစ္ရာဂရမ္တစ္ထုပ္ကို ေရေဆးျပီ စိမ္ထားပါမယ္...။ သၾကားညိဳ ခြက္တစ္၀က္စာကို နည္းနည္းေလွာ္မယ္ အညိဳေရာင္ရေအာင္ပါ....။ မတူးပါေစန႔ဲ...။ အညိဳေရာင္ျဖစ္ျပီး ေမႊးလာျပီဆို ေရငါးခြက္စာထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ရမယ္...။ ေရဆူလာရင္ ပဲထည့္မယ္... ဆားနည္းနည္းခတ္ပါမယ္....။ ပဲကိုႏူးေအာင္ျပဳတ္ေပးရမယ္....။ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေစးေစးၾကိဳက္သူမ်ား အတြက္ ပဲရျပီဆို ေကာ္မႈန္႔ေဖ်ာ္ထားတာေလး ခြက္တစ္၀က္စာေလာက္ ေလာင္းထည့္ပါမယ္...။ ကိုယ္ကေတာ့ အရည္က်ဲတာကိုၾကိဳက္လို႔ ေကာ္မထည့္ပါဘူး....။ ေသာက္ခါနီးမွ ပန္းကန္ထဲခပ္ထည့္ျပီး အုန္းႏို႔ရည္ေလးဆမ္းလိုက္ရင္ ရပါျပီ...။ အစကေတာ့ ရယ္ဒီမိတ္ အုန္းႏို႔ဗူး၀ယ္ထည့္မလုိ႔ ပါပဲ... အလြယ္တကူရႏိုင္တဲ႔ သဘာ၀အုန္းသီးကိုပဲ ဆိုင္ကျခစ္ခဲ႔ျပီး အိမ္မွာပဲ ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္ အေရညွစ္လိုက္တယ္... အဲဒါပိုလတ္ဆတ္တယ္ေလ...။ အဲလို အုန္းႏို႔အစိမ္းကို တေနကုန္ခံေအာင္ လုပ္နည္းကေတာ့ ျခစ္ျပီးသားအုန္းသီးဖတ္ေတြကို ဆယ္မိနစ္ေလာက္ေပါင္းျပီးမွ အုန္းႏို႔ရည္ကို ညွစ္ယူရင္ပိုေကာင္းပါတယ္...။

ဒီပို႔စ္ကိုေရးထားတာၾကာျပီ ကိုယ္ေနေကာင္းေနတုန္းကတည္းကေပါ့.... ခုမွပံုတင္လို႔ရလို႔....။


မိုးေငြ႔

11 comments:

စံပယ္ခ်ိဳ said...

တစ္ခါမွ မစားဖူးေသးဘူး
ထူးထူးဆန္းဆန္းေလးကုိ
ဦးဦးဖ်ားဖ်ား စားသြားရလုိ႔ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္။
ခ်က္ရတာလဲလြယ္မယ္ထင္တယ္ေနာ္....
ခင္မင္တဲ႔ jasmine

...အလင္းစက္မ်ား said...

မသက္ေ၀ ေသြးတုိးေနတယ္တ့ဲ က်ေနာ့ကိုေပး..... သူ ့သြားမတုိက္နဲ ့ ေတာ္ၾကာတရားခံ ျဖစ္ေနမယ္။ ဟိုက ေပါင္ခ်ိန္စက္ေတာင္ အလြတ္ေပးတာ မဟုတ္ဘူး။

သက္ေဝ said...

အာရိုး... မုန္႔လုစားတဲ့သူနဲ႔ ေတြ႔ေနၿပီ..
သူ႔စကား မယံုနဲ႔ ညီမေရ... အမမွာ ေသြးတိုးတို႔ ကိုလက္စထေရာတို႔... ဘာဆို ဘာမွ မရွိဘူး...
အုန္းႏို႔မ်ားမ်ားနဲ႔ တပြဲ..... း)))

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

မစားဖူးေပမဲ႔ စိတ္ဝင္စားတယ္
သာကူက်ိဳတို႔လို ကန္ဇြန္းဥ၊ ဖရံုသီးေလးထည္႔ရင္လည္း ေကာင္းမယ္ေနာ္

ညီရဲသစ္ said...

အုန္းႏုိ ့နဲနဲနဲ ့တစ္ပြဲေပးပါဗ်ဳိ ့...

ညိမ္းႏိုင္ said...

အဟင့္ ...ေသြးတိုးရွိသဗ်....အုန္းႏုိ႕မ်ား ျမင္တာနဲ႕မူးလာ
တာရယ္.....

blackroze said...

ဘာဘဲေကြ်းေကြ်းပါ
လာစားျပီးသားဘဲ..

ခ်စ္တဲ့ညီမ Pigpig

mstint said...

ထူးထူးဆန္းဆန္းအစာဆိုရင္ လုပ္စားခ်င္တဲ့ဝါသနာရွိတယ္ မိုးေငြ႔ေရ း)
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္

Han Kyi said...

စားရဲဘူးဗ်ာ အသက္ကမငယ္ေတာ့ ေသြးတက္မွာေၾကာက္လို႔ သြားရည္က်ရုံပဲက်ၿပီး စားခ်င္စိတ္ကို တိတ္တိတ္ေလး ၿမဳိခ်လိုက္တယ္...ၾကည့္ရတာကလည္း စားခ်င့္စဖြယ္ျဖစ္ေနျပန္ေရာ...ေရာ္...ခက္ကၿပီ...

ၾကယ္ေရာင္မွတ္စု said...

ဂလု....စားခ်င္စရာပဲ အစ္မေရ.... :)

ခင္တဲ့(ဖိုးၾကယ္)

ၾကယ္ေရာင္မွတ္စု said...

ဂလု....စားခ်င္စရာပဲ အစ္မေရ...အခ်ိဳပြဲဆိုသိပ္ၾကိဳက္ :P

ခင္တဲ့(ဖိုးၾကယ္)