ရံုးက ေအာ္ဒါမွာလို႔ ေထာင္းလာေပးတာ...
FOC မႈိေထာင္းေလးကို ရံုးကညီမေလးေတြက ၾကိဳက္လြန္းလို႔ ခဏခဏေထာင္းရပါတယ္...
FOC မႈိေထာင္းေလးကို ရံုးကညီမေလးေတြက ၾကိဳက္လြန္းလို႔ ခဏခဏေထာင္းရပါတယ္...
2018 ပို႔စ္အဖြင့္ကို အစားနဲ႔ဖြင့္လိုက္တာ မဂၤလာတစ္ပါးမဟုတ္လား...။ အားလံုးပံုၾကည့္ရင္း ဖတ္ရင္းနဲ႔ သေရက်ၾကေစကုန္...။ ဒီမိႈေထာင္းနည္းေလးကို သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္က သူ႔အိမ္ထမင္းဖိတ္စားလို႔ သိသြားခဲ႔တာ...။ သူငယ္ခ်င္းဆီကျပန္လာကတည္းက သေဘာၤသီးေထာင္းဆံုတစ္ခုကို သံေစ်းက၀ယ္လိုက္တယ္ ဆိုင္ေထာင္းအတိုင္း ဆုိဒ္ၾကီးပဲ၀ယ္လိုက္တာ ႏွစ္ေသာင္းေက်ာ္ေပးရတယ္...။ ေထာင္းနည္းေလးယူလာျပီး အိမ္မွာ ျပန္ေထာင္းစားၾကည့္ေတာ့ စားေကာင္းလိုက္တာ ဆိုတာမေျပာနဲ႔ ရွဴးရွဴးရွဲရွဲနဲ႔ ပါးစပ္မပိတ္ႏိုင္ဘူး...။ အဖတ္ကုန္သြားလို႔ က်န္တဲ႔အရည္ေတာင္ ထမင္းၾကမ္းေလးနဲ႔စားရင္ သိပ္ေကာင္းပဲ...။ ယိုးဒယားသေဘာၤသီးေထာင္းဆိုတာ ဆိုင္မွာပဲအလြယ္တကူ ၀ယ္စားေနက်ဆိုေတာ့ အိမ္မွာေထာင္းစားဖို႔ တခါမွေတာင္ စိတ္မကူးမိဘူးေလ...။ မိႈေထာင္းဆိုတာ ယိုးဒယား သေဘာၤသီးေထာင္းနဲ႔ အတူတူပါပဲ ခုတေခတ္ဆန္းသစ္ျပီး သေဘာၤသီးဖတ္ေနရာမွာ မႈိ သစ္သီးစံု မုန္႔တီဖတ္ ျမီးရွည္ဖတ္ စသျဖင့္ အစားထိုးေထာင္းစားၾကပါတယ္...။ ကၽြန္မေထာင္းစားတဲ႔ Recipe ေလးကိုေရးေပးပါ့မယ္...။ ဒီမႈိေလးကိုေတာ့ ေစ်းထဲမွာ City Mart တို႔မွာ အလြယ္တကူ၀ယ္ယူႏိုင္ပါတယ္..။ မႈိအျဖဴကတစ္ထုပ္ ၉၀၀က်ပ္ အညိဳကေတာ့ ၈၀၀က်ပ္ပါ..။ ဒီအေထာင္းေတြထဲကိုထည့္တဲ႔ သၾကားခဲကို သံေစ်းမွာ၀ယ္ႏိုင္ပါတယ္... သၾကားကို ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ကေလးျပန္က်ိဳထားတာ ၾကံသကာလိုအေရာင္ ငပိလိုပံုစံမ်ိဳးဗူးေလးနဲ႔ေရာင္းပါတယ္ Sugar Paste ေပါ့..။ ကၽြန္မကေတာ့ Pro Mart က ကိုးရီးယားကလာတဲ႔ သၾကားညိဳကိုသံုးပါတယ္...။ တခ်ိဳ႔လည္းထန္းညက္ထည့္ပါတယ္..။
1. မိႈျဖဴ (သို႔) အညိဳေရာင္ ႏွစ္ထုပ္ ၊ သခြားသီးတစ္လံုး၊ မုန္လာဥနီတစ္ဥ
2. ေအာဂင္းနစ္ ခ်ယ္ရီခရီးခ်ဥ္သီး ဆယ္လံုး
3. ငရုတ္သီးေျခာက္ ႏွစ္ေတာင့္
4. ငရုတ္သီးမိုးေမွ်ာ္သီး ငါးေတာင့္
5. ၾကက္သြန္ျဖဴ ေလးတက္
6. ပုစြန္ေျခာက္ ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္း
7. သံပုရာသီး တစ္လံုး
8. မက်ည္းႏွစ္ရည္ထမင္းစားဇြန္းႏွစ္ဇြန္း
9. ငံျပာရည္ထမင္းစားဇြန္းႏွစ္ဇြန္း
10. သၾကား ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္း
11. ပုစြန္ငါးပိ လက္ဖက္ရည္တစ္ဇြန္း
ပထမဦးစြာ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ငရုတ္သီးႏွစ္မ်ိဳးကို ဒယ္အိုငယ္ေလးနဲ႔ ေလွာ္လိုက္ပါ..။ ငရုတ္သီးက အစိမ္းမဟုတ္ေတာ့ ဗိုက္မနာေတာ့ဘူးေပ့ါ...။ ဆိုင္ေထာင္းဆိုရင္ေတာ့ အကုန္အစိမ္းပဲ ေထာင္းၾကပါတယ္..။ ၾကက္သြန္ငရုတ္ေလွာ္တာရရင္ ဆံုထဲမညက္တညက္ေထာင္းပါ ရတာနဲ႔ ငါးပိမီးကင္ထားတာထည့္ သၾကား ငံျပာရည္ ခ်ယ္ရီးခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွစ္ျခမ္းျခမ္းထားတာထည့္ သံပုရာသီးညွစ္ထည့္ မက်ည္းရည္ထည့္ျပီး အသာေလးသမသြားေအာင္ေထာင္း အရသာျမည္းျပီးရင္ သန္႔ျပီး ေရေႏြးေဖ်ာထားတဲ႔ မႈိ အေခ်ာင္းလိုက္ေလးေတြလွီွးထားတဲ႔ သခြားသီးနဲ႔ မုန္လာဥနီ ထည့္ေထာင္းပါ ရျပီဆို ပန္းကန္ထဲျပင္ထည့္ျပီး ပုစြန္ေျခာက္ေလးျဖဴးလိုက္ပါ..။ မိမိိႏွစ္သက္ရင္ေတာ့ ေျမပဲေစ့ေလွာ္ေလးပါျဖဴစားပါ..။ ေဂၚဖီထုပ္၊ ကန္ဇြန္းရိုးနီတို႔နဲ႔တြဲဖက္စားသံုးပါ...။ မိႈေထာင္းေလး စားေတာ့မယ့္ဆိုရင္ေတာ့ လက္ဖက္စိမ္းရည္ပူပူေလးတစ္ခြက္ေလာက္ ေဘးနားထားေသာက္ပါ... အရသာလႊတ္ရွိပါတယ္လို႔...း) ငရုတ္သီးကေတာ့ ကၽြန္မထည့္ထားတာ အေနေတာ္ပါပဲ အစပ္ပိုစားႏိုင္ရင္ေတာ့ ပိုထည့္လို႔ရပါတယ္...။ အစပ္က Grate အရဆိုရင္ေတာ့ နံပါတ္(၁) ေလာက္ပဲရွိပါတယ္..။
မိႈအညိဳေရာင္နဲ႔ ပဲၾကာဇံနဲ႔တစ္ခါေထာင္းစားေသးတယ္
ၾကာဇံက်ေတာ့ တခါထဲစားမွ မဟုတ္ရင္ အရည္ေတြစုပ္ျပီး ပြကုန္ေရာ...
ၾကာဇံက်ေတာ့ တခါထဲစားမွ မဟုတ္ရင္ အရည္ေတြစုပ္ျပီး ပြကုန္ေရာ...
မိုးေငြ႕
2 comments:
ေဟး..
ေနာက္နည္းတခုတိုးလာၿပီ
ကိုယ့္ေန႔လည္စာဆိုရင္
သခါြးသီးေထာင္း
သစ္သီးစုံေထာင္း
မုန္႔တီဖတ္သုပ္(ရွမ္းနည္း၊ထိုင္းနည္း)
အၿမဲစားေလ့ရွိတယ္
မိူေထာင္းေတာ့မစားျဖစ္ေသး
မိူေခါက္ဆဲြေတာ့
ခနခနစားျဖစ္တယ္
မိုးေငြ႔ေထာင္းတာစားခ်င္စရာေလး
ခုုတေလာ ထုုိင္းအေထာင္းေတြဓါတ္က်ေနတာ
မုုိးေငြ ့လိုု ဆံုုေလးေတာင္၀ယ္ခ်င္ေနတာ
အုုိင္အိုုရာ
Post a Comment