စေနေန႔က အင္းလ်ားျမိဳင္ထိပ္က Market Place ေရာက္တယ္....။ ေနာက္တစ္ပတ္ထဲ ၀ါဆိုသကၤန္းအာရံုဆြမ္းအတြက္ လိုအပ္တာေတြ ၾကိဳ၀ယ္ထားစရာ အေျခာက္အျခမ္းေတြ ၀ယ္ခဲ႔တယ္....။ ဟင္းရြက္တန္းေရာက္ေတာ့မွ... ေရာင္စံုငရုတ္ပြေတြ႔တာနဲ႔၀ယ္ခဲ႔လိုက္တယ္ မုန္ညင္းျဖဴ ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္ မုန္လာဥနီနဲ႔ ပင္အပ္မိႈလို႔ေခၚတဲ႔ Enoki မိႈတစ္ထုပ္၀ယ္ခဲ႔တယ္...။ အျဖဴ အနီ အ၀ါ အစိမ္း အေရာင္စံုပါတယ္...။ အသားခြာျပီးသား ၾကက္ရင္အံုကတစ္ကဒ္၀ယ္လာတယ္....။ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္စားမယ္ဆိုတဲ႔ရည္ရြယ္ခ်က္နဲ႔ ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲ တစ္စည္းေတာင္၀ယ္ခဲ႔ေသး...။
တနဂၤေႏြမနက္က်ေတာ့ ၀ယ္လာတဲ႔ အသားနဲ႔ အသီးအရြက္ေတြကို အကုန္ထုတ္လိုက္ေတာ့...။ ညီမ သဒၵါလိႈင္းနဲ႔ ေသာၾကာေန႔အြန္လိုင္းေပၚေတြ႔တုန္းက စကားေျပာျဖစ္တယ္...။ သူလည္းတုပ္ေကြးေကြးေနတာတဲ႔..။ ခုမွျပန္သက္သာတာတဲ႔...။ ညီမေလး အခု အစံုသုပ္တို႔ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေတြစားခ်င္ေနတယ္တဲ႔...။ ဒါဆို ပိတ္ရက္က်အမ ခ်က္ေကၽြးမယ္လို႔ေျပာလိုက္တယ္...။ ဒါေပမယ့္ ကိုယ္၀ယ္ထားတာေတြနဲ႔ အသုပ္စံုလုပ္ဖုိ႔ကမျဖစ္ေသးတာနဲ႔... တီဗီကလာတဲ႔ Master Chef အစီအစဥ္နဲ႔ ထိုင္းစာ mini cook စာအုပ္ေလးဖတ္ျပီးတကာလမွာ... ၀ယ္လာတဲ႔ အသီးအရြက္ေတြကို ၾကက္သားသုပ္ခ်ဥ္စပ္ လုပ္မယ္ ေနာက္.... .ေဂၚရခါးညႊန္႔ကို မုန္လာဥနီနဲ႔ ပင္အပ္မိႈေလးနဲ႔ ဟင္းခ်ဳိခ်က္မယ္..။
ၾကက္ရင္အံုသားႏွစ္ခုကို ခေနာမႈန္႔ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ဆန္အရက္နည္းနည္းနဲ႔ နယ္ျပီး ေရခဲေသတၱာထဲမွာ နာရီ၀က္ေလာက္ထည့္ထားမယ္..။ ၾကက္သားသုတ္ထဲမွာ လိုအပ္တဲ႔ အသီးေတြပို ပံုမွာပါတဲ႔အတိုင္း အကုန္လံုးလီွးျပီး ပန္းကန္ျပားတစ္ခုမွာ စီထည့္ထားမယ္....။ ပဲၾကာဇံမရွိလို႔ ၾကာဇံၾကီးဖတ္ကို ေရဆူဆူမွာ ဆားခပ္ျပီး ျပဳတ္လိုက္တယ္..။ အသုပ္ထဲထည့္မယ့္ အခ်ဥ္ရည္ကအေရးၾကီးဆံုးပဲ ဒီအသုပ္ရဲ႔ အရသာက သူ႔မွာပဲ မူတည္တာကိုး...။ ၾကက္သြန္ျဖဴငါးမႊာ ငရုတ္သီးစိမ္းမ်ားမ်ား(အစပ္စားႏိုင္သေလာက္ေပါ့) သံပုရာသီးႏွစ္လံုး၊ ၾကက္တံဆိပ္ငရုတ္သီးအခ်ိဳရည္ေဆာ့စ္ ငံျပာရည္...။ ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားတဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္းထဲကို ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္းႏွစ္ဇြန္း ငရုတ္ခ်ိဳေဆာ့စ္ႏွစ္ဇြန္း နဲ႔ ညွစ္ထားျပီးသားသံပုရာရည္နဲ႔ေရာျပီး နံနံပင္ေလးထည့္ျပီး ေမႊထားလိုက္ပါ....။ ႏွပ္ထားတဲ႔ ၾကက္ရင္အံုသားကို မကပ္တဲ႔အိုးထဲ ဆီႏွစ္စက္သံုးစက္ထည့္ျပီး မီးေအးေအးမွာ ဟိုဘက္ဒီဘက္လွန္ေပးပါ...။ ၾကက္သားေရႊနီေရာင္သန္းလာျပီး အတြင္းသားထဲထိက်က္ျပီဆို ခဏအေအးခံထားျပီး ရွည္ေမ်ာေမ်ာ မထူမပါးေလးလီွးထားပါ...။ အသုပ္ဇလံုထဲကို ၾကက္သား ေရာင္စံုအသီးေတြထည့္ျပီး အခ်ဥ္ရည္ေလာင္းျပီး သမလိုက္ရင္ ခ်ဥ္စပ္ၾကက္သားသုပ္ရပါျပီ....။
ဟင္းခ်ိဳကေတာ့ လြယ္ပါတယ္....။ ၾကက္သားျပဳတ္ရည္ဆူဆူထဲကို ဆူကာညႊန္႔ မုန္လာဥနီအတံုးေလးေတြ အရင္ထည့္ မီးပိတ္ခါနီးမွ မိႈေလးထည့္လိုက္ပါ...။ ၾကက္သားသုပ္ခ်ဥ္စပ္ရွဴးရွဴးရွဲရွဲစားလုိက္... ဟင္းရည္ပူပူေလးကိုေသာက္လိုက္နဲ႔ ဂြတ္ပဲ...။
တကယ္ဆို ထိုင္းေရာက္ေနတဲ႔ ညီမသဒၵါ အတြက္ ျမန္မာစာေလး ခ်က္ေကၽြး သင့္တာ ... ေနာက္တစ္ေခါက္ေပါ့ေနာ္....။ အသုပ္စံုနဲ႔ ခုတေလာ သိပ္စားခ်င္ေနတဲ႔ မႏၱေလးျမီးရွည္လုပ္စားဖို႔ အစီအစဥ္ရွိတယ္....။ သဒၵါ႔အတြက္ ဟင္းတစ္ခြက္ဆိုေပမယ့္ ႏွစ္ခြက္ေတာ့ျဖစ္သြားတယ္....။
တနဂၤေႏြမနက္က်ေတာ့ ၀ယ္လာတဲ႔ အသားနဲ႔ အသီးအရြက္ေတြကို အကုန္ထုတ္လိုက္ေတာ့...။ ညီမ သဒၵါလိႈင္းနဲ႔ ေသာၾကာေန႔အြန္လိုင္းေပၚေတြ႔တုန္းက စကားေျပာျဖစ္တယ္...။ သူလည္းတုပ္ေကြးေကြးေနတာတဲ႔..။ ခုမွျပန္သက္သာတာတဲ႔...။ ညီမေလး အခု အစံုသုပ္တို႔ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေတြစားခ်င္ေနတယ္တဲ႔...။ ဒါဆို ပိတ္ရက္က်အမ ခ်က္ေကၽြးမယ္လို႔ေျပာလိုက္တယ္...။ ဒါေပမယ့္ ကိုယ္၀ယ္ထားတာေတြနဲ႔ အသုပ္စံုလုပ္ဖုိ႔ကမျဖစ္ေသးတာနဲ႔... တီဗီကလာတဲ႔ Master Chef အစီအစဥ္နဲ႔ ထိုင္းစာ mini cook စာအုပ္ေလးဖတ္ျပီးတကာလမွာ... ၀ယ္လာတဲ႔ အသီးအရြက္ေတြကို ၾကက္သားသုပ္ခ်ဥ္စပ္ လုပ္မယ္ ေနာက္.... .ေဂၚရခါးညႊန္႔ကို မုန္လာဥနီနဲ႔ ပင္အပ္မိႈေလးနဲ႔ ဟင္းခ်ဳိခ်က္မယ္..။
ၾကက္ရင္အံုသားႏွစ္ခုကို ခေနာမႈန္႔ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ဆန္အရက္နည္းနည္းနဲ႔ နယ္ျပီး ေရခဲေသတၱာထဲမွာ နာရီ၀က္ေလာက္ထည့္ထားမယ္..။ ၾကက္သားသုတ္ထဲမွာ လိုအပ္တဲ႔ အသီးေတြပို ပံုမွာပါတဲ႔အတိုင္း အကုန္လံုးလီွးျပီး ပန္းကန္ျပားတစ္ခုမွာ စီထည့္ထားမယ္....။ ပဲၾကာဇံမရွိလို႔ ၾကာဇံၾကီးဖတ္ကို ေရဆူဆူမွာ ဆားခပ္ျပီး ျပဳတ္လိုက္တယ္..။ အသုပ္ထဲထည့္မယ့္ အခ်ဥ္ရည္ကအေရးၾကီးဆံုးပဲ ဒီအသုပ္ရဲ႔ အရသာက သူ႔မွာပဲ မူတည္တာကိုး...။ ၾကက္သြန္ျဖဴငါးမႊာ ငရုတ္သီးစိမ္းမ်ားမ်ား(အစပ္စားႏိုင္သေလာက္ေပါ့) သံပုရာသီးႏွစ္လံုး၊ ၾကက္တံဆိပ္ငရုတ္သီးအခ်ိဳရည္ေဆာ့စ္ ငံျပာရည္...။ ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားတဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္းထဲကို ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္းႏွစ္ဇြန္း ငရုတ္ခ်ိဳေဆာ့စ္ႏွစ္ဇြန္း နဲ႔ ညွစ္ထားျပီးသားသံပုရာရည္နဲ႔ေရာျပီး နံနံပင္ေလးထည့္ျပီး ေမႊထားလိုက္ပါ....။ ႏွပ္ထားတဲ႔ ၾကက္ရင္အံုသားကို မကပ္တဲ႔အိုးထဲ ဆီႏွစ္စက္သံုးစက္ထည့္ျပီး မီးေအးေအးမွာ ဟိုဘက္ဒီဘက္လွန္ေပးပါ...။ ၾကက္သားေရႊနီေရာင္သန္းလာျပီး အတြင္းသားထဲထိက်က္ျပီဆို ခဏအေအးခံထားျပီး ရွည္ေမ်ာေမ်ာ မထူမပါးေလးလီွးထားပါ...။ အသုပ္ဇလံုထဲကို ၾကက္သား ေရာင္စံုအသီးေတြထည့္ျပီး အခ်ဥ္ရည္ေလာင္းျပီး သမလိုက္ရင္ ခ်ဥ္စပ္ၾကက္သားသုပ္ရပါျပီ....။
ဟင္းခ်ိဳကေတာ့ လြယ္ပါတယ္....။ ၾကက္သားျပဳတ္ရည္ဆူဆူထဲကို ဆူကာညႊန္႔ မုန္လာဥနီအတံုးေလးေတြ အရင္ထည့္ မီးပိတ္ခါနီးမွ မိႈေလးထည့္လိုက္ပါ...။ ၾကက္သားသုပ္ခ်ဥ္စပ္ရွဴးရွဴးရွဲရွဲစားလုိက္... ဟင္းရည္ပူပူေလးကိုေသာက္လိုက္နဲ႔ ဂြတ္ပဲ...။
တကယ္ဆို ထိုင္းေရာက္ေနတဲ႔ ညီမသဒၵါ အတြက္ ျမန္မာစာေလး ခ်က္ေကၽြး သင့္တာ ... ေနာက္တစ္ေခါက္ေပါ့ေနာ္....။ အသုပ္စံုနဲ႔ ခုတေလာ သိပ္စားခ်င္ေနတဲ႔ မႏၱေလးျမီးရွည္လုပ္စားဖို႔ အစီအစဥ္ရွိတယ္....။ သဒၵါ႔အတြက္ ဟင္းတစ္ခြက္ဆိုေပမယ့္ ႏွစ္ခြက္ေတာ့ျဖစ္သြားတယ္....။
မိုးေငြ႔
12 comments:
ေခ်ာအတြက္ မပါပါလားေနာ္
ဟိဟိ ေနာက္တာေနာ္
သဒၶါမလာခင္ဦးေအာင္လာျပီး ျမည္းသြားတယ္ မမိုးေရ
အကုန္ေတာ႕ မစားပါဘူး သဒၶါအတြက္ ခ်န္ထားလိုက္ပါ႔မယ္။
တဇြန္းစီ ျမီးသြားတယ္ သဒၶါအတြက္ က်န္ပါေသးတယ္
း-)
မိုးေငြ႔လက္ရာ စားခ်င္စရာပါလားေနာ္။ ရန္ကုန္ေရာက္ရင္ လာလည္ဖို႔အိမ္စာရင္းထဲ ထည့္ထားမွပဲ။ :P
ေလွ်ာက္လည္သမွ်
အစားေတြခ်ည္းပဲ
သြားေရေတြကိုက်လို႕..း(
မမခ်စ္ကတင္လိုက္ မမိုးေငြ႕ကတင္လိုက္နဲ႕
ေနမေကာင္းရင္ခ်က္ေကၽြးမယ္မလာဟင္
ခုပဲေနမေကာင္းျဖစ္မလားလို႕စဥ္းစားေနတာ
ခ်က္ေကၽြးၾကပါဗ်ိဴးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးး)
It seem so delicious.... Want to taste the chicken salad :)
တူညားအတြက္လည္း မပါဘူး... အဟင့္...
ငိုၿပီးျပန္သြားရင္းက ၾကက္သားသုပ္ပန္းကန္ပါ မ သြားတယ္... ခြင့္လႊတ္ေတာ့ သဒၶါေရ... း))
ႏိုပါနဲ႔ ခ်စ္သက္ေ၀လည္း ေနမေကာင္းျပီး ျပန္ေကာင္းခါစဆိုတာသိပါတယ္... အခ်ိဳပြဲလုပ္ေကၽြးမယ္ အိုေက..။
ငါတုိ႔အတြက္မပါဘူးလား
..ပါပါ မပါပါ စားေတာ႔ဘာၿဖစ္လဲ
စားသြားၿပီ.....
အရသာရွိ ေကာင္း၏....
ၾကက္သားသုပ္ကို (ပန္းကန္ထဲမွာ အႂကြင္းအက်န္ပဲ က်န္သည့္တိုင္) သြားရည္ က်သြားပါတယ္ဗ်ာ..။ း)
မမိုး.
ခုမွလာစားရတာ.။ က်န္ေနလို႔ေတာ္ေသးတာေပ့ါ။
ေမတၱာအျပည့္နဲ႔ လုပ္ထားတဲ့ တန္ဖိုးရိွတဲ့ ဟင္းပဲြေလးထဲက ေမတၱာေတြအားလံုး သဒၶါယူသြားၿပီေနာ္။
ေမတၱာေၾကာင့္ အားေတြရိွသြားၿပီမမိုး..။
ခ်စ္တဲ့
သဒၶါ
ကၽြန္ေတာ္လည္းအျကြင္းအက်န္ေလးအကုန္သမသြားျပီ
ဗ်ိုး.....:))))
ညီမလည္းေနမေကာင္းဘူး မႀကီးမိုးေငြ႕ရယ္..
ရန္ကုန္ျပန္လာလည္ရင္အမလက္ရာကို
လာစားမယ္ေနာ္ေကြ်းမယ္မွတ္လား..
ခင္တဲ့ blackroze
Post a Comment