အမွန္ေတာ့ စပါ့ဂတီေခါက္ဆြဲေၾကာ္ကုိ သူမ်ားဘေလာ့မွာ သြားေလွ်ာက္လည္ရင္းေတြ႔ခဲ႔လို႔ စားခ်င္တာနဲ႔ ေၾကာ္ၾကည့္လိုက္တာ....။ အရြက္ေတြကိုေတာ့ မ်ားမ်ားစားစားမထည့္ေတာ့ပါဘူး...။ အိမ္မွာ ရွိတဲ႔ မုန္ညင္းျဖဴထုပ္နဲ႔ မုန္လာဥနီႏွစ္လံုးသံုးလိုက္တယ္....။ ၾကက္ရင္အုံသားကိုပါးပါးလွီးျပီး မိုးေငြ႔တို႔ရဲ႔ မာရီနိတ္တစ္စတိုင္အတိုင္းပဲ ၾကက္သားမႈန္႔ ငရုတ္ေကာင္း ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ေျပာင္းမႈန္႔နဲ႔ ဆီနည္းနည္း နယ္ျပီးႏွပ္ထားလိုက္တယ္...။ မုန္ညင္းျဖဴကိုလီွးျပီး ေရေဆးထား ဥနီႏွစ္လံုးကိုအေျမာင္းေလးေတြလုပ္ျပီး အပြင့္ေဖာ္လိုက္တယ္...။ စပါဂတီကို ေရဆူဆူမွာ ဆားခတ္ျပီးျပဳတ္လိုက္ပါတယ္....။ ႏူးလာရင္ ေရေအးေဆးျပီး ၾကာညိဳ႔ ငံျပာရည္နဲ႔ ဆီထည့္ျပီးနယ္ထားလိုက္တယ္....။ ဒယ္ပူပူမွာ ဆီထည့္ျပီး ဓါးျပားရိုက္ထားတဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ေၾကာ္... ေမႊးလာရင္ ၾကက္သားကိုေၾကာ္... ၾကက္သားရရင္ အရြက္ေတြထည့္ျပီး အရြက္မႏြမ္းတႏြမ္းအခ်ိန္မွာ စပါဂတီိထည့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္းထည့္ျပီး အေပါ့အငံျမည္း ၾကည့္... အိုေကရင္ရပါျပီကြယ္........။
9 comments:
ဘယ္လုိပဲေၾကာ္ေၾကာ္ေခါက္ဆြဲဆုိရင္ေတာ႔
ၾကိဳက္လုိ႔နဲနဲေတာ႔ေပးစားပါေနာ္...
အဲေကာင္းတယ္ေတာ႔ ...
အကုန္ပဲစားလုိက္ေတာ႔မယ္.....
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္...ဗိုက္လဲၿပည္႔သြားပါၿပီ။
ၿမည္းရံုနဲ႕မဝလို႕ အဝစားသြားတယ္ မမေရ...:):)
စပါ့ဂတီေခါက္ဆြဲေၾကာ္ေလး အားေပးသြားတယ္ မိုးေငြ႔ေရ။ ဒီတစ္မ်ိဳးထဲဆိုေတာ့ မတင္းတိမ္ဘူးျဖစ္ေနတယ္ ဘာေကြ်းအံုးမလဲ း))
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
အယ္ ေစာေစာစီးစီး ဂလုတယ္ဗ်ာ
ျမင္သာျမင္ရၿပီး မစားရဖူးဝူးးးး
ဂလုဂလု
ေမာင္ဘႀကိဳင္
ဟုိဟာခ်က္ျပလုိက္...ဒီဟာခ်က္ျပလုိက္နဲ႔
အိမ္ခ်င္းနီးေနတာေတာင္
တစ္ခါမွလုပ္စားသမွ်မုန္႔ေတြဆုိတာ အရိပ္ေယာင္ေတာင္မေတြ႔ရဘူး.. း(
စားခ်င္လိုက္တာေနာ္။
မႀကီးမိုးေငြ႕ေရ
ဘာေခါက္ဆြဲကိုဘယ္လိုဘဲေၾကာ္ေၾကာ္..
မီးမီးကေတာ့အမ်ားႀကီးစားသြားတယ္..
တို႔လဲ စပါ့ဂတီအဖတ္ကို အဲဒီလိုေတြ ေလွ်ာက္လုပ္စားတတ္တယ္။ တခါတေလေၾကာ္စားတယ္။ တခါတေလ နန္းႀကီးသုပ္လိုသုပ္စားတယ္။ တခါတေလ ရွမ္းေခါက္ဆြဲလို ေကာ္ရည္နဲ႔လဲသုပ္စားဖူးတယ္။ အားလံုးေကာင္းတယ္။ မယံုရင္စမ္းလုပ္စားၾကည့္.. း))
အဟိ... အဲဒါအမဆီသြားလည္ရင္းကပဲ ေတြ႔ခဲ႔လို႔ လုပ္စားၾကည့္ထွာ.....ေက်းဇူး တျခားဟာေလးေတြပါ လုပ္စားၾကည့္ဦးမယ္....။
Post a Comment