Monday, 28 February 2011

ၾကက္ဥေအာမလက္

ု႔



“ဆံုႏိုင္ခြင့္”ပို႔စ္မွာတုန္းက “ဘဲဥခဲြပီးရင္....အဲ့ ဘဲဥ ဘာဆက္လုပ္မတုန္း.....ေၾကာ္မွာလား ခ်က္မွာလား.....:) ေကာ္နက္ရွင္ေကာင္းတုိင္း အားေပးေနပါတယ္.....:)” လို႔ေျပာသြားတဲ႔ R.Eနဲ႔ အဖြြဲ႔သားမ်ား အတြက္ အထူးစပါယ္ရွယ္ေၾကာ္ေပးထားတဲ႔ ၾကက္ဥေအာမလက္...။ ခြဲတုန္းကေတာ့ ဘဲဥေပါ့....ေၾကာ္ေတာ့ၾကက္ဥ...။





တလက္စတည္းအရမ္းခက္ခဲတဲ႔ ၾကက္ဥေအာမလက္ေၾကာ္ေလးကို ဘယ္လိုေၾကာ္ရသလဲေျပာပါဦးမယ္ေလ....။
ပန္းကန္ထဲကိုၾကက္ဥငါးလံုးေဖာက္ထည့္ ...ၾကက္သားမႈန္႔ ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးထားတာနဲ႔ ကူးခ်ိဳင္လို႔တရုတ္လို ေခၚတဲ႔ ၾကက္သြန္မွိတ္ကို လက္တစ္လံုးအရွည္ေလးေတြလွီးထည့္...(ခုမွသတိထားမိတယ္ ၾကက္ဥေၾကာ္ထဲ ထည့္မယ့္အစာေတြနာမည္မွာ ၾကက္ေတြအကုန္ပါေနပါေရာလား)...။ ေနာက္ထပ္ၾကက္တစ္မ်ိဳးပါေသးတယ္...။ ေတာက္ေတာက္စင္းျပီးေၾကာ္ထားတဲ႔ ၾကက္ရင္ပံုသား...။ ၾကက္ဥကိုနာနာေခါက္ျပီးေတာ့မွ ၾကက္သား ထည့္ေမႊမယ္...။ ဒယ္ျပားထဲကို ဆီအေငြ႔ေထာင္းေထာင္းထေတာ့မွ ၾကက္ဥနဲ႔အစာပလာေတြ ေခါက္ထားတာထည့္...။ အ၀ါေရာင္သန္းတဲ႔အထိထားျပီး ဟိုဘက္ဒီဘက္လွန္ရင္ေတာ့ သတိထားျပီးလွန္ေပးမွ မဟုတ္ရင္ ၾကက္ဥက အခ်ပ္လိုက္ေလးမျဖစ္ဘဲ အပိုင္းလိုက္ေတြျဖစ္ေရာ...။ ကဲ ၾကက္ဥေအာမလက္ေလးက ေမႊးေနေရာပဲ....။ ဗိုက္ဆာလာျပီ...။ ဒယ္အိုးထဲက က်န္တဲ႔ဆီကို ယိုးဒယားငံျပာရည္ေလး ဆမ္းထားတဲ႔ ထမင္းထည့္လူးျပီး အဲဒီၾကက္ဥေၾကာ္နဲ႔စား....။ ေကာင္းမွေကာင္းပဲ...။


မိုးေငြ႔

4 comments:

အင္ၾကင္းသန္႕ said...

ၾကက္ဥေၾကာ္ၾကိဳက္တဲ့သူမုိ႕လို႕ နည္းလာယူတာ မမုိးေရ.... :))

ညိမ္းႏိုင္ said...

ဟင္း...ဗိုက္ဆာသြားျပီ..၊ေအာမလက္ ကို သိပ္ျကိုက္...:)

Unknown said...

ဘဲဥခြဲပီး....ၾကက္ဥေၾကာ္တယ္ဗ်ိဳ႕
ဘာပဲေၾကာ္ေၾကာ္.....စာဖတ္ရင္းနဲ႔ပဲ.....
ဗုိက္ျပည့္သြားပါတယ္....

အျဖဴေရာင္နတ္သမီး said...

မေနာ ဆက္ဆက္မွာ...
ႀကက္ဥ ေအာမလက္ေလး လာစားသြားပါတယ္...