Monday, 22 March 2010

၀က္သားငါးပိခ်က္




၀က္သားငါးပိခ်က္ဟာ ရွမ္းဟင္းလို႔ေျပာရင္ရပါတယ္..။ လုပ္နည္းကေတာ့ ၀က္သားကိုႏုတ္ႏုတ္စင္းျပီး ဆားနယ္ထား အသားပိုျပီးႏူးညံ့ေအာင္ ေျပာင္းမႈန္႔နဲနဲ ထည့္နယ္ခ်င္လဲရတယ္..။ ေျပာင္းမႈန္ထည့္ရင္ေတာ့ ေၾကာ္တဲ႔အခ်ိန္မွာ မစီးေအာင္ ၀က္သားနယ္တဲ႔အခါမွာ ဆီနဲနဲပါထည့္နယ္ရပါတယ္...။ ဒီနည္းနဲ႔ရႈပ္ရင္တာ့ ၀က္သားကို ေပါင္သားထက္ မိုးခိုသား(သို႔) ဂုတ္သားကိုသံုးရင္ ပိုျပီး ႏူးႏွပ္လြယ္ပါတယ္...။

ထည့္ခ်က္ရမယ့္ အစာေတြကေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ငရုတ္သီးေထာင္းထား၊ ၾကက္သြန္နီကိုေတာ့ ပါးပါးလွီး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးလဲ ပါးပါးလီွးထားပါ..။ ဒယ္အိုးထဲ ဆီးဆူရင္ ၾကက္သြန္နီကို အရင္ဦးဆံုးထည့္ေၾကာ္ပါ...။ နီေရာင္သန္းလာရင္ ေထာင္းထားတဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ အေရာင္လွေအာင္နဲ႔ အန႔ံေမႊးဖို႔ နႏြင္းမႈန္႔လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းထည့္ပါ..။ ျပီးရင္ေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ေၾကာ္ျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးလိမ္႔လာရင္ေတာ့ ၀က္သားကိုထည့္လို႔ရပါျပီ...။ စိတ္ရွည္ရွည္နဲ႔ ၀က္သားကိုေမႊေပးပါ အန႔ံေမႊးျပီး ဆီျပန္လာရင္ေတာ့ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးခပ္ျပီး စားလို႔ရပါျပီ...။ ၀က္သားငါးပိခ်က္ကို အမ်ားအားျဖင့္ ဆလပ္ရြက္နဲ႔ထုပ္ျပီးစားၾကပါတယ္...။ နံနံပင္ၾကိဳက္ရင္လဲ တို႔လို႔ရပါတယ္..။ ပံုမွာပါတဲ႔ ခရမ္းကၽြတ္အျဖဴသီးကေတာ့ ကၽြတ္ရြျပီး ၀က္သားငါးပိခ်က္နဲ႔ တြဲဖက္စားလို႔သိပ္ေကာင္းပါတယ္...။

စာၾကြင္း။ ။နႏြင္းဟာ (အေယာင္အရမ္းေလ်ာ့ေစတဲ႔အျပင္အသားအေရေကာင္းေစပါတယ္) လူနဲ႔တည့္တဲ႔အတြက္... ေန႔စဥ္စားေသာက္ေနတဲ႔ ဟင္းထဲ ထည့္ခပ္သင့္ပါတယ္...။

မိုးေငြ႔

2 comments:

ညလင္းအိမ္ said...

ေတာ္ေတာ္ ဒုကၡေပးတယ္ ...
စားခ်င္လာျပီ ခ်က္ရမွာပ်င္းတယ္ ...

. said...

ဂလု ..... တံေတြး မ်ဳိခ် ပီး က်န္ သြား တီ ....