ေခါက္ဆြဲႏြဳင့္ လုပ္ဖုိ႔လိုအပ္တဲ႔ အစာေတြကေတာ့ အေပၚပံုမွာျပထားတဲ႔တုိင္း ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ ေျမပဲေလွာ္ေထာင္း၊ ၾကာညိဳ႔(ပဲငန္ျပာရည္အေနာက္)၊ ငရုတ္သီးေၾကာ္(ငရုပ္ဆီ)၊ မုန္ညင္းခ်ဥ္္၊ နံနံပင္နဲ႔ ပဲပင္ေပါက္တို႔ျဖစ္ပါတယ္..။ ေရႊပဲရြက္ကိုလဲထည့္စားတတ္ၾကပါတယ္...။
ေခါက္ဆြဲေပါင္းလုပ္ဖို႔ ဆန္ၾကမ္းကိုညထဲက ေရစိမ္ထားျပီး မနက္က် ၾကိတ္ရပါတယ္...။ အလြယ္တကူ ယုိးဒယားက လာတဲ႔ ဆန္ၾကမ္းမႈန္႔ကိုေရေဖ်ာ္လဲရပါတယ္...။ ေခါက္ဆြဲဗန္းကေတာ့ အနည္းဆံုးႏွစ္ဗန္း လိုပါတယ္...။ တစ္ဗန္းကိုေပါင္းတဲ႔ အခ်ိန္မွာ ေနာက္တစ္ဗန္းကိုအဆင္သင့္ အစာပလာေတြ ထည့္ထားရပါတယ္...။
ဒါကေတာ့ေခါက္ဆြဲအျဖဴခ်ည္းပဲေပါင္းျပီးရလာတဲ႔ဗန္းထဲကို ဆန္မႈန္႔နဲ႔အစာေတြအစံုေရာေဖ်ာ္ျပီး အေပၚက ျပန္ေလာင္းျပီးေပါင္းထားတဲ႔ အရြက္စံုေခါက္ဆြဲႏြဳင့္ျဖစ္သြားတာေပါ့ဗ်ာ...။ က်မတို႔ငယ္ငယ္က ဒီေခါက္ဆြဲႏြဳင့္ကို ေခါက္ဆြဲအြမ္လို႔ေခၚတယ္...။ “ႏြဳင့္”နဲ႔“အြမ္”ဆိုတာအဓိပၸါယ္ကအတူတူပဲ...။ ေသးတာငယ္တာကိုေျပာတာပါ..။ေခါက္ဆြဲအေသးစားေလးလို႔ ေျပာခ်င္တာေပါ့...။ ဘာလို႔လဲဆိုေတာ့ က်မတို႔ရွမ္းျပည္မွာ ညွပ္ေခါက္ဆြဲလုပ္တာ အဲလိုဗန္းကိုအၾကီးစားနဲ႔လုပ္တာကိုး...။ က်မတို႔အိမ္ေရွ႔မွာတင္ ေခါက္ဆြဲလုပ္တဲ႔အိမ္ရွိတယ္...။ ညေနဘက္ဆို အဲဒီေခါက္ဆြဲခ်ပ္ကိုပူပူေႏြးေႏြး ငရုတ္သီးမီးကင္ျပီး စိမ္ထားတဲ႔ ငါးငံျပာရည္နဲ႔တို႔စားၾကတယ္...။
တာခ်ီလိတ္ျမိဳ႔ ေရႊတိဂံုဘုရားက ဆိုင္ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား အဲဒါေရာင္းၾကတယ္ေျပာတယ္....။ ေခါက္ဆြဲႏြဳင့္စားခ်င္ရင္ ေရႊတိဂံုဘုရားသြား အဲလိုေပါ့...။ က်မေတာ့ မေရာက္တာၾကာလို႔ သြားမစားဖူးပါဘူး..။အမွန္ေတာ့ ဒီမုန္႔လုပ္နည္းက ႏိုင္းႏိုင္းစေနရဲ႔ စားမယ္၀ါးမယ္မွာ တင္ထားျပီးသားပါ...။ က်မကိုယ္တိုင္လုပ္တာေလးကို ၾကြားခ်င္လို႔ထပ္တင္လိုက္တာပါ ...။
မိုးေငြ႔
မိုးေငြ႔
8 comments:
အစ္မေရ...
တစ္ခါမွ မစားဖူးလုိ႕ အခု အ၀စားသြားတယ္ေနာ္..ဟီးးးးးးးးးး
ခင္တတ္တဲ့
အင္ၾကင္း
ကဲ လမ္းၾကံဳတုန္း တစ္ပြဲမဟုတ္ဘူး..
အားမနာတမ္း အ၀၀င္စားသြားတယ္ဗ်ိဳ႕...
ေအ့... sorry (ေလရွိန္တက္တာ)
တကယ္စားရမွာလား....
အလကားသက္သက္စားရမွာလား..
ဘယ္လုိစားရမွာလဲ..
အိမ္မွာလုပ္စားတာေပါ့..ဟုတ္လား ?? အန္တီ
အဲဒီလုိမွန္းသိရင္..ခ်ိဳင့္္ဆြဲၿပီး အိမ္ေပၚတက္လာပါတယ္။
အစ္မမိုးေငြ႔ေရ...
ကၽြန္ေတာ္က စားပဲ စားတတ္တာ ကုိယ္တိုင္မလုပ္တတ္ဘူးဗ်...
အဲဒါပါရမီလားဟင္...
အစ္မတဂ္ထားတာကုိ မေရးေပးႏုိင္ေသးတာ ခြင္႔လႊတ္ပါေနာ္...
ေခါင္းထဲက ဘာမွကုိ ထြက္မလာလို႔ေလ...
မမိုးေရ...
စားခ်င္တယ္...။
ရဘူး... အေနာ့္ကို နည္းနည္းေကၽြးဘာ... ဒါပါပဲ...း)
ခင္မင္တဲ့
ဏီလင္းညိဳ
မိုးေငြ႔လို ကိုယ္တိုင္ေတာ့ မလုပ္တတ္ဘူး
ဝယ္ပဲစားတယ္.. ႀကိဳက္တယ္ေလ :P
ေခါက္ဆြဲလာစားသြားတယ္ ျပန္ၿပီဗ်ာ ဘိုက္စာလို႔
အရမ္းၾကိဳက္တယ္...က်ိဳင္းတံုမွာ နံနက္တိုင္းလိုလို စားျဖစ္တယ္...သတိရလိုက္တာ..
Post a Comment