မိုးေငြ႔ဆိုတာ...ေကာ္ဖီခါးခါးအၾကိဳက္နဲ႔ ဖက္ရွင္တအားမိုက္သူေပါ့...း)

Friday, 26 June 2009

ဗီယက္နမ္ေကာ္ျပန္႔ေၾကာ္

ေကာ္ျပန္႔မလိတ္ခင္သမထားေသာအစာမ်ား


ျပီးခဲ့တဲ့ပတ္ ပိတ္ရက္က အိမ္မွာလုပ္စားျဖစ္ခဲ့တဲ့ ဗီယက္နမ္ေကာ္ျပန္႔ေၾကာ္ကို ဘေလာဂ္ေမာင္ႏွမေတြအတြက္ ေရးခ်င္ပါတယ္...။ တျခားႏိုင္ငံရပ္ျခားေရာက္သူေတြလည္း အားလပ္ရက္ေတြမွာ လြယ္လြယ္ကူကူ လုပ္စားႏိုင္ပါတယ္...။ လိုအပ္တာေတြက ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားတဲ့ ၀က္သား(သို႔) ၾကက္သား၊ ပဲပင္ေပါက္၊ ပဲၾကာဇံ၊ ၾကြက္နားရြက္မိႈ၊ ၾကက္ဥ၊ ဆလပ္ရြက္ ။ အဓိက အရသာအတြက္ကေတာ့ ငရုတ္ေကာင္းပါပဲ...။ ဗီယက္နမ္စာေတြမွာ ငရုတ္ေကာင္းနဲ႔ ငါးငံျပာရည္ေတြဟာ မပါမျဖစ္တဲ့ ဟင္းခတ္ေတြပါ...။ ျပီးေတာ့ ကမၻာမွာ ငရုတ္ေကာင္းအမ်ားဆံုးထြက္တဲ့ ႏိုင္ငံလည္းျဖစ္ပါတယ္...။

ဒီေကာ္ျပန္႔ေၾကာ္ကို က်မအဘိုးဆီကသင္ထားတာပါ...။ အစာေတြကိုဆလံုတစ္ခုမွာ အကုန္ေရာနယ္ျပီး ၾကက္ဥကို မ်ားမ်ားထည့္ႏိုင္ရင္ပိုေကာင္းပါတယ္...။ အသား 1kg ဆိုရင္ ၾကက္ဥ ငါးလံုးထက္မနည္းထည့္ပါ..။ဒါမွ ေကာ္ျပန္႔ေၾကာ္ျပီးတဲ့အခါ အထဲကအသားေတြက က်စ္က်စ္ကေလးျဖစ္ျပီး စားရတာႏူးညံ့ျပီး ပိုအရသာရိွပါတယ္...။ အစာေတြအကုန္ေရာထားျပီးရင္ ငရုတ္ေကာင္း (အေစ႔လိုက္ေလွာ္ျပီး ေထာင္းထည့္ႏိုင္ရင္ ပိုေကာင္းပါတယ္...။ မရိွရင္လည္း နီးစပ္ရာ စူပါမားကက္က ငရုတ္ေကာင္းဗူး( black pepper )ေတြကို၀ယ္ႏိုင္ပါတယ္...)၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔ထည့္ျပီး သမေအာင္နယ္လိုက္ျပီးရင္ ေကာ္ျပန္႔ရြက္မွာ ထည့္ျပီးလိတ္ႏိုင္ပါျပီ...။ ေကာ္ျပန္႔အရြက္ေတာင္ ဗီယက္နမ္ေကာ္ျပန္႔ရြက္အစစ္က ပလပ္စတစ္လိုပဲ ၾကည္ၾကည္နဲ႔ လိတ္ခါနီးေရဆြတ္ေပးရပါတယ္...။ ဒီမွာေတာ့ က်မက သံေစ်းမွာပဲ တရုတ္ေကာ္ျပန္႔ရြက္အေပ်ာ့ကို၀ယ္သံုးပါတယ္...။

ေၾကာ္တဲ့အခါမွာ အသားေတြက အစိမ္းျဖစ္တဲ့အတြက္ ဆီပူလာရင္ မီးေအးေအးနဲ႔ စိတ္ရွည္ရွည္ေၾကာ္ရပါမယ္...။ ဒါမွ အထဲက အသားလည္းက်က္ အျပင္ကေကာ္ျပန္႔လည္းအတူးေတာ့ဘူးေပါ့။ ေရႊနီေရာင္သန္းလာရင္ ဇကာမွာဆယ္ျပီးစစ္ထားလိုက္ပါ...။ သူနဲ႔စားရမယ့္အခ်ဥ္ကေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဓါးျပားရိုက္ျပီးစင္းထား၊ ငရုတ္သီးပါးပါးလွီးထားျပီးရင္ ငါးငံျပာရည္၊သၾကား၊သံပုရာသီးညွစ္ျပီး နံနံပင္ နည္းနည္းထည့္ပါ..။




စားတဲ့အခါမွာ နည္းရိွပါတယ္ ဆလပ္ရြက္တစ္ရြက္ကိုယူ ညွပ္ထားတဲ့ေကာ္ျပန္႔ကိုထည့္ အခ်ဥ္ရည္ဆမ္းျပီး ဆလပ္ရြက္ကို ထုတ္လိုက္ျပီးရင္ အရသာရိွရိွစားသံုးႏုိင္ပါျပီ...။ ကိုးရီးယားကားမွာ ဆလပ္ရြက္နဲ႔စားတဲ့ ဟင္းေတြကို ေတြ႔ဖူးၾကမွာပါ..။ အဲဒီလိုပဲ စားရတာ...။ ပါးစပ္ကို ခပ္က်ယ္က်ယ္ဟျပီးစားရမွာမို႔ ကိုယ့္ရည္းစားကို အိမ္မွာလက္စြမ္းျပျပီးေၾကြးခ်င္သူမ်ားအတြက္ေတာ့ အခက္ေတြ႔လိမ့္မယ္ေနာ္...။ ဒါေပမယ့္ လုပ္စားၾကည့္ပါ...။ သိပ္ကိုအရသာေကာင္းပါတယ္...။

ကဲ ...ညီမေလး ေခ်ာငယ္ (၀က္ကေလး) ေတာင္းဆိုထားတဲ့ ဗီယက္နမ္ေကာ္ျပန္႔ေၾကာ္ကို အစ္မေရးေပးလိုက္ျပီေနာ္...။


မိုးေငြ႔ေရးသားသည္

3 comments:

chaw said...

ထပ္ျပီးေႀကာ္ေကၽြးအံုး.. ဟုိတစ္ေခါက္က စားတာ စားလို႔ ၀ဘူး..အဟဲ

lovely said...

အခ်ဥ္ရည္က အဲ့လို ဟုတ္ဘူးထင္တယ္.. သူတို့စားတာက မွုန္လာဥ အနီနဲ့ အျဖဴ အမ်ွင္ေလးေတြထည့္ထားတဲ့ အခ်ဥ္ရည္.. အဲ့ဒီ အခ်ဥ္ရည္ေလးနဲ့က ေတာ္ေတာ္ကို ေကာင္းတာ...

လသာည said...

သတ္သတ္လြတ္ ေကာ္ျပန္႔ကို ၾကည့္ရင္း အသားနဲ႔ကိုပါ တစ္ခါတည္း ၾကည့္သြားတယ္။ ပိတ္ရက္ လုပ္စားရမလားလို႔..။

ေက်းဇူးေနာ္။