Thursday, 10 February 2011

ပဲေကာၾကက္သားေၾကာ္

ဟင္းပြဲကတိမ္ေငြ႔ၾကားထဲေရာက္ေနတယ္ ၀ါးတားတားနဲ႔


ပဲေကာဆိုတာ... ယူနန္လူမ်ိဳးေတြစားတဲ႔ အခြြံမာနဲ႔အသီးေလးတစ္မ်ိဳးပါ...။ အခြံမာကို ထုျပီးခြာလိုက္ရင္ အ၀ါေရာင္ ရွည္ေမ်ာေမ်ာအဆံေလးထြက္လာပါတယ္ ...။ မခြာခင္က ပံုကိုမရိုက္ထားလိုက္မိဘူး...။ အဲဒါကို ေရေႏြးဆူဆူမွာ သံုးမိနစ္ေလာက္ျပဳတ္ျပီးျပန္ဆယ္ထား...။ ပဲေကာေၾကာ္ထဲထည့္ရမယ့္ အစာေတြကို ျပင္ဆင္ထားပါ...။ ၾကက္ရင္ပံုသားပါးပါးလွီးျပီး ေျပာင္းမႈန္႔ ၾကက္သားမႈန္႔နဲ႔နယ္ထား...။ ဥနီကို အတံုးေလးေတြ လွီးထား..။ ၾကက္သြန္မွိတ္ကိုလဲ လက္တစ္ဆစ္ေလာက္ျဖတ္ထား..။

ဆီပူပူဒယ္ထဲကို ဓါးျပားရိုက္ထားတဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေမႊးလာတဲ႔အထိေၾကာ္ျပီး ၾကက္သားထည့္ေၾကာ္ပါ ။ ၾကက္သားႏူးလာရင္ ျပဳတ္ထားတဲ႔ ပဲေကာနဲ႔ ဥနီကိုထည့္ေၾကာ္ ခရုဆီေလးနဲနဲထည့္ အေပ့ါအငန္ျမည္းျပီး အိုးခ်ခါနီးၾကက္သြန္မွိတ္ေလးျဖဴးလိုက္ပါ...။ ၾကက္သားအခ်ိဳအရသာနဲ႔ ပဲေကာေလးကို၀ါးလိုက္ရင္ေစးျပီး သက္တဲ႔ အရသာနဲ႔ လံုး၀ဂြတ္တယ္...။ ပဲေကာက ခုလို တရုတ္ႏွစ္ကူးခ်ိန္ပဲရတာ စီးတီးမတ္မွာ 100g ကို 220က်ပ္ေပးရတယ္...။


မိုးေငြ႔

1 comment:

ညိမ္းႏိုင္ said...

ေခါင္းစဥ္ကို အျမန္ဖတ္လိုက္တာ ပဒဲေကာနဲ့ ျကက္သားေျကာ္ ဆိုလို့ နဲနဲေျကာင္သြားတယ္...၊ျပီးမွ မဟုတ္ေသးပါဘူးဆိုျပီး ေသခ်ာျပန္ျကည့္ေတာ့မွ...ဟီး..:)
စာဖတ္ရွန္းရတဲ့အထဲ မ်က္ဆီကမြဲလာေတာ့...:(
အင္း...ဒါ့ပံုကို ျကည့္တာနဲ့တင္ ဝါးခ်င္ခ်င္...:)
ျကက္သားေျကာ္ကို ဝါးခ်င္စားခ်င္တယ္ေျပာတာပါ..၊
ဒါ့ပံုကိုေျကာတာမဟုတ္ဘူးေနာ္...:))